You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dizilerden Öğrendiğimiz ve yavaş yavaş herkesin hayatına sinsice giren İSLAM DIŞI 11

Dizilerden Öğrendiğimiz ve yavaş yavaş herkesin hayatına sinsice giren İSLAM DIŞI 11

General
dizilerden öğrendiğimiz 11 şey:
Televizyonda gösterilen dizilerin, çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi ve ahlâkı üzerindeki olumsuz ve yıkıcı etkisinin gerçekten farkında olsaydık her birimiz evimizdeki televizyonları camdan aşağı atar veya baltayla parçalardık. İşte dizilerden öğrendiğimiz 11 şey:

1- Kaç yaşında olursan ol eğer bir sevgilin yoksa eziksin.

2- Önemli olan tek şey aşktır. Aşk için evlilik, namus ve anne-baba feda edilebilir.

3- Başkalarını aşağılamak ve küçük düşürmek seni popüler ve gözde yapar.

4- Yalan söylemek ve hırsızlık sana göre iyi bir amaç için yapılıyorsa çok masum hatta çok da şirin şeylerdir.

5- Fakir insanlar asla mutlu olamazlar. Mutlu olmanın tek yolu zengin veya ünlü olmaktır.

6- Anne ve baban birbirine ilk günkü gibi aşık değilse boşanıp başkalarıyla evlenmeliler ve sen de onları desteklemelisin.

7- Nikah olmadan beraber olmakta hiç bir sorun yoktur. Büyüdüğünde sen de istediğin kız veya oğlanla istediğin şekilde beraber olabilirsin.

8- Birinin değerli ve beğenilen olması için güzel/yakışıklı ve zengin olması gerekir. Yoksa değerli değildir.
televizyonun zararları - değerli olmak için güzel olmalısın
9- Güzel olmak demek 34 beden zayıflığında ve mini etek giymek demektir. Yakışıklı olmak demek ise kaslı olmak ve bunları her fırsatta göstermek demektir.

10- Ahlâkının güzel olmasının hiç bir önemi yok. Çünkü insanlar seni kullanır ve enayinin teki olarak kabul edilirsin. Hırslı ve zeki olmalı, zekanı başkalarının kuyusunu kazmak için kullanmalısın.

11- Tek ve gerçek mutluluk bu dünyadaki lüks yaşamla kazanılır.
mutluluk ve lüks yaşam
vs….vs….vs….

Şimdi gerçekten televizyonunuzu parçalamak istemiyor musunuz? Kim bilir belki siz de artık böyle düşünmeye başlamışsınızdır, kim bilir???

| Asuman Kılıç
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: dizilerden öğrendiğimiz 11 şey:
emeginize saglık haklı olarak ele alınmış bir konu ama malesef ki evlerin baş tacı
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çok doğru saplamalar..özellikle gelir durumu düşük ailelerin çocukları bu tür dizilerden etkilenip..hayatın para üzerine kurulduğunu..paranın namusdan,ahlaktan.inanctan üstün olduğu kavramını öğrenmesine neden oluyor...

öncelikle anne ve babaların bilinçlenip..evlatlarını inançları üzerine yetiştirmeli..ondan sonrası kendiliğinden oluşur...namuz ve ahlak kavramı gibi
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bir dizide ne işlendiğinden çok özendirici olup olmadığı önemli bence.

Bizim dizilerimizde aslında "güzel" şeyler oluyor. Üniversiteye gitmek, aşık olmak falan gibi konular. Zararsız gibi gözüküyor ama bunlar yapılırken ana ve baba ezilip geçiliyor, tüm kutsallar hiçe sayılıyor.

Hiç yabancı dizi izlemem. Ama Breaking Bad diye bir dizi izledim geçtiğimiz aylarda. Dizide adamlar uyuşturucu üretiyor. Ama konuyu öyle bir işlemişler ki insanlar bırakın diziye bakıp uyuşturucuya başlamayı bence sigara içiyorsa onu bile bırakır.

Böyle uç konulara da gerek var mıdır bilmem. Ama o tip dizilerin bizim dizilerimizden daha az zarar verdiğine eminim.

Bu arada imzamdaki adamlar o dizinin karakterleri. Uyuşturucuya başlamadım, bakıp ibret alıyorum sadece :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-08-2015, Saat:01:25 PM, Düzenleyen: cngy11.
...
Dizilerden Öğrendiklerimiz
Dizilerden Öğrendiğimiz ve yavaş yavaş herkesin hayatına sinsice giren İSLAM DIŞI 11 Şey!

1- Kaç yaşında olursan ol eğer bir sevgilin yoksa eziksin demektir.

Burada bize mutlaka bir kızla ve erkekle arkadaşlık yapmamız gerektiği bilinçaltımıza yerleştirildi.

2- Önemli olan tek şey aşktır. Aşk için evlilik, namus ve anne-baba feda edilebilir.
Hayatın tamamını bir kız ve erkeğin ilişkisinde odakladı.

3- Başkalarını aşağılamak ve küçük düşürmek seni popüler ve gözde yapar.
Popülerliğin yollarından birinin bu olduğu algısı maalesef topluma yerleşti.

4- Yalan söylemek ve hırsızlık sana göre iyi bir amaç için yapılıyorsa çok masum hatta çok da şirin şeylerdir.
İslamın yanlış gördüğü kavramların zıddı geliştirildi ve aykırı olarak gördüklerimiz artık normal gelmeye başladı.

5- Fakir insanlar asla mutlu olamazlar. Mutlu olmanın tek yolu zengin veya ünlü olmaktır.
Halbuki mutlu olmanın yollarından birinin doğru ve helalinden az ya da çok kazanmak olduğu unutturuldu.

6- Anne ve baban birbirine ilk günkü gibi aşık değilse boşanıp başkalarıyla evlenmeliler ve sen de onları desteklemelisin.

Bir ömür boyu iyi günde kötü günde birlikte olma algısı unutturuldu.

7- Nikah olmadan beraber olmakta hiç bir sorun yoktur. Büyüdüğünde sen de istediğin kız veya oğlanla istediğin şekilde beraber olabilirsin.

İslamda Mahremin eline dokunmanın ateşe dokunmak olduğu algısı yok edildi, artık sevgilisi ile nikah dışı yaşamayan eleştirilir oldu!

8- Birinin değerli ve beğenilen olması için güzel/yakışıklı ve zengin olması gerekir. Yoksa değerli değildir.
Her şeyi görüntüde ve maddiyatta arar olduk. Bunlar yoksa kendimizi eksik hissetmeye başladık.

9- Güzel olmak demek 34 beden zayıflığında ve mini etek giymek demektir. Yakışıklı olmak demek ise kaslı olmak ve bunları her fırsatta göstermek demektir.

10- Ahlâkının güzel olmasının hiç bir önemi yok. Çünkü insanlar seni kullanır ve enayinin teki olarak kabul edilirsin. Hırslı ve zeki olmalı, zekanı başkalarının kuyusunu kazmak için kullanmalısın.

11- Tek ve gerçek mutluluk bu dünyadaki lüks yaşamla kazanılır.

Halbuki İslamın çizdiği sınırlar bunlar değildi.

ALINTIDIR

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Dizilerden Öğrendiklerimiz
Değerli arkadaşım,
Bahsettiklerin ne yazık ki doğru, Şahsen ben bizim düşüncemize sahip insanların Bu robotlaştırılmadan sıyrıldığını gözlemliyorum.
Bunlar o kadar iyi çalışıyorlar ki neredeyse kardeşine bile söz geçiremiyorsun,
Fakat ben bahsettiğimde her ne kadar geri kafalı olsamda.
Aslında robotlaştırıldıklarının ve m. ö 'ki yaşam tarzlarına döneceklerinin farkında değiller .
Lakin yazık olanda şu ki ''Anlatamıyorsun''.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bu çocuklara böyle diziler miras bırakmak yerine islamiyeti anlatmak gerekmiyor mu?

Gelecek neslin hali ne olacak?
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kesinlikle haklısınız. İlk olarak ahlakımızı elimizden alıyorlar ahlaksız insan her şeyi yapar.
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.