You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dünya bu kitabı okuyor

Dünya bu kitabı okuyor

Administrator
Dünya bu kitabı okuyor
Dünyada en çok okunan eserleri hatırlamaya çalışırsak ki; bunlardan bir kısmı klasik eserlerdir Mevlana Celaleddin Rumi hazretlerinin eserleri elbette ayrı bir yere sahiptir.

Gerek eserleri ve gerekse fikirleri dünyanın bir çok ilmi mahfilinde kullanılan çalışmaları akademik çalışmalara mevzu edilen Mevlana hazretlerinin eserleri tabiatıyla öncelikle kendisinin neşet ettiği ve yaşadığı yerlerde daha fazla bilinmekte ve istifadeye medar olmakta.

Ancak onun eserlerinin özellikle batıda ciddi bir talep gördüğünü de gözlemlemekteyiz.Başta İngilizce ve Almanca olmak üzere bir çok batı diline eserleri tercüme edilmeye devam etmekte.

Dünyanın en büyük sanal kitap satış sitesi Amazon’da Mevlana hazretleri ile ilgili 500 den fazla eserin bulunması ifade etmek istediğimizi destekleyen bir durum olsa gerek. Öte yandan ilginç bir durum daha var ki; elbette farklı sebepleri olduğunda kuşku yok Hz Mevlana Arap dünyasında olması gerekenden çok az çok bilinmekte.
Ayni durum Rusça konuşan coğrafyalar içinde söz konusu. Bu realiteden hareketle Kaynak Kültür Yayınları bünyesindeki Daral Nil yayınları bu ihtiyacın giderilmesi adına bir adım atarak Hz Mevlana ve mevlevilik üzerindeki çalışmaları ile temayüz etmiş yazarlardan Prof. Dr. Cihan Okuyucu’nun daha önce Türkçe ve İngilizce olarak neşredilen ‘’Mevlana hayatı eserleri ve fikirleri’’ isimli eserini biraz daha genişletilmiş halde Arapça olarak neşretti.

Eser hem Türkiye’de hem de Mısır’da ayni anda basıldı ve okuyucuya arz edildi.

Umuyoruz ki bu vesile ile özellikle Ocak ayında organize gerçekleşecek 2010 Uluslararası Kahire kitap fuarında yapılacak bir tanıtımla devamında da diğer Arap ülkelerindeki fuarlara iştirak eden yayınevinin gayretleri ile artık Hz Mevlana ve fikirleri daha iyi bilinecek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: Dünya bu kitabı okuyor
inkişaf abi sen mevlana torunumusun inanmam icon
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
iyi güzel ama dünyanın okuması gereken kitap bu değil gülücük
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.