You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
dünya ve ahiret
Bir adam vardı. her tarafı yara bere içinde içler acısı bir durumda. ölmesi için bir kenara atmışlar. yanına gittim ve sohbet ettik biraz.
annesi babası o bebekken ölmüş. çocukluğu sefalet içinde geçmiş. okul filan görmemiş hiç. yeni elbisesi hatta sağlam elbisesi hiç olmamış. ekmeğin ne olduğunu bile bilmiyor. 100 yaşındaymış. hayatı boyunca onu gülümsetebilecek hiçbir anısı yok. hiç oturup dinlenme fırsatı olmamış. ölmek üzere olduğu için rahat bırakmışlar ve bu arada bana anlatıyor.
neden böyle oldu diye sordum, bir anlık bir rüya yüzünden dedi. ve şöyle devam etti:
bana iki seçenek sundular. 1. si sana birkaç saniyelik bir rüya gösterelim. rüyanda istediğin gibi rahat ol. kural tanıma, emir yasak tanıma, ama uyandığın anda ömrünün sonuna dek sana işkence edeceğiz, aç susuz kalacaksın, hastalıklardan kurtulamayacaksın, eşin dostun sevenin olmayacak, gördüğün herkes sana düşmalık yapacak, ölmek istesen bile ölemeyeceksin v.s
2. si ise yine birkaç saniyelik bir rüya göstereceğiz, ondada sorumluluklarını yerine getireceksin, zaman zaman terleyeceksin, emir ve yasaklara uyacaksın ama uyanınca ömrünün sonuna dek tahmin bile edemeyeceğin bir saltanat süreceksin dediler.
bende tabiiki rahat olduğum kural tanımadığım o birkaç saniyelik rüyayı kabul ettim ve rüya hemen bitti 100 yıldır bu haldeyim dedi.
DESEM YANİ !!! . sizde böyle bir adamın varlığına ve olanlara inansanız, akıllı insanlar olarak böyle bir tercih olurmu kesinlikle 2.sini kabul etmeliydi dersiniz değil mi?

biz hangisini tercih ettik acaba?
aslında o rüya dünya hayatı , uyandıktan sonraki hayat ise ahiret hayatı. üstelik misaldeki gibi yüz yıl bin yılda değildir. yani şu anda o rüyayı yaşıyoruz ve hala istediğimiz rüyaya geçme hakkına sahibiz. o misaldeki adam gibi ahmaklık yapmaktan sana sığınırım Allah'ım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.