artık kurban bayramları olsun vs olsun hıçbır bayram kutlamıyorum . Aılemle bıle bayramlasmayıp gunluk kıyafetler gıyıyorum
cenazenın gelnek oldugunu dusunuyorum , ruh alemınde beden nasıl olsa dunyada curuyecegı ıçın denıze atılmak vs bana fark getırtmıyor açıkçası
kandıllerı kutlamıyorum
Namaz kılanın onunden gecerken bıze hıçbırşey buamazsak bile bir terlık , bir pi dahi konulacagı soylenmıştı bu da sacma gelıyor cunku ruh alemındesın neden koyma geregı duyulsun yanlışlıkla gecılmışse ya da gecmek zorundalık halını almış ıse
kurban kesip etini sadece yakınlara ya da tanıdıklara dagıtanlar var bu da bana anlamsız gelıyor asıl tanımadıklarına verılmesı gerektıgını dusunuyor bu da bana gösteriş gelıyor nedense
bunun dışında
net cevaplar alamıyorum hep hadisler vs ıle cevaplar sunuluyor fakat ben net olmasa bıle görüş istiyorum açıkçası
beni bir zamanlar beş vakıt namaza surukledıler ve sımdı yanlız basıma bırakıldım , sorma geregı duymuyorum onlara da , bana farklı okyanuslar lazım acıkası . Cevapları alabılırsem sevınırım sizler neler dusunuyorsunuz bu konularda ? bu arada - elhamdülillah müslümanım fakat aradaki fark sadece sorgulamaya baslamam oldu ki kaldı ki bunu zaten peygamber efendımız bıle hadislerde sunuyor . Hurafeler mı gırmeye basladı dinimizin içerisine ?