You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çok MÜHİM bir soru, lütfen yardım edin...

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar, interneti onca arama rağmen bir türlü muvaffak olamadım ve son çare olarak buraya bu formu açarak soruma cevap bulmayı ümid ediyorum...

Ben yurtdışında yaşayan evli bir erkeğim. malumunuz üzere buralarda kadına ulaşmak, Allah (c.c) lanetlediği şeylere ulaşmak çok ama çok basit. Allahıma şükürler olsun nefsime hakimim. Yinede şeytanın tuzağına düşmekten Allaha sığınırım zira beşerim.

Eşim türkiye de yaşadığı için hiç bir şekilde yan yana gelemiyoruz. Malumunuz bazen şehvet hallerim oluyor. Eşim ve ben kamera kullanarak birbirimizi tatmin ediyoruz. bazen o istiyor bazen ben. başka seçeneğimiz yok çünkü.

bunu yapıyoruz ama bunu yaparak günahmı işliyoruz yoksa şehvetimizi yine birbirimiz sayesinde kırıp kötü yola düşmekten (zinaya gitmekten) alıkoyduğumuz için sevap mı kazanıyoruz bilmiyorum.

Lütfen şu satırları dahi yazarken çok utandım, Allah rızası için konuya hakim bir kardeşimiz varsa gerekli açıklamayı yaparsa çok sevinirim.

Belirteyim ben sünniyim eşim şafi. (caferi, şii arkadaşlarımın yorumlarını istemiyorum teşekkür ederim)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Çok MÜHİM bir soru, lütfen yardım edin...
oncelıkle Allah kavustursun arkadasım.

soruna gelınce;
bızler alim degılız,o yuzden kısısel olarak yorum yapabılırz ve yalnıs bırsey soyleyıp sızı yanıltmak ıstemeyız.

dinimizislam11@gmail.com
yukarıdakı maıl adresıne sorunuzu yazıp gonderırsenız 24 saat ıcınde kesın ve tatmın edıcı bır cevap alabılırsınız.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Din = mantık arkadaşlar

Her şeyi fıkıh kitaplarında veya tefsirlerde bulamayabiliriz, fakat aklın yolu birdir

"Onlar ki ırzlarını korurlar. Ancak hanımlarına ve sahip oldukları cariyelerine karşı münasebetleri müstesnadır. çünkü onlar bu helal olanlarda kınanmazlar. Kim de bu helalden başkasını ararsa, işte onlar haddi aşanlardır." Nur Süresi 33.

Asıl olan kendini tatmin etmek günahtır FAKAT!
Eğer şehvetin sınırını aştıysa, cinsel dürtüler önlenemiyor ve bizleri kötü yola iletecek ise (fuhuş,zina) bu durumda kendini tatmin etmek caizdir.

Harama düşme tehlikesiyle karşı karşıya gelen bir kimse, haram olan zinayı işlememek için ehven-i şer olan istimnayı yaparsa ve buradaki niyeti de haramdan kaçınmak, namusunu korumak olursa, caiz gören alimlerin içtihatlarına göre mümkündür.

Üstelik bunu yaparken hayalini kurduğumuz veya izlediğimiz kişi helalimiz ise.

Umarım aydınlatabilmişizdir...
Allah Razı olsun
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
sessizliğin uğultusu siz ehveni şer kaidesini sundunuz evet bu daha büyük günahtan kaçınmak için o günahtan daha küçüğünü işleme yolunu gösterir fakat bu fıkhi kaideyi heryerde uygulayamayız.
kaideleri uygulamanın şartları vardır sizi çahilce hüküm vermekten dolayı tevbeye davet ediyorum
sahabeler Allah yolunda cihada çıkmış ve şehvetleri arttığı ve haramdan karktukları zaman hanımlarının yanına dönerlerken hemzemingecit adlı üye kim bilir hangi basit meseleden dolayı oraya gitti ve ne kadar duracak bunları bile öğrenmeden hemen haram olan istimnayı ona mübah kıldınız Allahtan korkun ehli olmadığınız meselelerde yazmayın
evvela ondan ne için orada bulunduğunu
ne kadar kalacağını
az da olsa haram işleme imkanının olup olmadığını
göz zinasından vs gibi şeylerden son derece sakınıp sakınmadığını
nefsini kırmak için oruç tutup tutmadığını
ve aynı şeyler hem erkek hem kadın için gecerli
biri tehlikede olsa diğerinin hemen onun yanına gelmesi vacip olur
vs vs yazması lazım ki sorunun cevabını hak ve adaletle verebilelim

zira yurt dışında zina gibi bir tehlikeden korkuyorsa gecerli şeri bir mazereti olmadığı sürece orada duramaz memleketine hanımının yanına dönmesi gerekir

orada durması için okul iş vs gibi dünyalık menfaatler sebep değildir
eğer geçim için gitmiş ise rızık Allahtandır
eğer diploma için gitmiş ise dünyalık ilmin Ahirette bir değeri yoktur

siz şeri bir mazeretiniz olmadığı sürece orada durmanız kısa bir süre olması müstesna caiz olmaz
kamera meselesine gelince bunda bir sakınca bilmiyorum (görüntülerin çalınması meselesine de dikkat edin)

istimna yapmak ise belli şartlar dahilinde çaiz olur
ve o şartlar gecerli olmadan istimna yapmak caiz değildir
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.