You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çok Mu Yüklenyorum Acaba ?

General
Bildiğiniz gbi her Gün düzenli okuduğum Sureler konum var ve Hergün Paylaşıyorum onlara ek her Ay düzenli hatim yapıyorum kendim .. Günde 5 Cüz okuduğum bile oluyor bi oturuşta .. Ne kadar Kuran Okuyablrsem okadar okuyorum taaki başım ağrıyana kadar .. Bunu isteyerek yapıyorum sanki ne kadar çok okursam Okadar lyi hissedyorum kendmi .. Bi yandan da korku salıyor içimi .. Ramazan Ayında Show Tv'de Mustafa Karataş'ı dnliyodum M.Karataş demişti ki ibadetn devamlı olanı makbuldur .. Az ama devamlı .. Bu yönden de korkuyorum acaba çok mu yüklenyorum ? Kuran'ı az okuduğum zamanda yetmiyo , Kuranı bıraksam bile Aklım kalıyor az okudum yetmediki oluyor..
Sorum bu inşallah karışık olmadı ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Çok Mu Yüklenyorum Acaba ?
hz. Osman da çok kuran okurdu....
sen boşver böyle hoca kılıklıların söylediklerini
hatta onu dinleme bile
maşaAllah sana
ne güzel yapıyorsun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cevat akşit hoca dinlenmez mi yaa gülücük
necmettin nursaçan hakkında bilgim yok
mustafa karataş dinleme derim Wink
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Peygamberimiz bir hadisinde der ki;
'ibadet etme hususunda aşırı gitmeyin zira Allah ibadetlerinizi kabul etmekten bıkmaz ama siz ibadet etmekten bırakrsınız'

Başka bir hadiste Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Her şeyin bir şevki vardır. Her şevkin de bittiği bir zaman vardır. (Yapacağı işe karşı bu şevki) duyan kişi işini yaparken mutedil hareket eder ve bu itidali devam ettirirse, muvaffak olacağını ümid edin, (çünkü bu şekilde takibine devam edebilir). Şayet (aşırılığa düşerek dikkat çekmiş ve) parmakla gösterilecek hale gelmişse, ona itibar edip (salihlerden) saymayın."

Yine Ebu Hureyre anlatıyor Yanımda Beni Esed kabilesinden bir kadın vardı. Bu sırada Hz. Peygamber (sav) içeri girdi ve: "Bu kimdir?" buyurdu. "Falancadır, geceleri hiç uyumaz, (ibadet yapar)" dedim. Resulullah (sav): "Sus, yeter! Size, takat getirebileceğiniz amel yaraşır. Siz (ibadet yapmaktan) usanmadıkça, Allah da (sevab vermekten) usanmaz. Allah'a en hoş gelen dini amel, kişinin devamlı olarak yaptığı ameldir" buyurdu.

yine bir hadiste;
Hz. Peygamber (sav)'e benim "Hayatta kaldığım müddetçe vallahi gündüzleri oruç tutacağım geceleri de namaz kılacağım" dediğim haber verilmiş. Beni çağırtarak,: "Sen böyle böyle söylemişsin doğru mu?" dedi. "Annem babam sana feda olsun, evet böyle söyledim ey Allah'ın Resulü" dedim. "İyi ama, dedi, sen buna güç yetiremezsin, bazan oruç tut, bazan ye; gece kalk, uyu da. Ayda üç gün tut (bu yeter), zira hayırlı işleri Allah on misliyle kabul ederek ücret veriyor. Bu üç gün, aynen yıl orucu yerine geçer" buyurdu. Ben: "Söylediğinizden daha fazlasına güç yetiririm" dedim. "Öyleyse," dedi, "bir gün oruç tut, iki gün ye" Ben tekrar "Bundan başkasına da güç yetiririm" dedim. "Öyleyse," dedi, "bir gün tut, bir gün ye. Bu Hz. Davud aleyhisselam'ın orucudur. Bu en kıymetli oruçtur - veya en efdal oruçtur.-" Ben yine: "Ben bundan daha fazlasına güç yetiririm" dedim. Resulullah (sav): "Bundan efdali yoktur" buyurdu.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Herşey tadında güzeldir başınız ağrıyıncaya kadar okumanıza gerek yok.Birde okuduklarınızı anlayabilirseniz ne mutlu size.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
nursaçan hoca yı takip ediyorum ben..aklı başında biri diye düşünüyorum..cevat akşit pek takip etmedim yorum yapamayacağım...

ibadetin fazlası evini,eşini,çocuğunu,işini ihmal etmeyecek şekilde olursa ne zararı olabilir ki gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.