You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dücane Cündioğlu / Hz. İnsan

General
[Resim: 101788.jpg]

Nuh gemisine almadı beni; tektim çünkü.

Elendim ve elenişim sırrını sulara gömdüm.

Sahilsizdim. Hakikat gibi.

Bir türlü göremedi dünya, ben bir hakikat idim.

Aptallar cennetinde mutlu olmayı beceremediğim için mi kınanacağım?
Benden uzak olsun böylesi bir mutluluk!
Asırlık hüznüme karşılık teklif edilen sözümona bir couplelik yaşam sevincini şiddetle reddediyorum.
Başka bir nedenim yok, insan olmayı başaramamaktan korktuğum için reddediyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dücane Cündioğlu / Hz. İnsan
hımm tşkler bilena...
ama aptallar cenneti tabirini begenmedim...anlatılmak istenen mutlaka başka şey ama cennet ve aptalar kelimesini bir araya getirmek biraz az bilgisi olan insanlar için kötü bir izlenime sebeb olabilir diye gecti aklımdan...ve hz insan demek ne derece dogrudur bilemiyorum...hz kelimesi büyük insanlar için kullanılır o kişinin degerini anlatmak için belki...ama bütün insanlara hz denince diger hz dediklerimize acaba biraz haksızlıkmı etmiş oluruz acaba...genel bi tabir olmamalıydı bence...tabi insanın degerini anlatmak istemiş ama her insan da aynı derecede değil yahu...

ama yorum yapmak için okumak lazım hepsinigülücük okursam uzuncaa bir yorum yaparım inşallah
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Benimde okuduğum bir kitap değil açıkcası.Ama Dücane Cündioğluda basit cümlelerin yazarı değil mutlaka seninde değin gibi tamamını okuyup neye istinaden böyle bir betimleme yaptıgını bilmek lazım.gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet önyargıdan hiç hoşlanmamgülücük o zaman alıp okuyalımmı ne dersingülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dücane Cündioğlu eften püften biri değildir ülkemizin en nadide hatrı sayılır kalemlerinden olarak görüyorum..
Teşekkürler Bilena...=)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Nuh gemisine almadı beni; tektim çünkü. çünkü haz ademdi ne nuh vardı negemi
Elendim ve elenişim sırrını sulara gömdüm.elendi çünkü artık semada değil yerdeydi ve yeryüzü karadn çok suydu
Sahilsizdim. Hakikat gibi. sahildiiszdi cünkü sahıl semada kaldı shl ccennetti
Bir türlü göremedi dünya, ben bir hakikat idim. benim varlığım ve yokluğum enbüyük hakikatti maveradan ama insanlar bunu değil dünyayı gördü
Aptallar cennetinde mutlu olmayı beceremediğim için mi kınanacağım? cünkü ademin bıraktığı cennete göre dünyada cennet aramak aptallıktır ve burda mutlu olunamaz

gerisi malum
insan olmak zor

haz insan olmak imakansıza yakın
imkan veren rabbim verirse imkanı
buyrunuz niyetiniz haz insan olmak olsun

bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-08-2010, Saat:05:50 PM, Düzenleyen: seyr.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.