You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

dini konularda kendimi samimi bulmuyorum

dini konularda kendimi samimi bulmuyorum

Acemi Üye
RE: dini konularda kendimi samimi bulmuyorum
konu dağılmasın bence burdan devam edelim sohbet havasında ben sorayım sen cevapla vaktin varsa abisi olmazmı ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
engelli dünyaya gelen bir çocugun suçu ve günahı neydi ? biz ki en ufak birine bir hasar verdiğimizde vicdanen rahatsızlık duyarken neden engelli doğan lar var belki anne ve babasına bir imtihan cennet kapısı olarak gönderilir ama ne bileyim garipsediğim bir konu mesela bu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bu konu benimde aklıma takılmıştı, okudum ettim, düşüncem şu yönde. Kader.. İnsanların dünyaya gelmesine vesile olan anne ve babalarıdır. Birine Allah özenip bezenip yaratmış denmesi yanlış olduğu gibi diğerine de Allah neden kusurlu yaratmış, onun suçu neydi demekte çok büyük bir yanlıştır. Allah hiç bir kuluna bile bile zulüm etmez. Ya da mükafat vermez haksız yere. Engelli doğan insanların çoğuna bakıldığı zaman annenin hamilelik döneminde yaptığı hatalar, bir çok çevresel etken vb. sebepler olduğunu görebiliyoruz. Yani burada onun bir suçu yoktu neden böyle doğdu demenin bir anlamı yok, bu bir isyan olur, daha geniş bakarak değerlendirilmeli.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
geniş bakıyorum anne ve babanın sucu doğmamıs çocuga neden yüklensin ki haşa isyan değil benimkisi bu yüzden de birçok şeyde susmayı tercih ediyorum ama olmadık şeyler geliyor akıllara şeytan uzak durmuyor insanoğlundan... yani iş bi noktaya varıyor ki neden dünya ya geldik madem değerlendirilecekdik buna ne gerek vardı dünyada olmasa bizde olmasak... değerlendirilmesek sınavlar geçirmesek yani tamam Allah böyle emretmiş böyle olmus bugünlerimize binlerce kez şükürler olsun insanlara hayat tatlı geliyor ama sonucda herşeyi bilen gören ve neyin ne olacagı belliyken daha bu sınav neden... ( Töbe haşaaa ) Allah bizi neden deniyorki diyor insan kendi kendine zaten düzenini kurmus herşey onun elinde ol dediği olur öl dediği ölür onun yaptıgı hiçbirşey değerlendirilemez ken şeytanın aklımıza soktugu bu sorular neden.. ( tövbe estağfurullah ) Allah bizle oyun oynuyor ve bu oyunun tek yöneticisi var ve o nasıl isterse öyle oluyor .. mutlaka bir yaratıcı var insanın yaratılışı tohumun yeşermesi doğa olayları herşey buna kanıt ama velakin insan sorgulamadan edemiyor işte Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kafan çok karışmış kardeş, yaratılışı, neden yaratıldığımızı sorguluyorsun. Anne babaya bir yük yüklenmiyor, insanlar kadere kesinlikle müdahale edemezler Allah istemedikçe, yalnız bu sınavda yazı diye bir şey var ki insanlar iyi amel ve kötü ameller işleyerek kaderleri doğrultusunda bir sonuca ulaşıyorlar. Şu sure ve ayetleri okumanı öneririm; 2:30, 2:31, 2:32, 2:33 - 2:34, 2:35, 2:36, 2:37, 2:38, 2:39. Eksiğim varsa Allah affetsin. Devam ederiz inşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Arkadasin Durumu Vahim... Sadece Insanin aklina gelen binlerce sorudan birisini sorup bu kadar süpheye düstüyse... Müslümanlarin Seytan isi Benim Aydinliga Giden Yol diye Adlandirdigim Sürec gülücük
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
sorgulamak ne haddimize ama sorular cevap bulamadıkca şüpheye ve araştırmaya itiyor insanı yaradılış gereği yapımız bu türkçe meal okuyayım dedim tam özümseyemiyorum muhakkakki aklımızın alabileceği ve alamayacagı şeyler var ama bunu en kısa ve en temiz yoldan dine doya doya en rahat biçimde nasıl atlatabileceğimiz ( bence kuranı özümsemek tamamiyle anlamak bi kere iki kere okumakla yada arapçasını hatim etmek le olacak işler değil her cümlesinden sayısız anlam çıkarken ... )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.