You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dilimizi düşüncesizce kullanmak

General
Dilimizi düşüncesizce kullanmak başımıza bir sürü bela açıyor. Hayatımız, kalbimizden geçen veya ağzımızdan çıkan iddialarımızla sınanmakla geçiyor. İnsan diline hâkim olmayı öğrendiğinden emin olmadan ortalıkta fazla konuşmamalıdır. "Ben olsaydım mutlaka şunu yapardım veya asla buna izin vermezdim!" gibi iddialar başa bela getirir. “Bana bir şey olmaz!” deyip de selin altında boğulan veya uçurumdan yuvarlanan insanlar tanıdım.
Hayat hakkında meydan okuyucu konuşmak, Kaderin Sahibine meydan okumaktır. "Şöyle yapmayı planlıyorum veya inşallah böyle yapacağım, nasipse filan yerde olacağım!" tarzında iddiasız konuşalım. Çünkü bir şey ancak Allah izin verirse olabilir. Bu bilinçle hareket edebilirsek iddiamızla imtihan olmaktan korunabiliriz. Muhammed Bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.