You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
DUANIN BEREKETİ
Eshab-ı kiramdan Ebu Hureyre Radıyallahu anh anlatıyor:

Annem müşrikken onu İslama davet ediyordum.

Bir gün yine onu İslam'a davet ettim. Resulullah hakkında uygunsuz şeyler söyledi. Bunun üzerine ağlayarak Peygamber efendimize gittim ve dedim ki:

"Ya Resulallah! Annemi İslama davet ediyorum. O ise inat ediyor. Bugün yine Müslüman olmasını teklif ettim. Sizin hakkınızda hoş olmayan sözler söyledi. Hidayete erdirmesi için Allah'a dua et!" dedim. Peygamber efendimiz buyurdu ki:

"Allah'ım Ebu Hureyre'nin annesini hidayete erdir!"

Peygamberimizin bu duasına sevinerek huzurundan ayrıldım. Eve geldiğimde kapıyı kapalı buldum. Annem geldiğimi ayak seslerimden anlamıştı. İçeriden bana seslendi:
"Biraz bekle oğlum!"

Bu sırada içeriden su sesleri geliyordu. Biraz sonra annem, başı örtülü bir halde kapıyı açtı ve dedi ki:
-Ya Ebu Hureyre! Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah'ın kulu ve Resulü olduğuna şehadet ediyorum.

Bu duruma pek çok sevindim. Hemen geri dönerek durumu Peygamberimize haber verdim. Allah'a hamdederek buyurdular ki: "Hayırlı olsun!"
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: DUANIN BEREKETİ
Dua müminin silahıdır, duanın gücü,sırrı, bereketi hiç bir şeyde yoktur ama dua ederkende dikkat etmek gerekir. paylaşım için ALLAH razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.