You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
RE: Çok eşlilik
yalnız bu yorumu linkini verdiğin yeri okumadan yaptım. linkteki yazılanlar delilsiz.yani kadının rızası olmadan erkek istedigibi davranamaz.ne kuran ne de hadislerin bütününde bu mananin çıkacağını sanmıyorum. kuranın bütünlüğüne ters.delil yok.delili ile yazsaymis neyse de ben kuranda yada hadiste erkek kadını birşeye katmadan istediği gibi davranır diye bişey okumadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-06-2017, Saat:10:48 AM, Düzenleyen: evolution.
Acemi Üye
İslam dini o zamanlarda eş sayısını4 e indirgedi çünkü cahiliye devrinde kimi zenginlerin10 dan fazla eşi vardı ve adaletsizlik bulunuyordu İslam dini bunun önüne geçmek için sayıyı en fazla 4 diye sınırladı dinimizce her mumin erkek gidip 4 kadın ile evlenecek diye bi durum yok toplum bu durumu çok yanlış yorumluyor çok eşlilik için dinimizce belli şartlar var bu şartların belli başlıları şöyle
1.Eşlerin biribirinden haberi olacak ilk eşin rızası olacak.
2.Eşler eşit tutulacak birine yapılan diğerinede yapılacak.
3.İsterlerse ayrı isterlerse aynı evde olacaklar buna kocada karar verebilir yanlış bilmiyorsam.
4.Maddi durum eşleri doyurmaya ,giydirmeye ve barındırmaya yetecek.
Bu şartlardan daha fazlası var ancak benim bildiklerim bunlar ayrıca bu kurallara uymadan yapılan evlilikler geçersiz kalıyor yani bu insanlar kendilerine zina fetvası veriyorlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
burağa katılıyorum..Rabbimiz hadi gidin 4 hanım alın sefa içinde yaşayın demiyorki...Adil olacağına hak geçirmeyeceğine..maddi manevi bir gram birine üstünlük sağlamayacağından eminsen 4 e izin var..ama uygun olan 1 dir.. hangi erkek bu kadar vebalin altına girebilir ki..Kul hakkıdır bir nevi...

Ve in hıftum ellâ tuksitû fîl yetâmâ fenkihû mâ tâbe lekum minen nisâi mesnâ ve sulâse ve rubâa, fe in hıftum ellâ ta’dilû fe vâhideten ev mâ meleket eymânukum. Zâlike ednâ ellâ teûlû. nisa/3

Açıklamak gerekirse; Nisa suresinin 3. ayeti şöyledir: “Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır”.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Burak27, çok alıntı yaptığınız için yanıtınız görünmüyor.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-06-2017, Saat:02:05 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.