You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

deist arkadasimin bana sordugu soru

Yeni Üye
merhaba.

ben Allah a tum yuregimle inaniyorum.deist(Allah in varligina inanan ama dinine inanmayan) bir arkadasim var.bana sordugu sorular var.cevabini ben de bilmiyorum.cevabini bilen var mi bu sorularin?

1.islamiyetten once yasayan insanlara nolacak?cennete gidemeyecekler mi?

2.hristiyan,yahudi,ateist gibi bireylerin cocuklari islamla tanisamiyor.musluman olmadan ölenler cehennemde yanacak diyorsunuz.onlara haksizlik olmuyor mu,yazik degil mi?

bu sorular benim inancimi sarsmadi.ama cevabini bende bilmiyorum.Allah elbette adaletli davranir, biliyorum ama bu sorularin cevabi var midir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
RE: deist arkadasimin bana sordugu soru
1) Herkes yaşadığı dönemdeki din esas alınarak sorguya çekilecektir.

2)

Tam dakikasını bilmiyorum ama, bir yerde ailesinin onu ateist olarak yetiştirdiğini söylüyordu. Tamamını izlemende fayda var. Arayan doğru yolu buluyor, ailesinin ateist veya diğer görüşlere sahip olarak onu yetiştirmesi gerekli mazeret değil. Ne olursa olsun, tamamen objektif bir şekilde, hiç bir kesimin etkisi altında kalmayarak, din konusu araştırılınca, görülecektirki tek din İslam'dır.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
1.hz.muhammed ıslam dınını getırmeden once de peygamberler vardı.hz. isa,hz. musa hz.ıbrahım,hz. nuh...bu peygamberlere ıman edenler de cennete gıdecekler ve bu peygamberlere ıman edenler de muslumandılar.

2.dünya uzerınde ıslam dınınden haberım yoktur dıyecek kımse yoktur sanırım.hele kı hrıstıyan yahudı ateıst olanların boyle bır sansı hıc yoktur.Allah akıl verdıyse "verdıgım aklı nerede ve nasıl kullandın da benı ve dınımı tanımadın" dıye soracaktır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
deıstlık baslı basına bır sacmalık.
Allah var dıyeceksın ama kanunun nızamın duzenın olmadıgı bır dunyada bızı yarattı ve ne halınız varsa gorun demek olan "dın yoktur" dusuncesını benımseyeceksın.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
İlk yaratılan Hz Adem deniz hepimiz..Hz. Adem peygamberdi ve ilk yaratılıştan beri tevhid vardır.Yani yeryüzünde Allahtan haberi olmayan hiçbir canlı yoktur.Bu fıtrata aykırıdır zaten islamiyetle tanışmamış olması bir insanın aklı ile alakalıdır. Burada ise devreye cüz-i irade girer, kendi iradesi ile olacak birşeydir.Allahı bilen islamı da bilir.Hidayet ise Allahtandır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Haksızlık meselesine gelince (Haşa) ALLAH c.c biz kullarını çok iyi bildiği için bazı şeylere (Haksızlık) diyeceğimizi de biliyor.İşte bunun içinde az önce bahsettiğim cüz-i irade hakkını bizlere verdi.Yani insanın aklını kullanarak,Günahı ve sevabı ayırt edip,içinden de dilediğini seçme hakkı.
Buda kulun yapıcağı amellerle oluşur.Ya Haramlardan kaçar,yada helallerden.

İnnallâhe lâ yazlimun nâse şey'en ve lâkinnen nâse enfusehum yazlimûn(yazlimûne).

Muhakkak ki Allah, insanlara (hiç)bir şeyle (asla) zulmetmez. Lâkin insanlar, kendi nefslerine zulmederler.
yunus/44

21:94 - İnanmış olarak yararlı iş işleyenin emeği inkâr edilmeyecektir. Biz şüphesiz onu yazmaktayız.

22:38 - Şüphesiz Allah inananları savunur. Çünkü Allah hâin ve nankörlerin hiçbirini sevmez.

22:66 - Size (ilk defa) hayat veren, sonra öldürecek olan, sonra da yeniden diriltecek olan O'dur. İnsan gerçekten pek nankördür.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.