You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Daima haklı olan ''ŞEF'' konuyu kapattı.!

Forumcu
Neden mi.? 
Çünkü, verebilecek bir cevabı yok
Çünkü, konuya vakıf değil, ilmi yetersiz.
Çünkü, Allah 'ın ayetlerini mealden değil, tefsirlerden anladığını zannediyor
Çünkü, başkalarına kelime 'i şehadeti dayatsa da, kendisi, ne Hz. Allah 'ın varlığının şahidi, ne de Resulünün.! 
Çükü, kendisinde var olduğunu zannettiği ilmin dışında başka ilimlere kapalı.
Çünkü, işin içerisinden çıkamayınca, çareyi kaçmakta buldu
Çünkü, Allah 'ın ayetleri karşısında durabilecek başka bir güç, kuvvet, kudret yok.
Çünkü, ''İlim Çin 'de de olsa alınız'' hadisinden bi haber.

''Kişi, bildiğinin alimi, bilmediğinin cahilidir''. 

Çok acı bir gerçek de şu ki, Allah 'ın ayetlerine karşı duruş sergiliyor. Ehli kitaptan inananlar olduğunu, bunların kurtuluşa ereceğini Hz. Allah Kuran 'da defaatle bildirmesine rağmen, kendi inanç ve imanına uymadığı için, ayetleri silme cesareti gösterebiliyor. Neden mi.? 

Çünkü suyun başında zatıalileri bulunmakta. Dilediği zaman açmaya, dilediği zaman kapatmaya kendileri yetkili kılınmış. Mümkün mertebe Kuran 'dan Allah Kelamı ile vermeye çalıştığım cevapların hiç birisi de kendilerine uymadı, kabul görmedi. Allah 'a havale ediyorum, benim gücüm yetmez.

Paylaşmış olduğum ayet 'i kerimelerde herhangi bir çarpıtma, ilave veya eksiltme var ise, beni bu yönlü uyarabilirsin, konuyu kapatmak sorumluluğunu bitirmez..! Ayetlerin aksini nasıl iddia edebilirsin.? Hz. Allah, zatına inananları Müslüman olarak kabul edecek, sen kendine uymadığı için reddedeceksin. 

alpi

Paylaşmış olduğum onca ayeti, Allah Kelamı 'nı, nereye kaldırdın.? Nasıl silebildin.? 

İman edenler, yani Yahudilerden, Hıristiyanlardan ve sabiîlerden de Allah 'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp, salih amel işleyenler için Rableri katında mükafatları vardır. Onlar için her hangi bir korku olmadığı gibi, onlar üzülmeyeceklerdir
(Bakara sûresi 62)

Bak kardeşim, bu ayet Kuran-ı Kerim 'den, Allah Kelamı..  İman ettiğin kitaptan, bir tek noktasından feragat edemeyeceğin Kuran böyle buyuruyor. Benim şahsıma gibi gördüğün bu karşı duruşu dilerim Hz. Allah sana pahalıya ödetmez. Bekle ve gör..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Daima haklı olan ''ŞEF'' konuyu kapattı.!
Çocuk gibisin, seni benden önce birçok üye uyardı, ama dinlemedin ve hala çocukça davranmaya devam ediyorsun.

Ben hiçbir zaman hiçbir yerde haklı olduğum adına diretmedim. Ama buradaki herkes senin haksız olduğunda hem fikir.

Hiç itibar etmeyeceğini düşünüyorum ama yine de tavsiye etmeden olmaz.
Buradaki herkesin seni haksız görmesi hiç düşünmene sebep olmuyor mu?
Sadece haksız olma ihtimal var mı diye düşünmeni tavsiye ederim. Sadece ihtimal var mı?

Ayetleri kendi düşüncene göre yorumlamanın sonucudur bu halin.
Kendini ayetlere göre şekillendirmek Müslüman olmanın gereğidir.
Ayetleri düşüncene göre yorumlamak değil.

Bakara Suresi 62. ayet hiç te senin öyle yazdığın şekilde bir anlam içermiyor.
Hiçbir Hristiyan, Yahudi yada Sabii Lailahe illallah demekle Müslüman olmuyor. Bakara Suresi 62. Ayet bunu açıklıyor ama sen tam tersini iddia ediyorsun.

Hristiyan, Yahudi yada Sabiiler o batıl inançlarını terk edip Allah'ın birliğine, Ahiretin varlığına iman eder ve Salih amel işlerse onlara hüzün yoktur yani Müslüman olmuş olurlar.

Salih amel nedir? Bunu biz Aziz Peygamberimizden ve Kurandan öğreniyoruz. Kurana ve Peygamberimize iman etmeyen nasıl salih amel işleyecek?

Umarım bu konuyu artık kapatırsın.

Selametle.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-10-2022, Saat:06:15 PM, Düzenleyen: alpi.
Yönetici
Ayetleri silmek anlamlarının tahrif edilmesinde çok aladır.
Ben kendi düşünceme göre ayet aramam. Düşüncelerimi ayetlere göre şekillendiririm. Bu da Müslümanların özelliklerindendir.

Ayetlerin anlamlarını anlamamış olma ihtimalin olduğunu sadece bir kere düşün. Belki yani çok az bir ihtimal ama belki yanlış anlamış olabilir misin?
Onun için alimlerimiz meal ile ilim olmaz diye diye dillerinde tüy bitti ama anlamamak için direnişte bizim güzel insanımız.

Sizin ilminiz karşısında alimlerin ilimleri nedir ki?

Konu çıkışsız, ketum, meyvesiz ve nokta koymanın zamanı çoktan geçtiği için kapanmıştır.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Kardeşim Gücümüzü Gençlerin İmanını Kurtarmak İçin Harcayalım. Düşmanımız Cahillik Cehalet Ve Dinsiz Propagandalardır. Saygılar

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.