You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dua ettikten sonra gelen sakinlik ve rahatlık hissi normal mi?

Yeni Üye
Merhaba, herkese hayırlı akşamlar... Bu benim sitedeki ilk sorum. Soruma gelecek olursam:

Aslında dindar bir annenin kızı olmama rağmen son zamanlarda bazı kişi ve nedenlerden ötürü dinden uzaklaştığımı fark ettim.

Şu son bir iki günde yaşadığım bir olaydan sonra da uzun zamandır huzuruna çıkmadığım Allah'a dua ettim. İçim yanıyordu çünkü...

Duadan önce zikir çektim, ondan sonra duamı ettim. 

Ama benim dikkatimi çeken husus, zikir ve dua esnası değil, sonrasında hissettiklerimdi. 

Zira tüm bu işlerimi bitirdikten sonra - mesela, hani normal hayatınızda, birinin halletmesi gereken bir şeyi, o kişinin mutlak surette halledeceğini bilmeniz gibi bir his, nasıl tarif edeyim ben bunu şimdi - gibi bir his hasıl oldu içime. Sanki o duam kesin surette kabul olacak gibi. Allah sanki birini göndermiş de omzuma elini koymuş, "Sen merak etme, her şey çok güzel olacak..." der gibi...

Allah'tan istedigim şeylerden bir iki tanesi, günlük şeylerin, isteklerin yanında birinden hakkımı almasiydi. Ama o hissi tarif edemem. Uzun zaman sonra böyle hissetmek çok, çok iyi geldi bana, diyebilirim. 

Halihazırda psikolojik bir rahatsızlığım, takıntılarım ve vesveselerim de olmasına rağmen ilk defa kendimi bu kadar huzurlu, sakin ve rahat hissettim.

Bu normal mi? Yoksa bir yanılsama mı?

Bu his, duamın kabul olacağı anlamına gelir mi, bir de?
Yeni Üye
RE: Dua ettikten sonra gelen sakinlik ve rahatlık hissi normal mi?
"Dua eden adam anlar ki: Birisi var; onun hatırat-ı kalbini işitir, herşeye eli yetişir, her bir arzusunu yerine getirebilir, aczine merhamet eder, fakrına meded eder."

Sözler - 318
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: Dua ettikten sonra gelen sakinlik ve rahatlık hissi normal mi?
Dua ibadetin iliğidir. Kalben inanarak yapılan ihlaslı olan duaların önünde engel olmaz. Dua etmeyen insanlar sapıtıyor. Bu nedenle kabul olsa ve olmasada bu ibadet yerine getirilmelidir. Yani dua edilmelidir. Allah:" Duanız olmasa size neden ehemmiyet vereyim" diyor. Bu nedenle dua çok önemlidir. Sizin dua edip huzur bulmamız iyi olmuş. Dua ettiğinizde bir ferahlama gelmesi duanın faydasıdır. Duaya devam edin. Allah tüm hayırlı olan,avuç içlerimizde saklı dualarımızı kabul etsin inşallah.Amin.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.