You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Devletin hakkini yedim cok üzgünüm

Yeni Üye
Merhaba,

Ben yurtdisinda yasiyorum, ögrenciyken devlet belirli bir maas veriyor burda. Ailenle oturuyorsan maasin biraz daha düsük oluyor, tek basina yasiyorsan biraz daha fazla. Ben ailemle yasiyordum ama adresimi bir akrabanin evine aldirdim, disarida yasiyor gibi gözüktüm yani o yüzden fazla maas aldim. Akrabanin evinde yasiyor gibi gözüktüm ama aslinda ailemle oturuyordum. Tek amac biraz daha fazla para almakti. YaklasIk 1-1.5 sene böyle devam ettim. Burda nerdeyse herkes öyle yaptigi icin gayet normal birseymis gibi geldi bana. Ama sonra yaptigimin yanlis oldugunu anladim birden bire. Düsündükce devletin hakkini yedigimi hatirladim. Hemen adresimi geri aldim akrabadan. Kardesimde adresini baska yere vermisti 6 ay 1 sene kadar bir süre. Onuda uyardim adresini tekrar eve aldi. Aradan 8 sene gecti okul bitti vs vs. Unutmustum bu durumu ama gecen gün birden bire aklima geldi. Kac gündür bunu düsünüyorum hep dua ediyorum Allah affetsin diye. Dünde tesadüf internette öylesine gezinirken (hic bu konuyla ilgili arastirma yapmiyordum) birden bire karsima Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bir hadisi karsima beliriverdi: "devlet malından bir hırka bile aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz". Allah'im dedim bu bana bir isaret mi?? Ben ne yapacagim simdi dua etmekten baska? Rabbime siginip af dilemekten baska?? Bir devletin hakkini yedim, milyonlarca insanin hakkini yedim. Aslinda ailem namazinda niyazinda, hak yemekten cekinen bir anne babam var, ama bizi bu konuda hic uyarmadilar. Ama onlarada suc bulmuyorum, onlar bizi dini acidan zengin yetistirebilmek icin ellerinden geleni yaptilar. Sadece herkesin yaptigi birsey onlarada normal geldi sanirim. Allah'im cok pismanim, o kadar mutsuzum ki anlatamam. Esimle paylastim bu durumu, dua edip Allah'a siginacaksin af dileyeceksin diyor.

Peki ben simdi aldigim bu paralari biriktirip bir fakire versen devletin hayri icin? Kendim icin hayir yapamam bu parayla biliyorum, cünkü bana haram o para. Müslüman bir devlet olmadigindan o parayi devlet icin biriktirip versem hayira gider mi onuda bilmiyorum? Parayi devlete geri iade etmeyi düsündüm ama basim belaya girer bu seferde. Ne yapacagimi bilmiyorum, lütfen birileri birsey söylesin ne yapayim Allah'ima siginmaktan baska?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Devletin hakkini yedim cok üzgünüm
hakkın olmayan bir paraya tamah etmek üzücü..lakin yanlışı görüp tövbe kapısı ALLAH a sığınan kul için bittiği yerdir... gerisi yaradanın merhametindedir...biliyoruz ki O' merhametlilerin en merhametlisidir gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Devletin hakkini yedim cok üzgünüm
Devletin yardım kuruluşları var. Oralara fazla aldığınız para miktarını bağışlayabilirsiniz.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.