Netenyahu yaptığı açıklamada, İsrail tarihinde görülmemiş bir felaketle karşı karşıya olduklarını söyledi. Hayfa Üniversitesi boşaltıldı. Sabahtan bu yana 66 bin Yahudi tahliye edildi. Hayfa Belediye başkanı rüzgarın yangını büyüttüğünü ve çaresiz kaldıklarını söyledi. İsrail, birçok ülkeden destek talep etti. Rusya ve Türkiye yangın söndürme uçakları gönderdi. İsrail Elektrik Şirketi acil durum uyarısında bulundu, alevler kuruma ulaşmak üzere..
Dün geceden beri yangını ve yayınları takip ediyorum.
Ezan yasağından sonra yaşanan bu denli büyük bir belanın ibreti bir yana, Allah Filistinli kardeşlerimi korusun diye de bol bol dua ederken, mesleğimi sorguluyorum bir yandan!
Şu an kendi ağızlarından onaylanmış şekilde İsrail tarihinin en büyük felaketi yaşanıyor ancak bu aciziyet içindeyken dahi algı operasyonu yapabiliyorlar. Kendisini güçsüz gösterecek hiçbir yayına müsaade etmiyor. Türkiye'de havai fişek patlasa tüm dünya canlı yayında izliyor.. Şimdi dünya suskun, yayın yok, sanki normal bir orman yangını?
O yüzden dua ederken hepsini kast ederek dua ediyorum. Herkes yaktığı kadar yanacaksa bu yangın daha uzun süre bitmeyecek demektir.. Siz ilgilenseniz de ilgilenmeseniz de.
nuriye çakmak
şimdi sıra onlarda