You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dinlerarası Diyalog Tuzağı

Dinlerarası Diyalog Tuzağı

Forumcu
RE: Dinlerarası Diyalog Tuzağı
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
şu var neye tabi olduğunuzu ii bilin kur'an a tabisen kur an da ın emrettiği bir şeyi veya resülünün emrettiği bir şeye nasıl muhalafet eder sin
senin hocan resülünden daha mı üstünde o nun haram dediği bir şeye helal der
-------------------------------------------------------------------------------
benim ALLAH RASÜLÜNDEN BAŞKA ÖNDERİM YOK...BEN NE KURANDA NEDE SÜNNETTE DİALOĞ HARAMDIR DEDİĞİNİ GÖRMEDİM.ŞAYET DEDİĞİNİZ GİBİ DİALOĞ HARAMDIR YAZSAYDI EFENDİMİZ BU HÜKMÜ YERİNE GETİRİRDİ.ONUN SAV HAYATI Kİ KURANIN TEFSİRİDİR.BEN ONUN HAYATINDADA SİZİN DEDİĞİNİZ ŞEYİ GÖRMEDİM.SON PEYGAMBER BÜTÜN İNSANLARIN PEYGAMBERİ DEĞİLMİ.O HALDE O YAHUDİ VE HRİSTİYANLARADA TEBLİĞ YAPMAMIZ GEREKMİYOMU?
YA BİZİM YAPMADIĞIMIZI ONLAR YAPIYO BİZDE YOK HARAM İŞLİYO YOK BİLMEM NE YAPIYO DİYORUZ.
BU ELEŞTİRİLEN İNSAN SIRADAN BİRİ DEĞİL,KURAN VE SÜNNETİ ÇOK İYİ BİLEN BİRİ.
VE BİRİSİNİ ELEŞTİRMEK İÇİN EN AZ ONUN KADAR ALİM VE TAKVALI OLMAMIZ GEREKİYOR.
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
öncelikle diyalog dan kasıt ne bunu anlamalı insanlar..kafalardaki soru işaretlerini yanıtlıyormusnuz ki anlayış bekliyorsunuz...yaptiğiniz diyalog siyaonistlerin dünya üzerinde kurdugu programa her geçen gün katkıda bulunuyor..her diyalog onların mallarını almaya onların kurdugu tuzaklara düşmeye sebebiyet veriyor...ve filsitinde bir mermi halinde küçük çocuklarla birlikte topraga gömülüyor...dünya bu zulmü görürken yahudisyle nasil bir dini diyalog içinde bulunabiliriz...yarin öbür gün müslümanların müşriklerden göreceği tek şey budur...kafirden dost olmaz onlardan dost edinmeyin diye Allah (c.c) söylemiyor mu..madem ki peygamberin söylediği şeyleri uyguluyorsunuz neden işinize gelmeyenleri es geçiyorsunuz...kısasa kısas yapabiliyormusnuz...mümin elbette kardeşinin yanındadır ama böyle diyalogla miyalogla ugraşacaklarına başka şeyler düşünsünler...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
yazınızı okudum.önceki yazılarımdan birinde bu işin islama yararını yazmıştım.okumadınız herhalde.dialoğ karşılıklı konuşmak manasındadır.bizim onları dost falan edindiğimiz yok.o ayette dost edinmeyin diyor rabbimiz.konuşmayın yada onları islama davet edin demiyor.fethullah haocamız onların mallarını alın mı diyor.hayır.bu dialoğ islamın güzelliğini onlara fiili ve sözlü olarak anlatmak için...şimdi sen git bir hristiyana daha önce hiç görmemiş konuşmamış tanımaış seni sende kalk adama müslüman ol de.bakalım olucakmı.olmaz.adam senin dinindeki güzellikleri görmemişki neden girsin zaten bir dini var.işte dialoğ sayesinde bu güzellikleri birebir görüyorlar ve kendi istekleriyle islama giriyorlar.al işte aradaki fark bu.
bu arada küçük bir hatırlatma ben NUR CEMAATİNE BAĞLIDA DEĞİLİM.İSLAM ADINA YAPILAN İYİLİKLERE NANKÖRDE DEĞİLİM...
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-02-2009, Saat:12:48 PM, Düzenleyen: kuddüs.
...DeRsAaDeT...
farkın ne oldugunu ben gayet iyi biliyuorum kardeşim....diyalog sizin söylediğiniz sonuçalrı doğurabilir ama benim söylediğim şeyleride elbette doğuruyor...riskli bir iş ve bir çok kesim tarfından da yanlış anlaşılıyor..niyetim tartışma yapmak değil ayetlerle vs karşına delil sunmak da değil...inandığınız şeyin üzerine saglam basın tereddütlü riskli işler yapmayın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ONLAR Kİ ALLAH YOLUNDA ÇALIŞIRLARKEN İNSANLARIN KINAMALARINDAN VE MENFAATLERİNİN KESİLMESİNDEN KORKMAZLAR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
ama onlar onların dinine girmediğimiz sürece bizden memnun olmicaklar ve niyetleride islamı ortadan kaldırmak değilmi
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.