You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
Doktor ve Hasta
Allah'ın ibadetimize ihtiyacı var mı Sorusuna biz manen hastayız. İlacımız namaz. Hekim ise Allah. Hekim bizim hastalığımıza ilaç yazıyor. Nasıl olur ki hekime senin buna ihtiyacın var mı diye sorabiliriz' şeklinde cevap verirdim. Çoğu kişi de bu örneklemeyi kullanıyor zaten. Ancak bir gün hekim neden ilacı almıyoruz diye bizi cezalandırabilir sorusu ile karşı karşıya kaldım. Tabiki naftalin yine cevap bulamadı. Bu soruya verebileceginiz bir cevap var mı? Eğer yoksa bu örneklemeden vazgeçeceğim o yüzden soruyorum.(nedenini de belirteyim ki senin bunu sormaman gerekirdi uzaklaşman gerekirdi diyen olmasın.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Doktor ve Hasta
Çünkü hekimin görevi yaşatmaktır. Öğretmenin de öğrencisinin yaptığı ödeve ihtiyacı yoktur ama ödev yapılmazsa öğrenciyi cezalandırabilir. Bu örnek durumu açıklamaya daha elverişli sanırım.

Bu arada örneklerimizin örnek verdiğimiz duruma %100 uymasını beklememeliyiz. Sonuçta teşbihte hata olmaz. Örneğimiz açıklamak istediğimiz duruma tamı tamına uyacak diye bir kaide yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Doktor ve Hasta
zahmetsiz rahmet olmaz
bu yolun zahmeti de namaz ve diğer ibadetler aslında zahmet değilde biz zahmet gibi görüyoruz
neden mi? 25 yıl çalışan emekli oluyor hiç çalışmadan emekli olunamaz
eğer maneviyat ilacı olan bu ibadetleri zamanında istenildiği gibi yerine getirebilsek zaten kul vazifesini yerine getirmiş oluyoruz gerisi teferruat oluyor zaten.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.