You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Demokrasi şirk midir?

Demokrasi şirk midir?

Acemi Üye
RE: Demokrasi şirk midir?
Şirk, yaratma manasında Allah'a ortak koşmaktır.
Demokrasi, halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi.
Diktatörlük, bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış kimse.

Demokrasi şu ana ilkelere dayanır,

1- Çoğunluğun yönetimi
2- Azınlık haklarını güvenceye alan yönetim.
3- Fakirin yönetimi.
4- Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim.
5- Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim.
6- Kamu hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim.

Bu menvalde, demokrasinin şirk ile uzaktan yakından alakası yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah insanı yaratmış, dünyaya göndermiş, ona görevlerini ve yasaklarını Kuranı Kerim aracılığı ile bildirmiştir.
Kuranı Kerimi peygamberler aracılığı ile göndermiştir. biz Kuranı Kerimi anlayamıycamız için peygamberlerin yaşantilarına ve sözlerine bakarız.
ondada anlayamayacağımız şeyler olduğunda sahabelerin hareketlerine bakarız.
ve onlarında çoğu hareket ve sözlerini anlamayacağımızda alimlere bakarız.
yani Kuranı Kerim, resulullahın sünneti, sahabenin çoğunluğu ve alimlerin çoğunluğunun görüşleri.
sahabeler ve alimlerden bazılarının görüşleri birbirine zıt düşebilir. ama Kuranı kerimdeki ayetlerden ve resulullahın sünnetinden ve kesin olarak bildirdiği emirlerden yalnızca birine bile gereksiz, yanlış, eksik, fazla v.s gözüyle bakan ve bilinçli olarak değiştirmeye kalkışanlar Allaha ortak koşmuş demektir. yani bu şirktir.
örnek verirsek; içkiyi az içipte kimseye zararın olmuyorsa haram değildir diyenler vardır.
Kuran ve sünnette, böyle bir izin olmadığı için, dolayısıyla sahabelerde ve alimlerin çoğunluğuda bu düşüncede olmadıkları için böyle düşünenler ve inananlar şirk koşmuştur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-09-2014, Saat:11:16 AM, Düzenleyen: Zehan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.