You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
DİNİ NİKAH
Selamünaleyküm, Resmen boşanmadım evden ayrılalı 5 ay oldu ve dinen ondan ayrıldım yani bana telefonda 3 defa boş ol boş ol seni dinen boşuyorum dedi dinen ayrılmış olurmuyum ve 5 ay geçmesine rağmen hiç görüşmedik ve bir araya gelme imkanımız yoktur. bir başkasıyla dini nikah kıymam dinen caizmidir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: DİNİ NİKAH
aleykumselam...ben olur diye biliyorum ama yine de daha bilgili bir agızdan ögrenmekte fayda var...ama ülkemizde talak ( boşanma ) hakkı da hakimlerdedir...resmi olarak da boşanıp başka biriyle hem dini hem resmi nikah yaptırmak en mantıklısı ve dogru olanıdır diye düşünüyorum...
allah hakkınızda hayırlısını versin bu arada hoşgeLdiniz
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: DİNİ NİKAH
o sekılde dınen bosanma gerceklesmıs olur...ama resmı nıkahta aynı zamanda bır dını nıkahtır...uygun olanı resmı olarakta bosanıp ondan sonra baska bırı ıle nıkah kıymaktır...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.