You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dua Etmeye Önce Kendi Nefsinle Başlamak

Cezalı Üye
Eyyub El-Ensari şöyle dedi: Rasûlullah (sav) dua ettiği zaman kendisiyle başlardı. (1)

Ubey b. Ka’b şöyle dedi: Rasûlullah (sav) birisi için dua ettiğinde kendisiyle başlardı. Bir gün şöyle buyurdu: “Allah bize ve kardeşimiz Musa’ya merhamet etsin.” (2)

İbrahim şöyle denildiğinden bahsetti: Dua ettiğinde kendi nefsinden başla, çünkü sen duana ne zaman cevap verileceğini bilmezsin. (3)

Said b. Yesar şöyle dedi: Ömer’in (r.a) yanına gidip oturdum ve bir adam için Allah’tan rahmet diledim. Ömer göğsüme vurdu ve bana: (duaya) Önce kendinle başla, dedi. (4)

İbni Abbas (r.a) Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu dedi: “Allah bize ve Ad’ın kardeşine merhamet etsin.” (5)

1 Senedi sahihtir, Ahmed (5/121)
2 Senedi sahihtir, Ahmed (5/121), Ebu Davud (3984)
3 İbni Ebi Şeybe (29227)
4 İbni Ebi Şeybe (29229)
5 Senedi Sahihtir, İbni Mace (3852)

(Mahmud b. Mansur/Terk Edilmiş Sünnetler)
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Dua Etmeye Önce Kendi Nefsinle Başlamak
Allah razı olsun...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.