You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dikkat oyuncaklar zehir saçıyor!

Profesör
[Resim: 242420080715083954591.jpg]
Özellikle denetim dışı plastik ürünlerde kullanılan 'fitalat' isimli bir madde tükürük ve ter yolu ile bulaştığında çocukların beyin sistemine zarar veriyor hormonal dengeyi altüst ediyor. Oyuncağın üzerindeki boyanın direncini artıran kurşun da sinir sistemini bozuyor zekâ geriliğine sebep oluyor.
Bu sebeple Avrupa Birliği standardı (CE) ibaresini taşımayan oyuncakların kesinlikle satın alınmaması gerekiyor. Türkiye'de bu belgeyi uluslararası test denetim ve gözetim kuruluşu Societe Generela de Surveillance (SGS) veriyor.
SGS Laboratuvar Müdürü Nadin Hacerestunç piyasadaki birçok oyuncakta kanserojen zehirli madde üretebilen maddeler ile ağır metaller kullanıldığını söylüyor.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dikkat oyuncaklar zehir saçıyor!
bizde yeğenim için genelde plastik oyuncak kullanmıyoruz biz alsak bile o zaten bezbebeğini elinden bırakmıyo :D
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.