You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Domuz Eti Neden Haram ?

Domuz Eti Neden Haram ?

Forumcu
RE: Domuz Eti Neden Haram ?
Arkadaşlar,

İşin doğrusu yukarıda domuz eti için yazılanlar doğru değil...

Koyun ve dana eti sağlığa ne kadar zararlı ise domuz etide ancak o kadar zaeaelıdır. Bizler müslümanız domuz eti yemiyoruz diye

domuz etini böyle uyduruk hastalıklar ,rahatsızlıklar verir diye kötülemeye çalışmanın bize ne faydası var...???

Domuz eti yemiyoruz diye pişmanmıyız ki onu kötüleyerek
teselli arıyor durumuna düşüyoruz...
Unutmayalım ki 6 milyarlık dünya nüfusunun 4 milyarı domuz eti yer
ve yazıda bahsedilen hastalıklara maruz kalmazlar....

Neyse ben size başka bir enteresan durum aktarayım...

BİLDİĞİNİZ GİBİ HAYVANLAR İKİ KISMA AYRILIR..
Otoburlar ve etoburlar....

Yani hayvanlar ya et yiyen yada ot yiyen hayvanlardır...

Ancak bunun İKİ İSTİSNASI VARDIR...

Yani iki hayvan HEM ET ,HEM DE OT YER....

Birincisi DOMUZDUR hem et hem ot yer...

İKİNCİSİ İSE İNSANDIR.....ifade

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yazdıklarımızın uyduruk oldugu kanısına nasıl vardınız ? ben sohbette dinledigimi aktardım...uyduruk şeyler söyleyen insanların sohbetlerini dinlemem ben! ...
önce uyduruk derken yanlış derken dediklerinizin kesinligi olması Lazım kardeşim...bazıları okdugumuz dinledigimiz şeyler öyle kendi başımıza uydurdugumuz şeyler değil...en azından benim yazdıklarım öyle... ha okuduugun uydurukmuş diyorsanız o, o kitabı yazan kişinin sorumlulugundadır...
ayrıca bizim kitabımızda ve diger kutsal kitaplarda da ayetler vardır..
Allah si­ze ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz eti­ni ve Allah 'tan başkası adına kesileni haram kıldı" (el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Maide 5/3; el-En'am 6/145).

domuzun haram kılındığı hususunda Tevrat'ta açık ifadeler vardır: “... ve domuzu, çünkü çatal ve yarık tırnaklıdır, fakat geviş ge­tirmez, o size murdardır. Onların etin­den yemeyeceksiniz ve leşlerine dokun­mayacaksınız, onlar size murdardır" (Le­vililer, 11/7-8; Tesniye, 14/8).

Barnaba İncili’nde, ·Bunun üzerine yazıcılardan biri dedi: Eğer ben, domuz eti veya pis olan bir başka et yersem, bu benim vicdanı­mı kirletmez mi? İsa cevap verdi: İtaat­sizlik insanın içine girmez, insandan, kal­binden dışarı çıkar ve bu sebeple ha­ram kılınan yiyeceği yerse kirlenmiş olur" (Fası!, XXXLL/32-34) cümleleri yer almaktadır.

Domuz eti, yağ dokusu ve elementle­ri bakımından diğer hayvan etlerinden farklıdır. Hangi domuz cinsi olursa ol­sun bunların etlerinde kolesterin, yağ asitleri, kükürt, histamin, büyüme hor­monları oldukça fazladır.

Domuzdan baş­ta trişin hastalığı olmak üzere domuz şeridi. domuz yılancığı, domuz vebası, domuz gribi, kuduz, şarbon, ruam, şap, tüberküloz bulaşır.

Domuzun her türlü pislik ve leş yeme­ye düşkün, obur, hantal ve hayvanlar arasında vücut temizliği yapmayan he­men hemen tek canlı niteliğini taşıması sebebiyle olacaktır ki onu yiyenler de dâhil bütün dünya milletlerinin dillerin­de domuz kelimesi hakaret ifade eden cümleler içinde yer almıştır.

Kur'an-ı Ke­rim'de bu özelliğiyle de anılmaktadır (el­ Maide 5/60).
Kaynak: Bu metin Diyanet İslam Ansiklopedisi’nin Domuz maddesinden alınmıştır. Madde yazarları: Asaf Ataseven - Mehmet Şener..

Buyur kardeşim...madem biz uydurmuşuz demekki aynı şeyleri (hastalık mevzusunu) diyanet islam ansiklopedisi yazarları da uydurmuş ...

Bence tam emin olmadıgınız şeyler hakkında kesin konuşmayın..
ayrıca et ve ot yiyen hayvanlar arasına insanları da katmışsınız gülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Tamam kardeş sükut,

Çok haklısın domuz etinin zararlı olduğu bilimsel olarak ispatlanmış,

O zavallı avrupalı ve amerikalı bilim adamları çok salak bilmiyorlar bu nedenle bütün avrupa ve amerika domuz eti yiyorlar..Bunların hepsi cahil adamlar....!!!!

Kardeşşşşş...

Biz Kuran-ı Kerimi i rehber edindik zaten

BUYURMUŞSUNUZ.....

BİZ İSE KUR'ANI KERİMİ SİZDEN BİRAZ DAHA FAZLA REHBER EDİNMİŞİZDİR.....Haberiniz ola......

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
bütün avrupa amerika şarapta içiyor
zina da ediyor
uyuşturucuda kullanıyor
anasını babasını terkediyor
bekaret yaşı 11 e iniyor
evlilikler dağılıyor
boşanma aldatma oranı artıyor
ne olacak şimdi bunlar meşrumu
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (2/173)
Domuz ile ilgili ayetler
Ölü eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç,- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır) Bugün inkâra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' -günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir (5/3)

De ki: "Allah katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır" (5/60)

De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, yiyen bir kimsenin yiyeceği (şeyler) için, ölü eti, dökülen kan, domuz eti -ki bu gerçekten murdardır- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir fısk dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum Kim kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa, -saldırmamak ve haddi aşmamak şartıyla- (bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir) Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir (6/145)

O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı haram kıldı Fakat kim mecbur kalırsa, saldırmamak ve sınırı aşmamak üzere (yiyebilir) Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (16/115)

avrupaya değil ayetlere bak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-07-2010, Saat:05:04 PM, Düzenleyen: Sükut.
Profesör
ayetler belli hadisler belli ne avrupalı bilim adamından bahsediyorsun kardeşim...Haramlıgı gayet açık daha neyi savunuyorsun...La havle vela kuvvete...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz...Arkadaşın yaptığı bu....Kardeşim sizi kötülemiyoruz yanlış anlamayın burda kimseyi rencide etmeyiz.bizdoğru söyleriz tartışırız.. bilgi veriyoruz ama ayetler üzerinede hala avrapa diyeceksen bizimde yapabileceğimiz birşey yok..Rabbim utandırmasın!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-07-2010, Saat:05:49 PM, Düzenleyen: Sükut.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.