You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dini motifler barındıran aksesuar kullanımı

Yeni Üye
Selamunaleyküm dostlarım.
Geçtiğimi günlerde bir abimiz, bir yüzük hediye etti. Allah razı olsun.
Fakat bu konuda internette yaptığım araştırmalarda bazı sonuçlar elde etsemde çözemediğim bazı noktalar mevcut.
Örneğin elif ve vav ın bulunduğu yüzükler ile nasıl hareket edileceğine dair çokça bilgi mevut fakat Allah (c.c) yi sembolize eden lale motifli yüzük ile nasıl hareket etmek gerekir ? Bu konuda bir bilgiye rastlayamadım. Yüzüğün fotoğrafını az sonra buraya ekleyeceğim. Bu şekilde bir yüzük ile nelere dikkat etmem gerekiyor ? Tuvalete girip çıkarken, yemek yiyip içerken vs. Noktalarda neler yapılmalı ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Dini motifler barındıran aksesuar kullanımı
15 dakika geçmiş olmasına rağmen düzenlememe izin vermedi üst mesajı. Resmi buraya gönderiyorum. [Resim: 3Y5D90.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Madem öyle şüpeleriniz var kendinizi rahat hissetmiyorsunuz takmayın olsun bitsin..Takmak istiyorsanız özel zamanlarda takarsınız. Üzerinde Esmaül Hüsnaın olduğu bir yüzüğüm var onu taktığımda elimi kolumu nereye bırakacağımı şaşırıyorum.gülücük Çokta seviyorum. Ayet yada Allah'ın isimlerinden değilde sadece bir harf matifi ise ne gibi bir sakıncası olabilir ki..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2016, Saat:01:06 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Forumcu
Vav ve elif sadece bir harf neden farklı anlamlar yüklüyorsunuz ki. Lale'nin Allah'ı temsil ettiğini zannetmiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Çözüm üretilir fakat bilgi sahibi olmayada hayır diyemeyiz. Ve aynı şekilde yüzükte bulunan Lale motifi benimde elimi ayağıma karıştırıyor. Ama hoşnutum, bu bana daha fazla dirayet, nefs kontrolü veriyor. Yani hayata öylece kapılmamam için uyarıyor sürekli. Sorun ise yüzük parmağıma tam oturuyor. Sabun eşliğinde çıkartabiliyorum sadece. Yani her an tak çıkar yapamıyorum. Genelde ters çeviriyorum uygunsuz olacağını hissettiğim yerlerde. Yani sonuçta net bilgi olmadığından kafalar karışık. O yüzden arayıştayım. Cevap için teşekkür ederim. Sağolun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sakura değerli yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Fakat belirttiğim üzre burada "sağlıklı" bilgi arayışındayım. Lale motifi, vav, elif. Bunlar hakkında da sonuca ulaşalım elbette. Bu yüzükle tuvalete girme diyerek kafa karıştıran bir başkası, lale, Allah'ı temsil eder diyen bir başkası.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yüzüğü genislet madem o kadar zorlaniyorsan.

Cennet demiş madem huzursuz ediyor takma.

Vay arkadaş !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Teşekkürler yorumun için Alketa. Fakat hala sorduğum soruya bilinçli bir cevap alamadım. Çözüm üretmek kolay. Takma, büyüt vs. Vs. Bunları bir kenara bırakalım. Bilginiz var ise sorulan soruyu yanıtlayınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2016, Saat:02:38 PM, Düzenleyen: Vedizya.
Yönetici
Vav kulluğu
Elif Ehadiyeti
Kaf Şekil vermeyi
Nun Ol demeyi.
Kaf Nun tezgahı yaratmayı temsil ediyor. vesaire
Lale Allah lafzı yerine tasavvufta kullanılıyor.

Evet bunlar doğrudur ama hepsi temsilidir.
Yani işarettir.
Bu işaretlerle helaya girmekte bir sakınca yok.

Ama bazen insanın gönlü kabul etmeyebilir.
Eğer gönlünüz kabul etmiyorsa çıkarmanızda bir sakınca yok, çıkarabilirsiniz ama çıkarmak gerekiyormuş gibi bir tutum içinde olmak doğru değil.

Size neden helaya girince yüzüğü çıkarıyorsun-ters çeviriyorsun diye soran olduğunda vereceğiniz cevap şu olmalı;
"Bu yüzükle helaya girilebilir, fakat içim rahat etmiyor."
Olay budur.

Sanki, biraz dolambaçlı oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.