You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
dini sorular...??
Arkadaşlar,

önce merakımdan soruyorum, forumda ilahiyat mezunu dini
bilgiler soracağımız kardeşimiz var mı...??

Ben namaz kılmayı, oruç tutmayı çocukken öğrendim, bi de
büyüklerim kuran okumam salık verdiler, kuranı kerimin
Türkçe tercümesini okuyorum....
Namazlarımı kılabildiğim kadarıyla kılarım, orucumu tutarım.

Forumda ilahiyatçı var mı diye sordum çünkü kafamda bazı
sorular var, onları sormak istiyorum.

Cennet ve cehennem maddi olarak mı vardır yoksa manevi
olarak mı var...??
Cennet veya cehennemde ruh olarak mı yaşayacağız. yoksa
dünyada olduğu gibi maddeten vücudumuzla mı...???

Şimdilik bu kadar, aslında sorularım daha çok var....???
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: dini sorular...??
Aleykum selam. Forumda ilahiyat mezunları olabileceği gibi cevaplar verilebilir sorularınıza. Biraz beklerseniz inşallah tatmin edici cevaplar gelecektir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-04-2013, Saat:10:55 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
Profesör
-ayetlerde de belırtıldıgı gıbı bu dunya sadece ımtıhan yerıdır,yanı hayal alemıdır,yanı onemlı olan beden degıl ruhtur.yanı bu dunya ıcın maddıdır ama ahıret hayatı ıcın manevıdır.

-bedenın sadece dunya hayatına aıt oldugu dusunulurse ve olenın ruh degıl beden oldugu bıldırılıyorsa,bundan ahırette ruhumuz ıle yasayacagız sonucu cıkar.

yazdıklarım sadece benım bıldıklerımdır ve okuduklarımdan anlaDIKlarımdır arkadasım.

en ıyısını Allah bılır...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah ahirette ruhlarla birlikte bedenleri de diriltecektir, toz toprak haline gelmiş kemiğimiz derimiz tekrar toplanacaktır ki bunu inkar eden islamdan çıkmış bazı sapık inanışlar vardır. Cennette tasvir edilen saadetin manevi boyutları da varsa şu anki idrakimizden farklı bir maddi boyutu da vardır. mesela şeyhulislam ibn teymiyye(r.a) cennet nimetlerinin kuranda geçen isimlerini tamamen mecazi saymıştır. cenneti tasvir eden ayetlerde dünyadaki nimetlere benzer şekilde tasvir edildiğini görürsünüz; meyveler, ırmaklar, huriler gibi şeyler hep yaşadığımız dünyadan izler taşır gibi gözükür fakat keyfiyeti nedir ne değildir bunun hakkında kuran ve sünnette açıklanmışın dışında fikir yürütmek doğru değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
taha Yusuf :

-bedenın sadece dunya hayatına aıt oldugu dusunulurse ve olenın ruh degıl beden oldugu bıldırılıyorsa,bundan ahırette ruhumuz ıle yasayacagız sonucu cıkar.

karadamlalar :

Allah ahirette ruhlarla birlikte bedenleri de diriltecektir, toz toprak haline gelmiş kemiğimiz derimiz tekrar toplanacaktır ki bunu inkar eden islamdan çıkmış bazı sapık inanışlar vardır.

İki farklı görüş var bu durumda. Taha Yusuf cennette ruhen yaşayacağımızı söylerken...

Karadamlalar ruhlarla birlikte bedenlerde diriltilecektir demekte
bu da cennette bedenli olarak yaşayacağız demek oluyor..

Ancak ruhlar bedenle birlikte diriltilecektir denildiğinde,
ruhlar da bedenler gibi ölüyor da,bedenle birlikte diriliyor
anlamı çıkıyor. Ruhların ölmediği inancına ters düşüyor..

Bir de karadamlaların yazısında :

Alıntı: bunu inkar eden islamdan çıkmış bazı sapık inanışlar vardır.

Bu tür ifadeleri sevmiyorum, insanları hemen islamdan çıkaran
bu tür beyanları itici ve islam inanışına uygun bulmuyorum...

Netice olarak taha yusufun beyanı bana daha yakın geldi...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeş bu konuda açık ayetler vardır.

(İnsan bilmez mi ki, biz onu bir damla nutfeden yarattık. O [inkârcı], apaçık düşman kesilip kendi yaratılışını düşünmeden bize örnek getirmeye kalkışarak “şu çürümüş kemikleri kim diriltir” der. De ki: Onları ilk defa yaratan diriltecektir.) [Yasin 77-79]

bu gibi pek çok ayetler var ve bunlarda açıkça bedenlerin diriltileceği zikrediliyor. bunu inkar eden bazı sözde islami görüşler eski asırlarda türemiş ve bunlara ehli sünnet alimleri zındık demişlerdir. tevhid ehlinin icma ettiği görüş ayrılığı bulunmayan bir konudur bu.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-04-2013, Saat:02:24 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
bedenimizin tam bu hali ile gideriz diye bir şey söyleyemeyiz, cennete gidecek erkek ve kadınlar en güzel hale getirilecekler diye hatırlıyorum. fakat cennet sadece ruhların olduğu bir yer değildir.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.