You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
Dindar kızlar
Dindar kızlar (cemaat mensubu, pardüseli sohbetlere katılan işin bilincinden olanlar) face ve twitter gibi sosyal sitelerde profil fotograflarını Maher Zaim, Sami Yusuf, Ronaldo, Kıvanç Tatlıtug , Furkan Doğan vb. bir sürü erkek fotografları ile donatıyorlar. Halbuki dindar erkeklerin hiçbirinde herhangi bir kadın fotografı hayranı olduğu bir fenomenin fotoğrafına rastlamadım.
Mesela Huzur Sokağı’ ndaki Şükran’ın fotografı yok, hiçbir erkeğin profilinde, ama kızlar hemen Huzur Sokağı’ ndaki dindar erkek Kutsi’nin fotograflarını benimsemişler. Tenkit etmek değil maksadım, hem ilk aşkım babam ikincisi kocam olsun derler hem de böyle her çıkan mankeni benimserler. garip bir hal. Dindar yada vicdanlı erkeklerin profilinde Furkan Doğan’ın fotografına rastlamadım ama kızların profilinde istemediğimiz kadar var bu fotograf. Sanki Mavi Marmara da sadece Furkan mı vardı? Neden Furkan neden genç kızlar sadece onun fotografını taşıyor. Bu psikolojik olarak düşündürücü değil mi sizce?”
Bence de beyefendinin tespitleri önemli. Hep birlikte düşünelim. Bu işin birinci ayağı…
İkinci ayak: Genç kızlar poz poz fotoğraflarını sosyal ağlarda paylaşınca kısmetleri kapanıyor. Bekar erkek okurlarımdan bu konuda şikayetler de alıyorum. “Tam evlenmeye niyet etmiştim facebook da paylaştığı fotoğrafları görünce vazgeçtim.” diyen erkek sayısı az değil. Erkek “Bu fotoğrafı ben görüyorsam başka erkekler de görüyor bu kızdaki bu rahatlık da ne? ” diye düşünüyor.
Kişinin kim olduğunu gösteren biri iki fotoğraf gerekli olabilir ama tesettürlü bir hanımın film artisti gibi poz poz fotoğraflarını en güzel gülüşünü, en çekici halini, en hoş fotoğrafını, en mayhoş bakışını paylaşması pek doğru gelmiyor. İşim gereği pek çok yerde fotoğraflarım çekiliyor. Röportajlar, radyo programı, imza günleri…gibi. Elimden geldiği kadar ciddi durmaya gayret ediyorum. Hiçbirini facebook ve twitter adreslerimde paylaşmıyorum. Gereksiz geliyor bana. Eğer bir yazının yanında bir haberin içindeyse mecbur paylaşırım ama bunun dışında paylaşmak pek gereksiz.
Sema Maraşlı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dindar kızlar
o zaman bu konunun başlığı değişsiz. başlık "DİNDAR KIZLAR" olmasın..henüz dinini diyanetini, namahrem mefhumunu öğrenememiş, yaptığı işin günah olduğunu bildiği halde ,onu işlemekten zevk alıp hoşlanan "BOŞ KIZLAR" olsun...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-01-2015, Saat:10:40 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
...Revan...
Burada inceden bana laf gelmiş sanki ya da ben alınıyorum.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
bu yazının seninle alakası yok mahi taban sakın üzerine alınma...
bak mesela eskiden bi kızın resmini alıyorsan bilki aranda bir bağ vardı gülücük
şimdi birçok muhafazakar olduğunu söyleyen kızlar 5000-6000 tane takipçi yapıp fotorafını paylaşabiliyor...
dinden inançtan dem vururken aynı zamanda da gelip bir erkekle tanışmak isteyip çok çok rahat hareket edebiliyor e daha birçok örneği
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Bir cogunu bende gördüm. Sami yusuf a çok şiddetli bir hayranlığı olmadığı gibi ne bileyim adamın suratına bakınca feyz alıyorum sanki. Biraz saçma bir durum ama bu yani. Yoksa üst seviyede bir hayranlığım yok.
Kimi zaman ben de paylaştim. Cahillik ve hepsini kaldırdım. Bir başkası atınca ayrıca deli olma durumuna geldim.
Ve biliyor musun muhafazakâr olduğunu iddia edip fotoğraf atan Çarşaflı kızlar ayrıca beni deli ediyor.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Adını hatırlayamıyorum şu an dilimin ucunda ama, bir hocamız vaazında bu durumu şu şekilde anlatmıştı ve çok gülmüştüm:" kız normalde tesettürlü, face'e bir fotoğraf atmış, kolları dirseğe kadar sıyırmış, kek yapmışlar, altınada " kekimiz hayırlı olsuuuuuuun" diye yazmışlar Smile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Kendi fotoğraflarını paylaşmaları, sanatçı fotoğraflarını paylaşmaktan daha Mühim bir sorundur bence..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Gerçekten doğru bir yazı ,teşekkürler

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.