You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Derviş Olmak,Devrilmiş Olmak

Derviş Olmak,Devrilmiş Olmak

Karmakarışıklaşmaktayım
RE: Derviş Olmak,Devrilmiş Olmak
Hayırlı akşamlar gülücük
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
mürşide mutlak bağlılık olayı zaten tasavvufa "bir dindir" deme sebebim olmuştur. "sen şeyh efendiden daha mı iyi bileceksin" diyen insanlar "ilme dayanmadan Allah hakkında konuşanlar" sözü ile Allahın kuranda tanımladığı insanlara benziyorlar Allahu alem
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
batıl tasavvuf anlayışından kurtulmanın tek çaresi hak olan tasavvufa yapışmaktır, bu da kuran ve sünnet çizgisinden ayrılmayan felsefenin ve kelamın bulaşmadığı temiz zahitlerin yoludur.. ibn Teymiyyenin dediği gibi bu batıl tasavvufçular, ''insanlara küfür ve inkar şarabını Allah'ın peygamberinin ve velilelerinin kaselerinde sunuyorlar, kendileri tam bir munafık oldukları halde Allah yolundaki mücahidlerin kılığına bürünüyorlar. Kafir ve munafıkların sözlerini, Allah'ın gerçek velilerinin lafızlarının kalıbı içerisinde sunuyorlar, böylelikle kişi onlarla birlikte Allahın velisi mümin olmak üzere yola giriyor, fakat sonunda Allaha düşman olan bir munafık olup çıkıyor...''
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ibn teymiyye çağının bidatçi sofilerine karşı sünnet ehli zühd yolunu gösterecek çokça örnekler göstermiştir, Allah rahmet eylesin.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ezrak'ul Verd
Ben husnu zan ediyorum. Tasavvuf insani bir zikir programina sokuyorsa.. kisi benim tv pc basnda gecirdgm vakti o zikirle geciriyorsa ben o tasavvuf erbabini kalbden desteklerim. yok su dinde yok bu hurafe su bilmem ne diye diye milletin ibadet yapacak sevki kalmadi. kardesim birakin nafile de olsa adam katletmiyor hirsizlik yapmiyor.. gidin dinsiz kuvvetlere dusman olun birakin kendi kardeslerinizin yakasini. herkes basimiza hoca kesildi. adam kur ani eline alip okumaz burda atip tutar ben skldm artik..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-12-2012, Saat:10:58 PM, Düzenleyen: mahfi.
General
kardeş nereye tüküreceğine bile Rasulullah(sav) ın sünnetine göre hareket eden bir insanın ibadet konusunda onun gibi ibadet etmemesi bir gariplik değil midir? Her konuda ilk örnek alınacak o değil midir?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ezrak'ul Verd
Evet ama kizdigim nokta su zaten sacmalayanlar tasavvuf sinifinda zikredilmezbile..ama kalkip istisna hatta hatta buyuk bir kismini yabana atmam.niye kendimi bunu yapmaya zorlim. gayrimuslimler suhalimizden cok memnundur innemel muminine ihvetun sirrini tekrar anlayabilmek duasiyla bayaa gevezelestim benboyle degildimiconicon
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeş kardeşini uyarmakla yükümlüdür, unutmamalıyız ki bidat işleme de vebal gerektirir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.