You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cumada hutbe okunurken sünnet kılınır mı?

Cezalı Üye
[Resim: 566133.jpg]

Cumaya geç kalıp da imam hutbeye çıkmak üzere iken camiye gelen kimse, artık sünneti kılamaz, oturup hutbeyi dinlemeye başlamalı. Çünkü hutbeyi dinlemek farz. Fakat kılamadığı ilk sünnetini de cumanın farzından sonra kılması gerekir. Ama sünnete başladıktan sonra iç ezan okunmuş ve imam hutbeye yönelmişse, başlanan sünnet ikinci rekatta tamamlanabiliyorsa selam verilmeli, üçüncü rekat kılınıyorsa hızlıca namaz dört rekata tamamlanmalı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Cumada hutbe okunurken sünnet kılınır mı?
Eskiden bunu bilmiyordum ben. Şimdi de bilmeyenlere rastlıyorum camide ama o kadar insanın içinde uyaramıyorum. Uzağımda oluyor, büyüğüm oluyor vs.

Allah razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Haklısınız kardeşler...dikkat etmemiz gerekiyor...hepimiz...
yani ben işte burada biraz diyanet işlerine kalben kırılıyorum...üzülüyorum...cuma hutbelerinde her zaman olmasada belirli günler ve haftalar tadınca oluryor hutbeler...elbet sebeb-i hikmeti vardır...ama bunlar daha elzem bence...insanlar...namazda birbirlerinin önlerinden geçiyor...dirsekleri secdede tümden yere değiyor...imam fatiha'yı bitirdikten sonra ''Amin'' sesleri yankılanıyor...halbu ki hanefi mezhebinde dışarıdan denmez ''amin'' diye...ne biliyim cumalar 6 rekatmış gibi... Sad Sad Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
En şaşırdığım da normalde öğleni 10 rekat kılıp da cumayı 6 hatta 2 rekat kılanlar. Çocukken ben de 6, sünneti kaçırdıysam da 2 rekat kılardım. Ama herkes çıktığı için 2 rekat farz yetiyor sanıyordum :/
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kronik dertlerimiz var...Rabbim bizlere hidayet versin inşAllah...israf sarmış 4 yanımızı...sokaklar caddeler oluk oluk günahla dolu...sanki tesettür sadece bayana farz...erkeğe değilmiş gibi davranıyoruz...Allah bunca nimet vermiş...sadaka yı tavsiye ediyor efendimiz...dinimiz...ama yeri geliyor elimiz titriyor...

Hekimoğlu İsmail diyor ya... ''bozuk paralar ile cennete talip oluyoruz'' diye...tabi hangi sadakanın hak katında makbul olacağını bilemeyiz...ama haklılık payıda çok bu sözde...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Maddi durumunun hakkını verecek şekilde, yalnız Allah'ın rızasını gözeterek ve sağ eliyle verdiğini sol eli bilmeyenlerden oluruz inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.