You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Devlet Yönetim Şekilleri

Devlet Yönetim Şekilleri

Forumcu
RE: Devlet Yönetim Şekilleri

Arkadaşlar ,

Aslında sizlerin farkedemediğiniz bir nokta var:

Sayın Erdoğan önceleri laikliği islama aykırı bir rejim olarak
düşünüyordu.

Ancak ülke yönetimine geçince anladı ve gördü ki...

1) Ülkemizin laik bir devletle yönetilme zarureti vardır. Ve bu gün
tüm yönetim rejimleri içinde en mükemmeli laiklik rejimidir.

2) Erdoğan anladı ki.. Laik bir yönetim tarzı islama aykırı değildir.
Ve laik yönetim tarzının islamla bir ilgisi bile yoktur.

3) Bunu nereden anlıyoruz ?? Bu günkü yeni anayasa tartışmalarında
her dört parti de laiklik üzerinde anlaşmışlar, ve bu konuda en
küçük bir itiraz dahi ortaya konmamıştır...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-04-2013, Saat:05:11 PM, Düzenleyen: İLİMCİ.
...
Bilimsel sosyalist sistem fena değilmiş

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bırakın şu tatlı su müslümanlarini vicdanlarini ancak kabir e kadar rahatlatabilirler ancak kabir e kadar inkar edebilirler çoğunluk her zaman sapıklıklır ben bunu bilirim ve tefsir nasil yapiyorsunuz bilmem ama maide 44 yöneticilerin hukumlerinden dolayi indirilmis bir surenin ayetidir yanlışınıza başkalarınıda ortak edip günahlarına ve küfürlerine vesile olmayın maide 44 üde geçtik Allah'ın yasakladığı ve şunu şunu yapanın cezasi şu olmalı dedigi hersey bu ülkede serbest özetle bu sistem küfür sistemidir bu sistemden Allah c.c razı değildir bizlerde eğer müslümansak bu sistemden razi olmamaliyiz ...
Örnek vereyim zina yapanı kıniyorsunux ama genelev isleten hukumeti ve bu sistemi ayakta tutuyorsunuz
Escinselleri kiniyorsunuz binlerce escinselin kutlama yaptigi bu ulkede sessiz kalsn ve buna moderlesme diyen yoneticileri iktidarda tutuyorsun
Kumar oynayan ve içki içeni kiniyorsunuz bunlari serbest kilan yonetimi ayakta tutuyorsunuz yahu kardesler neden anlamamakta israr ediyorsnuz en basitinden sizlere soyle bir ornek vermek istiyorum kurban bayraminda almis oldugunuz kurbani vekil tutarak baskasina kestiriyorsunuz sevabi siz kesmediginiz halde size yaziliyor öyle değil mi ? Allah in razi olmadig bu sistemide ayakta tutup desteklediginiz zaman neden gunahi size yazilmiyor ??? 5 senede 1 oy kullaniyorsunuz risk almaya değer mi kullanmassan ölecek misin allah a hukum konusunda ortak koşmasan ölecek misin 5 senede 1 ya Allahtn korkun yoldan sapmis insanlarin size gostermis oldugu yoldan gitmeyin helak olursunuz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yanlışa yanlış deyip orada bırakmamalı, doğrusunun ne olduğunu ve yanlışı düzeltmek için neler yapılabiliri de söylemek gerek.

Mesele yanlışın yanlış olduğunu ispatlamak değil, doğrunun ne olduğunu ve nasıl gidilirin açıklanmasıdır.

Bir Müslüman, yaşadığı devletin kanunları İslam'a aykırıysa nasıl bir tutum içinde olmalıdır?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.