You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çocuklara islam dini nasıl sevdirilir ve öğretilir gelin bilgilerimizi paylaşalım

Çocuklara islam dini nasıl sevdirilir ve öğretilir gelin bilgilerimizi paylaşalım

Forumcu
RE: Çocuklara islam dini nasıl sevdirilir ve öğretilir gelin bilgilerimizi paylaşalım
Tekrardan merhaba arkadaşlar Askim

Bugün özellikle kalabalık gruplarla yapıldığında daha iyi sonuç alabileceğiniz bir oyundan bahsedicem.ifade

Aslında hepimiz biliyoruz bu oyunu... Hatta annelerimiz ninelerimiz bile oynamıştır illaki.

Ama biz bu sefer bu oyunu farklı bir amaçla oynayacağız..
Ahlak gelişimi için oynayacağız.

Oyun adı : kulaktan kulağaBööö
Söylemiştim değil mi hepimiz biliyoruz bu oyunu diyegülmegülme

Şöyle yapacağız : çocukları bir yere toplayıp içlerinden birini alacağız başka bir odaya ya da konuştuklarımızı nduyulamayacağı bir köşeye gidiyoruz ve çocuğumuza bir olay anlatıyoruz. Öyle kulağına da değil direk yüzüne... Olay biraz ilginç ama detayları çok olan bir hikaye olmalı sonra yan odadan birini daha çağırıp ilk gelen çocuğa hikayeyi olduğu gibi arkadaşına anlatmasını söyleyeceğiz.
Sonra o diğerine o diğerine çocukların hepsi gelene kadar bu böyle devam edecekk...
en sona gelindiğinde olay bambaşka bir hal almış olacak emin olun ifade

Bunu çocuklar kendileri de fark ettiklerinde dedikodunun kötülüğünden ve günahından bahsetmenin zamanı gelmiş demektir ifade
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-08-2014, Saat:11:58 PM, Düzenleyen: Eutopia.
Forumcu
RE: Çocuklara islam dini nasıl sevdirilir ve öğretilir gelin bilgilerimizi paylaşalım
Birazdan yeni bir oyun daha geliyor Smile
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Eveeeett işte yeni oyunumuzzzifade

Bu sefer Kuran'daki durakları öğreneceğizz..
Biliyorsunuz Kuran'da birçok harf durakları var.
Bunları değil çocuklar bazen biz bile karıştırabilşyoruz..
Şimdi bu durakları öğrenmek için bir oyun paylaşıcam.
Oyunu ben buldum ve sınıfımda denedim çok iyi sonuçlar aldımutanmakutanmak

Bu paylaştığım resimler benim taslak olarak hazırladıklarım olduğu için biraz dandik durabilir ama nasıl uyguladığımı anlatacağım zaten maksat açıklayıcı olmak.

[Resim: gjM98N.jpg][/url]

Evinizde zar varsa onu kullanabilirsiniz ben pofuduk bez zarlar oluyor ya onları kullandım. Bir beze en çok karşılaşılan durak harflerini dikip zarfa dikebilir ya da kağıda çizip kağıdı yapıştırabilirsiniz..
Sonra da tek tek kartlar hazırlayıp her kartın üzerine bir durak harfini yazınç
Yani toplam 6 kart olacak.
kartların arkasına da durulacak ya da durulmayacak fln hükmü neyse onu yazıyoruz veee başlıyoruz yarışmayaa...
Zarı bir çocuğumuz atıyor çıkan harfte durulur mu durulmaz mı onu söylüyor. Kartlar da diğer çocukta o da durulur ya da durulmaz diyor. Sonra kartı çevirip bakıyoruzz ve doğru cevap veren puan alıyor...
İkinci tur da zar atan çocuk kartları alıyor diğeri de zarı alıyor..
İlk önce 10 olan kazanıyor.
Puanlamayı ben şu şekilde yaptım:

Çocuklardan sadece biri doğru cevap verirse ona 2 puan, ikisi doğru cevap verirse birer puan...ifade

İyi eğlencelerrr Askim Askim

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Başlığında emeğin çok eutopia, emeğine sağlık..Allah razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Eutopia,
Allah, kendi yolundaki gayretini artırıp ödüllendirsin. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Aminn sizlerden de Allah razı olsun.. böyle dualar aldıkça insan hiç bıkar mı uğraşmaktan gülücük bir faydam oluyorsa ne mutlu bana. Peygamberimizin sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır sözüne mazhar olabilme çabası işte gülücük

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Güncel

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Çocukları islam dininden soğutmak için neler yapılmalıdır" diye çalışma yapılsa millet olarak rekor kırarız. Öyle hassasız bu konuda(!)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.