You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

CUMHURİYET'İ BOYKOT

CUMHURİYET'İ BOYKOT

Forumcu
CUMHURİYET'İ BOYKOT
CUMHURİYET’E DEMOKRATİK MUHTIRA

İmam Hatip'te ‘haremlik-selamlık’ devri

Konak İmam Hatip Lisesi'ne sadece kız öğrenciler alınıyor. Erkek öğrenciler ise İzmir İmam Hatip Lisesi'nin düz lise bölümüne yönlendiriliyor. İzmir İHL Müdürü Arif Ayyıldız, düz lise bölümünde sadece erkek öğrenci olduğunu doğruladı.

Konak İHL Müdürü Fahrettin Adsız da erkek öğrencisi olmadığını belirterek, "Okulumuz müstakil hale geldiğinde buraya sadece kız öğrenciler kaydolmuş. O zamandan beri böyle" diye konuştu.

YASA ÇİĞNENİYOR
Cumhuriyet Gazetesi'nden Emre Dözer'in haberine göre Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus, resmi olarak bir ayrım olmamasına karşın erkeklerin ve kızların farklı okullara kaydedildiğini belirterek, uygulamayla Eğitim Birliği Yasası'nın çiğnendiğini söyledi. Eğitim-İş Genel Başkanı Adıbelli de açık olarak "harem selamlık" uygulaması yapılmasının hükümetin bakış açısını ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye, dinci kesimlerin baskılarıyla türban ve katsayı tartışmalarına sürüklenirken, İzmir'de iki imam hatip lisesi, aralarında yaptıkları "centilmenlik" anlaşmasıyla kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı eğitim görmesini sağlıyor.

İzmir İmam Hatip Lisesi ile Konak İmam Hatip Lisesi'nin harem selamlık uygulaması, şeriat rejimiyle yönetilen ülkelerdeki sistemi anımsatıyor. Konak İmam Hatip Lisesi'ne sadece kız öğrenciler alınıyor. Erkek öğrenciler ise İzmir İmam Hatip Lisesi'nin düz lise bölümüne yönlendiriliyor. Bu kurumun içinde yer alan Anadolu lisesinde ise karma eğitim yapılıyor.

İzmir İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif Ayyıldız , okulun düz lise bölümünde sadece erkek öğrenci olduğunu doğruladı. Okulda 400'e yakın erkek öğrenci olduğunu söyleyen Ayyıldız, 212 kız öğrencinin sadece Anadolu lisesi bölümünde okuduğunu dile getirdi.

MÜDÜR DOĞRULADI
Konak İmam Hatip Lisesi Müdürü Fahrettin Adsız da okullarında erkek öğrenci olmadığını belirterek, "1999 yılında okulumuz müstakil hale geldiğinde buraya sadece kız öğrenciler kaydolmuş. O zamandan beri böyle. 'Erkek öğrenci geldi de biz kaydetmedik' diye bir şey söz konusu değil" diye konuştu.Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Mahir Ulus uygulamanın 1996 yılından bu yana devam ettiğini öğrendiklerini söyledi. Resmi olarak bir ayrım olmamasına karşın erkeklerin ve kızların farklı okullara kaydedildiğini dile getiren Ulus, uygulamayla Eğitim Birliği Yasası'nın da çiğnendiğini kaydetti.

CUMHURİYET’den alıntıdır...

<>
Cumhuriyet gazetesinin bu haberi verdiği diğer haberler gibi yanlış başka deyişle kasıtlı olarak müslümanlar aleyhine devam eden kin ve nefretin somut birşekilde gösterimidir....
Söz konusu imam hatiplisesi karma eğitim yapmakta isteyen istediği sınıfta okuyabilmektedir...
Hatta bu okulun kendi kameraları tarafındanda teyit edilmiştir..yani izmir imam hatip lisesi karma eğitim yapmaktadır..
Konak imam hatip lisesinde ise kız öğrenci erkek öğrenci oranına göre daha fazladır.... burası erkek öğrencilere açıktır.ancak bu öğrenciler ezici çoğunluğu kız olan bu lisede okumak istememektedir...
Kız öğrencilerin burayı daha çok talep etmelerine gelince bu tamamen velilerin taktiridir...yöneticiler hiçbir şekilde baskı yapmamıştır...
Ancak cumhuriyet gazetesi tarihinde hep böyle baskı ve şiddete baş vurduğu için imam hatipliselerinide böyle düşünmektedir...
Şu unutulmamalıdırki, tüm imam hatipliseleri insan temel hak ve hürriyetlerine saygılı vatanına ve aziz türk milletine gönülden bağlı birer hoşgörü abideleridir...bu abideleri karartmaya va karalamaya cumhuriyetin hiçbir zaman gücü yetmemiş ve yetmiyecektir..
...

Söz konusu gazeteye gelince bu gazete 365 günlük sayısının 296 ‘sında irtica yaygarası yapmakta ve her seferinde aziz müslümanları hedef tahtasına oturtmaktadır...ancak yüce türk milleti artık böyle haberleri gazetenin editörleri tarafından uydurulmuş tiyatro seneryoları olarak görmekte ve itibar etmemektedir...bu itibarsızlık kendini gazetenin tirajlarında açıkça göstermiştir...

Cumhuriyet gazetesi irtica maskaralıklarına devamettiği müddetçe türk milletinden şamar yemeye devam edecektir....

Türkiyedeki darbeleri destekleyen ve muhtıraların verilmesini körükleyen bu gazeteyi bizde islam gençliği olarak şuan itibariyle kınıyor ve demokratik bir muhtıra veriyoruz...

SEYYİD KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: CUMHURİYET'İ BOYKOT
ehuehehhhSmile

lan bu bisim okuldan bahsedio ewt biliom gazeteye cıktıydık allam yhaaaa.....gülücük

:hııh:

arif ayyıldızda bisim müdürümüss hem de siyer hocamıs...Wink

Allam yha ne diim kii.....karizm
oLay cıksın istemem ben! rahat bırakın..

*hissettiğin hissiyatı yazarsan harbisin! karizm
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: CUMHURİYET'İ BOYKOT
nihohohohSmile

geçti bea yaw deyse giderdimkahkaha

bayaa bi oldu bu olay olalıı bea.....halay

nese..............
oLay cıksın istemem ben! rahat bırakın..

*hissettiğin hissiyatı yazarsan harbisin! karizm
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.