You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cuma namazı ve zuhuru ahir

Cuma namazı ve zuhuru ahir

Yeni Üye
RE: Cuma namazı ve zuhuru ahir
selamun aleyküm.ben bir konuda size soru sormak istiyorum.araştırma yaptım ama yinede bilgilendirme yapılırsa memnun olurum.öğretmen olduğum için cuma günü sadece farz namazına yetişebiliyorum.bu 2 rekat namazı kıldıktan sonra acaba ne yapmam gerekiyor.başta kılınan 4 rekat cuma namazı herzaman içimde kalıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ZARURETLER haramları mubah kılar dıye bır soz vardır.
farz namazın yanında sunnetler denızde damla bıle degıldır dıye bır soz de vardır.
sozun kısası sızın pozısyonunuzda sunnetlerı kılmamıs olmanız bır sıkıntı olusturmaz.
farzı kılıyorsanız yeterlıdır,içiniz rahat olsun.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"başta kılınan 4 rekat"

selamun aleykum kardeş. bu başta kılınan 4 rekat namazın sünnette yeri yoktur, kılınması sünnettir denilemez fakat türkiyede camilerimizde vakit girdikten sonra hutbe direk okunmadığından yani 4 rekatlık namaz kılındığından bu süre içerisinde (benim görüşümce, hatalı olabilir en doğrusunu Allah bilir) 2 rekatlık TAHİYYETÜL MESCİD namazı kılabilirsiniz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.