Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Dünya Nasıl Düzelir?
Dünya Nasıl Düzelir?
Harika bir söz, harika bir öykü..
Peki insan kendini nasıl düzeltir? İnsan; bu sorunun cevabını bulursa, kendini düzeltme başlangıcını da yapmış demektir.
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
onlardaki hataları fark etmemeye çalışmak,
göz yummak vesaire.
İnsanlara bakarken kadim dost arar gibi ölçmek-tartmak yanlış.
İnsanlar, yani hata yapanlara bakarken hata aramak çok gülünç
kimse inkar etmiyor zaten insanlarda hata var.
İnsan olan hata yapmaz değildir.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana

şu var ki ALLAH için sev ALLAH için buğz et..eğer hatalar ALLAH yolundan sapmış şekilde ise...hiçbir kişi benim için sevilecek,hataları ile kabul edilecek değildir, en güzeli tevekkülle o insanlardan uzaklaşmak...her hareketimiz , oturuşumuz kalkışımız ,işimizde bile ALLAH rızası gözetmek dışına çıktığımız zaman kibirli ukala bireyler olur çıkarız..ve etrafımızda da bu tür insanlar çok..bencil sadece kendini düşünen insanlar bende dahil.... bu yüzden etrafında çok insan çok günah demek..
o yüzden ne dünya düzelir ne insanlar ... çünkü hepimiz bir nefs taşıyoruz..
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
İnsanlar nefs taşıyor, şeytana mühlet verilmiş... Allah'tan mucize olmadıktan sonra
dünyanın düzeleceği yok.. zaten de imtihan dünyası.. Herkes kendinde olan kusurları düzeltmeye bakacak, imtihanın sırrı da bu..
şeytan dedi ki “Bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver. ” ALLAH , “Sen süre verilenlerdensin” dedi. Şeytan ne dedi öyleise beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.” “Sonra onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükredenler bulamayacaksın.” ALLAH “Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi Cehennem'e doldururum.”
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi