You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dershaneler kapatılsın mı? kapatılmasın mı?

Anket Başlığı: Dershaneler kapatılsın mı? kapatılmasın mı?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Kapatılsın 4 (40.00%)
Kapatılmasın 6 (60.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 10 (100%)

Dershaneler kapatılsın mı? kapatılmasın mı?

General
RE: Dershaneler kapatılsın mı? kapatılmasın mı?
özel okulların yapılması içinde şartları var başbakanın. hani zaten dershane yöneticilerine mantıklı gelse onlarda reddetmezki .meslek liseliler ilahiyatlar ne yapacaklar bu tartışma sadece dershaleri değil evleriden zarar görmesine neden olacak
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
birde tabiki arz talep meselesi var...genç öğrenci nüfusumuz fazla...okul kontenjanları karşılamıyor bunu...dolayısıyla sınavları kaldırmak mümknü değil....hal böyle olunca ister aile zengin olsun ister fakir olsun bir şekilde bu sınavda başarılı olmak için birşeyler yapacaktır...kimi özel ders alır...kimi dershaneye gider vs. vs. engellenemez bu...engelleyemez kimse...çünkü insanın 2 şeyde gözü birşey görmez...yemez içmez ama çocuğunu okutur...birde sağlıkta gülücük ne yapar eder iyi olmaya çalışır... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
O anne: Onlarla mahşerde hesabım var

Dershane borcu yüzünden hapse atılan ve oğlu Soner intihar eden anne Emine Sipahi, "ocak söndüren dershaneler kapatılsın" dedi.
[Resim: o_anne_onlarla_mahserde_hesabim_var13850...097363.jpg]

Dersane borcu yüzünden hapse giren annesini kurtaramayınca intihar eden, Soner'in annesi Emine Sipahi
"Oğlumu, bizi kandırarak dersaneye yazıp beni hapse attıranlar aldı.
Başka yoksullar da yanmasın, ocak söndüren dersaneler kapatılsın" dedi.

DERSANE BORCU İÇİN İNTİHAR EDEN SONER'İN ANNESİNDEN TOKAT GİBİ SÖZLER

Başbakan Erdoğan'ın 'garabet' diye tanımladığı dersanelerin kapatılmasını gündeme getiren, dersane borcunu ödeyemediği için hapse atılan annesini kurtaramayan ve canına kıyan 18 yaşındaki Soner'in dramı yürekleri dağlamıştı.
2010'da evladını toprağa veren Emine Sipahi
"Oğlumu, beni kandırıp çocuklarımı dersaneye yazdıranlar aldı.
Ocak söndüren dersaneler kapatılsın" dedi.
STAR'a konuşan acılı anne yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Eşimden ayrılma süreciydi.
Sürekli dersaneden geldiler.
Israrla, 'çocukların başarılı, bedava gelsinler' dediler.
Son paramla çocuklarımı dersaneye yazdırdım.
200 TL'lik son taksiti unutmuşum.
O borç faiziyle 5 bin TL olmuş.
Burs dediler, borç çıktı.
Kapımdan alıp, hapse atmaya geldiklerinde haberim oldu.
Soner, dersane sahibine 'Annemi çıkart' demiş, o da 'Para buraya, annen dışarı' yanıtını vermiş.
14 kişi daha, dersane için hapis yatıyordu.
Oğlum, gururuna yedirememiş.
İntihar etmiş.
Cenazesine bile gidemedim.
Dersaneler kapatılmasın diyenleri görünce, televizyonu yumrukluyorum.
Onlarla mahşerde hesabım var.
Fakirler yanmasın.
Ocak söndüren dersaneler kapatılsın."

45 bin aile dersanelerle mahkemelik

Dershane ücretlerini ödeyemedikleri için yılda 40-45 bin aileye borç davası açılıyor.
Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (TÖDER) bilgilerine göre Türkiye'de dersaneye giden 1 buçuk milyon öğrencinin yüzde 3'ü dershanelerle mahkemelik.
TÖDER Başkan Yardımcısı ve Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel konuyla ilgili olarak, "Dersaneye devam eden 1 buçuk milyon insan var.
Çünkü 4 bin dersane var.
Bunların içinde bazı kurumlarımızın bizim yüzde 1 yüzde 3 civarında ödeme aksaklıkları meydana geliyor" demişti.

Kaynak: Star

Soner, dershane borcunu canıyla ödedi

[Resim: 352920100403114053354.jpg]

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dershaneye olan borcu yüzünden hapse giren annesini kurtaramayan genç intihar etti.

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'nde meydana gelen olayda Soner Semih Sipahi (18) kendini üzüm çardağına asarak intihar etti.
Sipahi'nin ölümünün ardından ise bir aile dramı çıktı.

Alınan bilgiye göre, 3 yıl önce dershaneye giden oğlunun borcunu ödeyemeyen 5 çocuk annesi Emine Sipahi, icralık duruma düştü.
Eşinden ayrı yaşayan Emine Sipahi son olarak imzaladığı taahhüdü de yerine getiremeyince hapse girdi.

Oğlu Soner Semih Sipahi annesini kurtarmak için oturdukları evi satma kararı aldı.
Evi satmak üzere bir alıcıyla anlaşan 18 yaşındaki genç, evi boşaltarak kiraya çıktı.
Anlaştığı kişi son anda evi almaktan vazgeçince Soner Semih Sipahi bunalıma girdi.
Sipahi, evin arkasındaki üzüm çardağına kendisini iple asarak intihar etti.
Sipahi'nin intihar etmeden önce, üzerinde "Herkes Hakkını helal etsin" yazılı not bıraktığı öğrenildi.
Eşinden ayrı yaşayan baba Mustafa Sipahi, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar sebebiyle eşinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Aile olarak zorluklar çektik.
Semih çok farklı bir çocuktu.
Çok içim yanıyor. İşte, yokluğun sonu bu oldu.
Şimdi dershane sahiplerinin vicdanı rahat edecek mi?
Benim çocuğum eğitim gördü diye anne hapse girdi.
Bu herkese ibret olsun." dedi.

Kaynak: CİHAN-İHA

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
eğitime ilişkin düzenlemeler ne zaman fırsat eşitliğini tam olarak sağlarsa dershaneler o gün kapatılabilir.
hükümetin bu kapsam dışındaki değerlendirmelerini samimi bulmuyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Kapatılmasının hiçbir mantıklı açıklaması yok.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
okulları da dersaneleri de dinamitlemek lazım
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Dershanelerin kapanması neye yarar neye yaramaz diye düşünen yok anca yok efendim bunlar nerede okuyacak kapatmasınlar onca insan işsiz kalır falan fistan..Ülke ekonomisi ve Milli Sermaye'ye katkısı ne olur düşünen yok! Kimse demiyorki minareyi çalan kılıfınıda hazırlar diye, e kapatılıyorsa demekki kılıf hazır.. Kapatmayın!! Gibi naaralar atmanın manası ne? Tek zeki sizsiniz ya tebrik ediyorm sizleri gerçekten, şimdi saman tv de yeni diziye kılıfda bulurlar, The Dershane yakında Saman tv'de.. Kazanan yine kim Sap saman tv..Tayyibi sevmem ama eğitimdeki her türlü olumlu değişmelere destek vermeye hazırım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
devlet esas ısı olan egıtım ogretımı yeterınce verdıgı zaman,dershaneler kendılıgınden kapanır zaten.
kesınlıkle kapatılmasın.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
eğitim iyi hale gelirse zaten kendiliğinde ihtiyaç duyulmadığı için kapanır.kendi okulumdan örnek vereyim ben ahirette yakalarını tutacam bir iki zeki öğrencinin üstüne düşüp bir sürü öğrencinin temelinin bozuk olmasından dolayı .öğrentmenleri ne zamanki adam gibi ders verip her öğrenci için uğraştığı bir okul olursa kapanır hemen ders bitsin gideyim diye düşünen öğrentmenler oldukça dersaneler kapatılsa bile merdiven altı özel dersler olur.
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.