yazdıklarımızın uyduruk oldugu kanısına nasıl vardınız ? ben sohbette dinledigimi aktardım...uyduruk şeyler söyleyen insanların sohbetlerini dinlemem ben! ...
önce uyduruk derken yanlış derken dediklerinizin kesinligi olması Lazım kardeşim...bazıları okdugumuz dinledigimiz şeyler öyle kendi başımıza uydurdugumuz şeyler değil...en azından benim yazdıklarım öyle... ha okuduugun uydurukmuş diyorsanız o, o kitabı yazan kişinin sorumlulugundadır...
ayrıca bizim kitabımızda ve diger kutsal kitaplarda da ayetler vardır..
Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah 'tan başkası adına kesileni haram kıldı" (el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Maide 5/3; el-En'am 6/145).
domuzun haram kılındığı hususunda Tevrat'ta açık ifadeler vardır: “... ve domuzu, çünkü çatal ve yarık tırnaklıdır, fakat geviş getirmez, o size murdardır. Onların etinden yemeyeceksiniz ve leşlerine dokunmayacaksınız, onlar size murdardır" (Levililer, 11/7-8; Tesniye, 14/8).
Barnaba İncili’nde, ·Bunun üzerine yazıcılardan biri dedi: Eğer ben, domuz eti veya pis olan bir başka et yersem, bu benim vicdanımı kirletmez mi? İsa cevap verdi: İtaatsizlik insanın içine girmez, insandan, kalbinden dışarı çıkar ve bu sebeple haram kılınan yiyeceği yerse kirlenmiş olur" (Fası!, XXXLL/32-34) cümleleri yer almaktadır.
Domuz eti, yağ dokusu ve elementleri bakımından diğer hayvan etlerinden farklıdır. Hangi domuz cinsi olursa olsun bunların etlerinde kolesterin, yağ asitleri, kükürt, histamin, büyüme hormonları oldukça fazladır.
Domuzdan başta trişin hastalığı olmak üzere domuz şeridi. domuz yılancığı, domuz vebası, domuz gribi, kuduz, şarbon, ruam, şap, tüberküloz bulaşır.
Domuzun her türlü pislik ve leş yemeye düşkün, obur, hantal ve hayvanlar arasında vücut temizliği yapmayan hemen hemen tek canlı niteliğini taşıması sebebiyle olacaktır ki onu yiyenler de dâhil bütün dünya milletlerinin dillerinde domuz kelimesi hakaret ifade eden cümleler içinde yer almıştır.
Kur'an-ı Kerim'de bu özelliğiyle de anılmaktadır (el Maide 5/60).
Kaynak: Bu metin Diyanet İslam Ansiklopedisi’nin Domuz maddesinden alınmıştır. Madde yazarları: Asaf Ataseven - Mehmet Şener..
Buyur kardeşim...madem biz uydurmuşuz demekki aynı şeyleri (hastalık mevzusunu) diyanet islam ansiklopedisi yazarları da uydurmuş ...
Bence tam emin olmadıgınız şeyler hakkında kesin konuşmayın..
ayrıca et ve ot yiyen hayvanlar arasına insanları da katmışsınız