You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Din hakkında önemli sorular

Acemi Üye
Buradan kendime çok şey kattım , aslına bakılırsa çok basit sorular soruyorum belki çocukların bile bilebileceği sorular . Küçüklüğümden beri kuranı hatmettim drdum , arapca dersleri aldım , 5 vakıt namazımı kıldım fakat sonra birtakım seylere yoneltım . Materyalızm tarzı ama tam anlamıyla materyalızm degıl , sorgulamalar desek daha doğru olur buna ıstınaden

artık kurban bayramları olsun vs olsun hıçbır bayram kutlamıyorum . Aılemle bıle bayramlasmayıp gunluk kıyafetler gıyıyorum

cenazenın gelnek oldugunu dusunuyorum , ruh alemınde beden nasıl olsa dunyada curuyecegı ıçın denıze atılmak vs bana fark getırtmıyor açıkçası

kandıllerı kutlamıyorum

Namaz kılanın onunden gecerken bıze hıçbırşey buamazsak bile bir terlık , bir pi dahi konulacagı soylenmıştı bu da sacma gelıyor cunku ruh alemındesın neden koyma geregı duyulsun yanlışlıkla gecılmışse ya da gecmek zorundalık halını almış ıse

kurban kesip etini sadece yakınlara ya da tanıdıklara dagıtanlar var bu da bana anlamsız gelıyor asıl tanımadıklarına verılmesı gerektıgını dusunuyor bu da bana gösteriş gelıyor nedense

bunun dışında

net cevaplar alamıyorum hep hadisler vs ıle cevaplar sunuluyor fakat ben net olmasa bıle görüş istiyorum açıkçası

beni bir zamanlar beş vakıt namaza surukledıler ve sımdı yanlız basıma bırakıldım , sorma geregı duymuyorum onlara da , bana farklı okyanuslar lazım acıkası . Cevapları alabılırsem sevınırım sizler neler dusunuyorsunuz bu konularda ? bu arada - elhamdülillah müslümanım fakat aradaki fark sadece sorgulamaya baslamam oldu ki kaldı ki bunu zaten peygamber efendımız bıle hadislerde sunuyor . Hurafeler mı gırmeye basladı dinimizin içerisine ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Din hakkında önemli sorular
Siz hurafelerden arınmış bir şekilde dini yaşamaya gayret ediniz. Elbet çevrenizde sizleri üzen hadiseleri göreceksiniz. Nice Müslümanların hurafeler içerisinde yüzdüğünü göreceksiniz. Sorgulamayan, okumayan, "zaten müslümanmışım" edasında hayat tarzına sahip olan müslümanlarla iç içe olacaksınız.
Vs... Vs...
Yani, Din hayattır. Hayat mücadeledir. Gayrettir.
Yapacak bir şey yoktur.
Sizler de Dini sorguladığınız ve yaşadığınız eksende muhataplarınıza anlatacaksınız, doğruları ve güzellikleri öğütleyeceksiniz.
Şikayet ve sızlanma bizim vakarımız değildir.
Sizler için ben bunları ifade edebilirim.
Kolaylıklar dilerim.
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Din hakkında önemli sorular
Selamın Aleyküm kardeşler

ben ankarada yaşıyorum ankarada bildiğiniz tevhid ehli muvahhid dernek cemaat

varmıdır? cevaplarınız için teşekkürler Tevhidi benimsemiş hayatını ona göre düzenlemiş muvahhidler

kardeşimdir Allah subhane ve teala razı olsun hayırlı günler
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.