You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DÜNYA’NIN ÂKIBETİ

DÜNYA’NIN ÂKIBETİ

Profesör
DÜNYA’NIN ÂKIBETİ
Abdullah İbn-i Abbâs (r.a.) buyurdu:

“Kıyâmet gününde dünya, saçının akı karasına karışmış, gözleri korkudan gömgök olmuş, azı dişleri görünen, çirkin yaratılışlı yaşlı bir kadın suretinde getirilir. İnsanları seyreder. İnsanlara:

“Bunu tanıyor musunuz?” diye sorulur. İnsanlar da:

“Biz onu tanımaktan Allâh'a sığınırız.” derler.

“O, uğrunda birbirinizle çarpıştığınız, birbirinizi kestiğiniz, uğrunda birbirinize darılıp küstüğünüz, birbirinize hased ettiğiniz, buğzettiğiniz, birbirinize kibirlenip gururlandığınız dünyadır.” denilir.

Sonra dünya cehenneme atılır. Dünya:

“Yâ Rabbi! Nerede bana tâbi' olanlar, benim yardımcılarım.” deyince Allâhü Teâlâ:

‘Dünyaya tâbi' olanları, onun yardımcılarını da cehenneme atın' buyurur.”

[Şuabü'l-Îman]
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: DÜNYA’NIN ÂKIBETİ
bu şekilde iyilik mi yapılıyor yani. iyilik nedir ne demek iyilik size bir şeyler anlatıcam diye gir ve anlat acaba suyu çıkmış olabilir mi paylaştığınız şeyin?
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Zaten güncellenen bir konuyu gereksiz yere siz de güncellediniz olay bu neyi uzatıyorsunuz artık.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bir müritle Mevlana
Yürürlermiş yan yana

Kenarda birkaç köpek
Sırt sırta dayamış pek

Sarmaş dolaş yatarmış
Mürit hayran bakarmış

Demiş, — Bakın sultanım
Ben şunlara hayranım

Ne güzel bir kardeşlik
İnsanlara ibretlik

Mevlana gülümsemiş
Müride şöyle demiş,
Aralarına kemik at da gör sen kardeşlik nasıldır belli olur!

Bu muhabbet son bulur...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.