You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
dışlanmak.
Selamın aleyküm kardeşlerim.aranıza yeni katıldım.şimdi bir kaç meseleyi danışmak paylaşmak istiyorum sizlerle.
çevremde hiç kimse kalmadı.eskiden yıllarca dostluk ettiğim insanlar beni görünce kaçacak yer arıyor.beni görünce nutukları tutuluyor.benden nefret ediyor beni küçümsüyorlar.sizlere yemin ederimki hiçbirinede bi yanlışım olmadı.etrafım bomboş kimseler kalmadı.telefonlarım bile çalmaz oldu.ama birbirleriyle hala sıkı fıkılar.
artık anlayamıyorum ben hortlakmıyım beni görünce kaçacak yer arıyorlar terliyorlar sıkılıyorlar.sırf dışlandığım için tedavi bile gördüm.ilaç kullandım.ama ne zaman görsem o insanları sinir krizleri geçiriyorum.hele karşılaşınca o sıkılmaları yokmu..resmen hareketleriyle belli ediyorlar bu nerden çıktı şimdi demelerini.namaz kılıyorum kuranı kerim okuyorum.ama artık aşırı kinlendim o insanlara.ölseler bile umrumda değil.bazen bu düşüncelerim beni imanımdan edermi diyede kuşku duyuyorum.ama benim kötülüğümü isteyenlerinde iyiliğini isteyemiyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: dışlanmak.
Onları kaçıracak bir eyleminiz olmamışsa eğer, bunun adı dışlanmakmıdır bilinmez...Bu şey belki başka bir şeye dönüşecektir çok daha güzel şeylere kavuşacaksınız belki... Rabbimiz sizi özlemiştir belki ve" La Tahzen! İnnALLAHe-l meana!" "Üzülme, Allah bizimle ... ayetinde olduğu gibi... O sizinle beraber olmak istiyrodur..gülücük (bu benim düşüncem arkadaşlar ne der bilemem)

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-02-2015, Saat:03:09 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Yeni Üye
yemin ederim ki kimseyi kendimden soğutacak bir eylemim
olmadı.biraz olgun kaldım yanlarında.yani bir söz vardır şımaracak kimsen olmayınca hayat seni kocaman bir adama çevirir diye.o hesap onlar rahatlık içindeyken ben çalıştım okul zamanları.ama ne biliyim bahsettiğim insanlar 15 20 yıllık arkadaşlarımdı. evlendim düğünüme çağırdım ona dahi gelmediler.resmen hakir görüldüm.inşallah bu insanlara olan kinim nefretim imanımın ibadetlerimin önüne geçmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülücük sizde olmayıp onlarda olan şeylere baktınız mı, sizde olanlar mı yoksa onlarda olanlarmı Allah'ın razı olacağı şeylerdir...sizden neden uzaklaşıyor olabilriler... bunun analizini yapmalısınız önce, eğer boş şeyler için sizden uzaklaşmışlarsa bırakın uzaklaşsınlar, size zarar değil fayda sağlayacak, sizi daha verimli insanların ortamına doğru sürecektir bu davranışları , şimdi farketmekte zorlansanızda , bu sizin için kötü bir şey değil bilakis çok daha iyi bir şeydir daha sonra anlarsınız sadece az bir sabra ihtiyacınız var...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeşim iyi ki dışlamışlar ki sende bu forumda bize katılmış, ilim adına bir şeyler verip öğreneceksin, benzer hallerden geçtim halen şiddetle de ilerlemekte bu durum, Allahu Teala bazen insanı kendi takdiri ile tekrar biçimlendirir bu şekil itibari ile olmaz ruhunu, bilgini, hislerini değiştirir, Kalpler Allah'ın elindedir, sen varsın bu dezavantajı avantaja çevir ve takvana daha sıkı bağlan, kul seni kendi için ister, Allah seni senin için ister, 1000 tane gerçek olmayan arkadaşın olacağına yemin ederim bir tane sağlam düşmanın olsun, hatta bu şeytan olsun bilmem anlatabiliyor muyum, varsın ailenle ol sadece, bundan sen üzüntü değil keyif al ve karşılarına gerekirse çıkma çıktığında da dik dur, malzeme olma.
Her şey bir kitapla başladı, İnşaAllah onunla bitecek
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Aleyküm selam kardesim söyleyeceklerim seni hemen rahatlatacak mı ya da hemen insanlara güzel gösterecek,sevdirecek mi hayır tabiki
Ama yinede kardesime bir iki kelam edem
Sevgili kardesim ne demisler düşme!düşenin dostu olmaz ve çocukla çıkma yola düşersen güler düşerse ağlar
zaten ne sana ne bize Allah'tan başka dost yok unutma ama bu demek değilki diğer insanları sevme,güvenme sana kötü davransalarda hakkını savun ama Allah rızası için de onları sevmeye calıs imtahan oluyoruz neticede bir kalabalık içine gir ve gözlerini şöyle bir kapat Allah'tan başka ötekiler nerde düşün bir hayal bir rüya bir köpük sönüp gidiyor
Dünya ve ahirette Allah'a sevgili olmak istiyorsan Rahman ismini zikr et hem bu zikr seni diğer insanlarada sevimli eder biiznillah daha uzun ve güzel yazmak isterdim ama telofondan bunca oldu kardesim hakkını helalet sen Allah'ı seviyorsan dünyada seni seven en az bir kişi var ben aciz kardesin fakir:-):-)sabret üzülme Allah'ı çokça hatırla rabbimizi,dostumuzu Allah(c.c)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ayrıca ben bu dönemde şunu da idrak ettim çok şükür, Sılahı Rahim'i bırakmışım, arkadaşlarıma akrabalarımdan hatta öz kardeşimden fazla değer biçmişim, bir taraftan tutunurken büyük bağlantıları koparmışım bu bile vesile olabilir sana.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
i... Rabbimiz sizi özlemiştir belki ve" La Tahzen! İnnALLAHe-l meana!" "Üzülme, Allah bizimle ... , Allah seni senin için ister,,,gözlerini şöyle bir kapat Allah'tan başka ötekiler nerde düşün bir hayal bir rüya bir köpük sönüp gidiyor......bunlar ne kadar da güzel yaklaşımlar.buraya yazarken artık psikolojim ne durumdaysa aşağılayıcı küçümseyici cevaplar alabileceğimi düşünmüştüm..zerre kadar aklıma gelmedi bu kadar güzel yaklaşımların olabileceği..gerçekten bir kez daha anladımki insanın sorunu derdi ne olursa olsun bunu paylaşması kadar güzel birşey olamaz..Rabbim herkesi sınıyor.belki kimilerinin derdinin yanında benimki denizde kum tanesi kalır ama işte her yaşanan herkeste farklı etkiler yaratabiliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Aleyküm selam kardeşim,yanlış anlama beni ama sende psikolojik bir rahatsızlık mevcut.Çevredeki insanların senden kaçması söz konusu ise ya gerçekten onlara bir kötülüğün olmuştur veya olacağını düşünüyorlardır.Ama öyle olduğunu ben zannetmiyorum.Sadece senin algıların o yöndedir.Psikolojik destek alman faydalı olabilir

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
“Hasbünallahü ve nî’mel vekîl” bu zikre de sarıl İnşallah, faydasını göreceksin, hem çoğunluğa karşı ters yürümen yanlış yolda olduğunu göstermez, tedavilere elbette devam edebilirsin fakat onlarda sana EGO merkezine baskı yapmayı telkin edecek, sensin, sen, sen, sen, sen diye sürekli telkin edip çoğul düşündürmeyecek, çoğu kişisel gelişim Kur'an-ı Kerim'in tavsiyelerinin tersidir, bize paylaşmayı öğütler Hak kitap, onlar kendi azığını topla der, '' Kendileri ihtiyacı olduğu halde başkalarına ikram ederler der '' doktorlar kendi menfaatini önde tut der, tam genelleme yapmak istemiyorum fakat herkesin VEKİL'i ve VELİ'si Allahu Tealadır, üzerine toprak atıldığında yalnız kalacağına o toprak gelmeden hakikat ile parla İnşallah...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.