You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dindarlarda totalitarizm

Dindarlarda totalitarizm

Uzman
Dindarlarda totalitarizm
Dindarlarda totalitarizm var. "Ben size şah damarınızdan daha yakınım" diyor, ilahiyatçılar "ulaşamazsınız, bulamazsınız" diyor. İslam=Hukuk en büyük problemdir. Osmanlı'da kimdi benim hukukçum? Şeyhülislam. Mesela? Molla Fenârî. Hem şair hem de Sadreddin Konevî'nin en derin eserinin şarihi. Siz bana böyle hukukçu, böyle şeyhülislam, böyle molla bulun; kapısında kıtmir olurum... Bektaşi'nin namaz kılası gelmiş cumaya gitmiş. İmam efendi hutbede "Allah'ı tanıyamazsınız, göremezsiniz, anlayamazsınız" diye anlatmış durmuş. Bektaşi dayanamamış, "Ya hû imam, sen şuna yok diyeceksin ama dilin varmıyor" demiş. "Size kendi ruhumdan üfledim" diyor Allah. Bir arif demiş ki insan sırf bunun üzerine tefekkür etse ayakları yerden kesilir.

Mahmud Erol Kılıç, 12 Nisan 2016
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.