You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Deccale(Haricilere) en çok kadınlar katılacak....

هل أنا حقاً أنا ؟
Deccale(Haricilere) en çok kadınlar katılacak hatta kadının erkek sevgilisi, annesi yakınları onu gitmemesi için bağlayacak...
Not:Başka bir hadis de deccal'in haricilerin arasından çıkacağı haber verildiği için parantez içinde hariciler olarak naklettim.
[Resim: img_20160120_172709.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Deccale(Haricilere) en çok kadınlar katılacak....
peygamberimiz bildirmedimi cehennemi en çok dolduracak olan kadınlar diye...Rabbim günaha düşmekten bizi korusun...edep ve takvadan bizi noksan bırakmasın inşALLAH
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Âmin ecmain, edeb ve takvaya kadınlar kadar erkeklerin de ihtiyacı var. Erkekler, Kadınlar karşısında olduklarından farklı görünerek kendi benliklerini kaybediyorlar, kadınlar da üç günlük dünya hayatı için kendilerini kullandırmış oluyorlar..
Bu hadis de çok ince mesajlar var, dikkat ederseniz huruc fikirlerinden sonra harici temayül gösteren bir çok fırka şam ve Irak beldelerinde kendisini göstermeye başladı bundan en çok etkilenenler de inançlı kadınlar oluyor ve sanal alemden tanıştıkları kimselerle helak olup gidiyorlar, ailelerini tekfir edip geri de bırakıp gidiyorlar tabi ki bu takvalı hanımların yanlışa düşmesine bir sebep de etrafta inançsız ya da edepsiz bir çok bayanın olması.
Allah bizleri korusun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Başıma bir sey gelmeyecekse İtirazım var gülücük)

Kadinin erkek sevgilisi ( kadinin kadin sevgilisi yok olmaz)ne demek ya hu cumle garip demişken
Metinde "oyle ki erkek , sevgilisi annesi kizi "vs seklinde devam etmis.

Ilk defa boyle bir sey okudum deccale katilacak kadinlar
Kaynak ismi vs göremedim ben. Nerede bu ?

Ben derim ki hadisin bir kismi sahih de gecmistir diye altta?
Gecmeyen kismi nerededur hojam?

Itirazlarimin on kismi bu devam edeyim mi etmeyeyim mi
Tepkiye gore yapacam.

Sonra cok basim ağrıyorBig Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
neden gelsin, eleştiren akleden her zaman ilerleme kaydeder)
türkçe de bu uslub anlatım bozukluğu olarak anlatılsa da arapça tekid olarak kabul ediliyor. erkek sevgilisi derken erkeklik tekid ediliyor, bu nedenle ben de türkçe de kullanıyorum. mesela ayetlerde de bunu görürsün ''haksız yere peygamberleri öldürenler'' diyor halbuki peygamber zaten haklı yere öldürülemez yani bunlar tekid içindir arapça da anlatımı güçlendirmek için kullanılıyor.
diğer bir mülahaza ise günümüzde kadının kadın sevgilisi de olabiliyor. ama tabi ki bu sapıklık konu dışı bir durum ek olarak söylemek istedim.
okuduğum kitap resimdeki el-Heysemî'nin Mecmau'z-zevâid'i ...
sahih de geçen kısım ile kast edilen buhari müslim. kalan yer de imam ahmedin müsnedi ile taberaninin evsatında...

sahih de geçen kısım zaten sahih fakat diğer kısmın isnadına gelince ben ravilere bakabildiğim kadarıyla sadece ibn ishak tedlis şüphesi ile tenkit edilmiş fakat bu müfesser bir cerh değil ben ibn ishakın tedlisleri ile bir makale yazmıştım. sonuç olarak hadisin kalan kısmı hasen.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
el-Heysemî'nin Mecmau'z-zevâid'i ...( tamam bunu not aldim)
(gereksiz parantez açtım - konu dışı - eskiden emeviler döneminde platonik aşk için ayni cins insan icin kullanıyormuş biliyor muydun.siir modası cok farklıymış yani mesela bir dönem. )

..

Konuya dönersek menesse ablaya yaptığın yorumla alakali aslinda
Gerçi başında demissin hem erkek hem kadin edep ahlak haya vs.
Yani ben açıkçası şurada kitleniyorum; feminizmin tohumlarinin bizim ailede
Cok yeşermesinden dolayi mi bilmiyorum cunku oyle yetiştirildim.
Boyle bir sey okudugumda onumu arkasini ne olmus ne bitmis de boyle denmiş dogru mu degip mi
Muallakta kalıyorum. Bazen aklen kabul etmezsem bile bu boyle demek ki vardir bir sey deyu kabul ediyorum.
Lakin Kur an da hani musluman erkekler musluman kadinlar uyarilar vs hitaplar boyle olunca
Bazi hadislerde kadinlara yuklenilmesi ters geliyor.

Sadece kadinlar değil erkekler de kendilerini farkli lanse ediyor
Sadece kadinlar değil erkekler de karşı cinsi kandiriyor.
Edep ahlak vs bu konulardaki tavizlerde biri digerinden daha masum değil.
Sosyal meyda ornegi vermissin sanal demissin mesela yine her iki cinste aynı seyi yaparken
Kadın uzerine gidilmesi yine erkek egosu ile ortaya çıkıyor gibi.
Yani deccal a erkek sevgilisini ki,hala buna taktim sevgilisi nedir eş i mi
Bir aile icinden annesi kardesi teyzesi sevgilisini bagliyor ki deccale katilmasin.
Tum ailenin kadinlari uçmuş?
Peki deccale katilan erkekler? Peki bunlar azinlikta olsun diyelim.
Butun kadinlari cezbetmis ki kadinlar deccale katılıyor erkek artik çare bulamiyor bunlari bağlıyor
Deccale katilan erkekler ne yapıyor?

Şimdi bana diyebilirsin ki
Alketa kardesim bastan aşağıya olayi yanlis anladin ve bilgi eksikliginden dolayi da yanlis yorumladin.
Bunu kabul ederim.
Ama suna da ek olarak itiraz ederim.
Bu çok ucu açık.
Sadece ;
en cok kadinlarin deccale katilacagina dair bir cumle kullanmissin.

Şam da Irak ta ne olmuş kadinlar neyi birakip neye gitmişler.gitmisler de ne yapmislar ?

Anlatabiliyor muyum bilmiyorum.

Tatmin edemedi beni. Cok derin cok uzun diyebilirsin yazmayadabilirsin
Ama anlamam icin kaynak ver yonlendir bir sey yap madem yazdin Big Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Alemlerin Rabbine hamd olsun, elçisi Muhammed aleyhisselama salat ve selam olsun.

bir kısım mevzu, münker ve munkatı haberleri bir kenara atarsak -ki atmalıyız- kadınları değersiz ya da aşağı gören hiç bir sahih hadis yoktur. fakat şu vardır, Allah subhanehu ve teala'nın dediği gibi erkekler kadınlar üzerine ''qavvam''dırlar. Yani onlar üzerinde koruyucu destekleyici bakıcı yöneticidirler bu nedenle erkekler kadınlardan üstün değil daha önceliklidirler bunun sebebi rolleri daha ağır ve daha çoktur.. yine erkekler yüklendikleri sorumluluk bakımından fadl sahibidirler fakat gerek takva gerek salih amel bakımından Allah katında eşittirler..

Şimdi şuna bir bak Allah subhanehu ve teala kadınlara vahyetmiş, onlara ikram etmiş ve onlardan nice peygamberler göndermiştir. ''Kitapta meryemi de an'' diye vurgu yapmış, meryem peygambere mahlukatın en faziletli kulu olan azametli cebraili elçi olarak göndermiş ve ona bir peygamberi müjdelemiş yine ona yerden pınar fışkırtmış, hurmalıklar sarkıtmıştır. Allah ona hitab etmiş ve nice erkeklerin üzerine fadl etmiştir. Selam meryem peygamberin üzerine olsun!
Muhammede aleyhisselama ilk iman edenler arasında yine kadınlar vardır ve ilmin gelişmesinde islamın yayılmasında yine kadınlar önemli roller de oynamışlardır.

hadise gelince buradaki eşi mahremi ve ehli, yani kadınların daha saf ve temiz duygularla islama hizmet etme gayretinde bulunacağını görüyoruz. fakat kadınların bu temiz ve saf duyguları haricilerin orduları tarafından kışkırtılacak. mesela ben bu hadis üzerinde tefekkür ettiğim de ışid gibi harici eğilimli fırkalar aklıma geldi, sanal alemde lanse ettikleri batıl gösterilerle batı ülkeler de günahtan küfürden bunalmış hanım kardeşleri aldatarak pis emellerine alet etmektedirler. maalesef buna bizim ülkelerimizde dahil çünkü kuran ve hadisler yaşanmıyor sadece heva ve heves hakim olmuş dini yaşamak el de ateş tutmak gibi bu durumda takvalı olmaya çalışan kişiler ruhsal bunalıma giriyorlar. cemaatler tarikatler hepsi kendi kıyas ve reye dayanan hegamonyasını kurmuş bir de islamı olduğundan farklı lanse etmektedirler.
şimdi bu hadisi düşün o zaman sana daha farklı ufuklar açılabilir. burada mümin bir bayanın islamı yaşama arzusu var fakat aldatıcılar ona batılı hak olarak gösteriyor ehli de bundan sakındırıyor.
elbette haricilere katılan erkekler de çok bu onların az olduğu anlamına gelmiyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Rica ederim, linkteki konuya göz attım, bu sadece bir iddia ve iddialar ispatlanmadıkça bir hakikat ifade etmezler, ayrıca üzerinde konuşmaya değmez. Manidardır ki kuran da Meryem peygamberin susmalarına işaret vardır. Bazı erkekler bazı kadınlardan çok konuşur, bazı kadınlar da bazı erkeklerden çok konuşur.
Benim konumla nasıl ilintilemiş bilemiyorum herhangi bir ilinti göremedim.
Şu konuda da haklısın mutlaklar bizi mahvediyor herkes sözünü tafsil ederek aktarmaya çalışsa daha isabetli olur, mefhum daha kolay anlaşılır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.