You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DANİMARKADA GENÇLER İSLAMA KOŞUYOR

General
"Danimarka'da, haftada 5 ila 10 Danimarkalı gencin mensubu olduğu dinini değiştirerek İslâmiyet'i seçtiği belirtildi. Müslüman olan gençlerin çoğunun buluğ çağında olmaları dikkat çekiyor. Gençlerin İslâmiyet'e yönelmesinin ardında, Müslüman arkadaşlarından etkilenme ve arayışları yatıyor.

İslâmiyet'e yönelmesinin ardında, Müslüman arkadaşlarından etkilenme ve arayışları yatıyor. Başkent Kopenhag, Aarhus ve Odense gibi yabancıların çoğunlukta yaşadığı şehirlerde göçmen Müslümanlarla iç içe yaşayan Danimarkalı gençlerin, İslâmi düşünce, hayat tarzı ve gençliğin baş kaldırması sebeblerinden Müslümanlığı seçtikleri ifade edildi. Müslüman olan gençlerin üçte birinin ergenlik çağında olduğu ifade edilirken, son zamanlarda bu grup arasında Müslüman olanların sayısında çok hızlı büyüme meydana geldiği bildirildi. Şimdiye kadar, 5 bin Danimarkalının dinini değiştirerek Müslüman olduğu belirtildi. Bu rakamın büyük bir bölümünün genç Danimarkalılardan teşekkül ettiği vurgulandı. Kopenhag Üniversitesinden antropolog Tina G. Jensen ve araştırmacı Kate Östergaard, özellikle Müslümanlarla iç içe yaşayan Danimarkalıların olduğu bölgelerde İslâmiyet'i seçen 300 Danimarkalı genç üzerinde 'seçimleri' ile ilgili devam eden bir araştırma projesi başlattı.

Müslüman olan 200 kişiye umre
İslâm'ı Tanıtma Komisyonu Hac ve Umre İşleri İdaresi yetkilileri, içinde bulunduğumuz ayın 16'sında, İslâmiyet'e girmiş 200 kişiye umre imkânı tanıyacaklarını ilan ettiler.

Hac ve Umre İşleri İdaresi Müdürü Avukat Munif El-Acmi, ilk defa umreye gidecek olan bay ve bayan toplam 200 kişinin, rahat yolculuk yapabilmeleri için her şeyin hazırlandığını ifade etti. Avukat Munif El-Acmi, yeni hidayete eren bu insanların, imanı tam anlamıyla yaşayabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, umrenin bu kişilere ALLAH'tan yeni İslâmiyet'e girdikleri dönemde bir lütuf olduğunu, kutsal topraklarda yapacakları ibadetlerin kendilerini ALLAH'a daha da yaklaştıracağını ve günahlarından temizleneceklerini söyledi. Bay ve bayanlardan oluşacak bu grubun umre yolculuğu esnasında kutsal topraklarda kutsal farklı mekânlar da gezilecek ve İslâm'ın hükümlerini daha iyi anlayabilmeleri için özel eğitim programları uygulanacak .

not...Kafirler istesede istemesede Allah-ü zülcelal nurunu tamamlayacaktır.
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: DANİMARKADA GENÇLER İSLAMA KOŞUYOR
Rabbimin vaadi haktır

kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır buda en güzel örneklerinden biri

sağol paylaşımın için
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
islamiyet altın çağını yaşıyor ebu cehiller ebu lehebler kıtalar dolaşsada..
rabbim muvaffak etsin inş daim olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
allah razı olsunn...

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.