You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DİKKAT BU BİR SEVİNME FAALİYETİDİR

General

Rebiulevvel.. İrfani geleneğin mühim bir seramonisi var bu ayda: Peygamberimizin doğumunu kutlamak için bir şeyler yapmak. Sevinmek ve sevincini paylaşmak esas olan.

Bütün yıla hatta hayata akseden bir muhabbet çağıltısı... Rabbimiz nasib etsin neşesini hepimize, ülkemize; şifa olsun maddi manevi kederlerimize...

Rebiulevvel, adı üstünde ilkbahar gibi iniyor yavaşça üzerimize.

"Kuru ağacın yesermeyisini bahar rüzgârından bilme" diyor dostum Mesnevi, rüzgar eser baharı serpistirir kainata, dirilme istidadinda olan herşey yeserir.

Artık bahardir, Rebiulevvel'dir, ölüler bile hayatla doluyor bu ayda! Rabbimiz hepimizi, gündemlerimizle birlikte bahara erdirsin!..

Yemin etsem caizdir ki kim Rebiulevvel diye sevinse Allah o sevinci arttırır. Bakın, sabah sevindim, şu vakte dek kat kat sevinçle sevindirdi beni Rabb-i Rahim...

O zaman bu kapıdan nasiplenelim hepimiz: ey keyfi yerinde olanlar, neşenizi; ey kederliler, sıkıntınızı; ey ihtiyaç sahipleri, ihtiyaçlarınızı getirin "nebevi küp"e basalım, dostum Mesnevi'nin ifadesiyle o renksizlik küpünden sade ve tek renk olarak çıksın, beka renginde! Cennetlik sevinçlere dönüşsün hepsi!

0 aziz Peygamberimiz için yapılan kevni şenliğe katılalım haydi! Kendi içimizde, ailemizde, çevremizde, ülkemizde katmer katmer sürür ve sevince dönüşsün bu içten katılışımız...

Herkes gündem deyince üzüntüler basıyor yürekleri; artık günlerden Rasûlullah, aylardan Rasûlullah, şenliğe dönüştürelim her gününü Rebiulevvel'in!

Herkes kendince bi şeyler yapsın, ne varsa onu şenlikle yapalım, yeni bi şeye dönüşmekten bahsetmiyorum, neyimiz varsa onu O'nun doğuşunu kutlamak niyetiyle neşeyle yapalım! Var mısınız sevinmeye
Çorbalar şaşıracak
Çamaşırlar da...

Eşler, çocuklar "ne ictiysen bize de ver" diyecek, "bir kampanyaya katıldım" diyeceksiniz, "1'e 700 veren Rabbimin fırsat günleri başlamış! .."

İrmik helvası yapın, kek yapın; sizinle özdeşleşen yemekleri yapın, işleri yapın, şiir yazın, kitap okuyun; aklınıza gelen şenlik kutlama şekillerini paylaşın bizimle, fikir versin herkese
Dostum Mesnevi dedi ki:"safer biterken Refik-i a'lâ diye sevindi Peygamberimiz, bu ayda vefat edeceğini haber vermişti Allah ona, Allah'a kavuşacagi için mutlu oldu..."

Siz de bizim Refik-i a'lâmızsınız ya Rasûlullah, bizim alemimize doğuşunuz için seviniyoruz biz de, yaşasın Rebiulevvel geliyor diyoruz... Dahilek ya Rasûlullah (sana, senin himayene sığınıyoruz ülkece)...

Uzak olsun Rebiulevvel şenliklerimden her türlü sıklet ve burudet! Bahar geldi hey hey!..

a,reşad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-12-2015, Saat:09:49 PM, Düzenleyen: kalben.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.