Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
çok sevdiğim bi arkadaşım ateist oldu yardım edin
çok sevdiğim bi arkadaşım ateist oldu yardım edin
Meal yazanlar ayetleri olduğu gibi çevirmezler. Anlam bozukluğu yada en azından anlam dúşüklüğü olur. Onun için geniş açıklama okumak gerek. En azından yanlış gördüğü ayetlerin tefsirine baksın.
benim bir arkadaşım vardı..ateist değildi ama..cahiliye kafası vardı...sürekli islamı sorgulayıp zamane kendini ilahiyatçı zanneden zavallı sapmışlara inanıyordu(yaşar nuri Öztürk gibi)..ne ettiysem..nasıl ılıman olduysam..fayda etmedi..konuşmak boş oldu artık...dediğim dedik diyordu..beni geri kafalı yobazlıkla suçlamaya başladığında...tamam dedim ..yolun açık olsun...ALLAH doğru olanı bilir...O'ndan başka doğru yola sokan yoktur..5 yıldır da görüşmüyorum...
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kişi, dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Ebû Dâvud.
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Sizin durumunuz benden farklı ama Kur'an okuyup Ateist olanı ilkez görüyorum, Allah büyük, ona dua edip doğru yolu bulmasını Allahtan isteyin...
Siz ona ne kadar anlatsanızda o ya anlamayacak ya da anlamak istemeyecektir...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi