You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dilenenlere 'Allah Versin' Diyenlerin Amacı Nedir?

Dilenenlere 'Allah Versin' Diyenlerin Amacı Nedir?

...
RE: Dilenenlere 'Allah Versin' Diyenlerin Amacı Nedir?
Git kendi rızkını kendin kazan demektirgülücük

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bence doğru bi söz :D Muhtaçsan kullardan niye istiyon? Git Allah'tan iste o değilmi nimeti veren?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İslam ahlakına uymayan bir söz

ne olursa olsun el açmış ,yüz dökmüş birine bu tür sözler söylemek doğru değil
velev ki sahtekar olsun.

kaldı ki,gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlar da var aralarında

rızkı veren Allah öyleyse ona yalvar mantığı da yanlış bir mantıktır

doğru olsaydı,Allah insanlara zekatı emir,sadakayı tavsiye eder miydi?

ama biz mantık olarak namaz kılıp hacca gitmeyi müslümanlığın zirvesi olarak kabul ettiğimiz için islam ahlakı,takva gibi kavramları pek önemsemiyor,ağzımızdan çıkan kelimelere yahut bir müslümana attığımız bakışlara dikkat etmiyoruz

o yüzden Allah versin sözünün derinine inersek söylediğimiz bu sözden pişman olacağımız kesin bence
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet dilenmenin de bir hayası,edebi vardır.Camiden çıkınca üzerimize saldıranlar var neredeyse.Özelikle cumadan sonra.Resmen çıkamıyoruz kapıdan.Onlara para vermiyorum kolay kolay.

Bir köşede, kucağında bebeğiyle öylece oturan varsa,onlara veriyorum.Ayrıca bu tarz insanların yüzlerinde bir masumluk oluyor.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Allah Versin Sözünün Altında Ben İyi Niyet Görmüyorum..Hadi Git İşine Basının Çaresine Bak Der Gibi Bişey Oluyor..Gerek Yok Böyle Şeylere.Dilencilerin Dogrulugunada İnanmıyorum..Bu Yüzden Dilencilere Para Vermem ...Allah İçin Sadaka Verilir Eywda Hayrın Nereye Gittiginide Bilmek İsterim..Bu Yüzden Dilenci Bana Yaklaştığında Hiç Bişey Söylemeden Uzaklaşır Giderim..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-10-2014, Saat:01:46 PM, Düzenleyen: S@BıR.
General
Bazen ben de vermiyorum arabadayken ışıklarla bekleyenlere vs.Çünkü onları samimi bulmuyorum.Arabalara vs.saldırıyorlar.Dilenci bana göre,öylece oturan kişidir,elini vs.uzatmaz.Zaten benim gibi düşünenler onları tercih edip,onlara verecektir.Edepsizliğe gerek yok.

Bir gün cami çıkışı bir dilenciye 20 tl verdim.Diğer vakit camiye yine gitmiştim,çıkışta bir de ne göreyim.Aynı dilenci yine dileniyor.Yani 20 tl çok büyük para olmayabilir;ama üst üste 2 vakit gelmesi benim kafama soru işaretini koydurdu açıkçası.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.