You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cizre yöntemi 20 ilçeye uygulanacak.

General
Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) terör örgütü PKK'ya bağlı militan ve silahlarının bölgeden temizlenmesini içeren "süpürme" harekâtı kararları kapsamında önceki günCizre'de 5 bin polis ve jandarmanın katılımıyla geniş kapsamlı bir operasyon yapıldı.
Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği "şehir operasyonu" için güvenlik güçleri havadan ve karadan tüm önlemlerini alarak zırhlı araçlarla belirlenen adreslere baskın düzenledi. YDG-H üyesi iki kişi ölü ele geçirilirken, 1 kişi yaralı olarak yakalandı. Hendekler iş makineleri ile kapatılırken, tuzaklanmış bombalar infilak ettirildi. "Şehir operasyonu" kod adıyla düzenlenen süpürme harekatının genişleyerek devam edeceği belirtildi. Cizre'de izlenen yöntemin 20 ilçede daha devreye sokulacağı vurgulandı. Örgütün hem eleman hem de silah sevkiyatına darbe indirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. O ilçeler;
Silopi, Uludere, İdil, Nusaybin, Kızıltepe, Silvan, Hazro, Lice, Sur, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova, Beytüşşebap, Akçakale, Ceylanpınar, Doğubayazıt, Eruh, Pervari, Güroymak ve Varto.
1 Kasım öncesi güvenlik sağlanacak
Güvenlik güçleri, YDG-H üyelerinin mesken edindikleri hücre evlerini tek tek basıp imha edecek, içindeki silahlara el koyup hendekleri kapatacak. Ardından ilçe emniyet müdürlüğü, semt karakollarının yanı sıra seyyar güvenlik noktaları oluşturularak kamu düzeni eksiksiz bir şekilde sağlanacak. Güvenlik koşullarının sağlanmasıyla birlikte 7 Haziran'da halkın iradesine ipotek koyan örgütün şehir içindeki gençlik yapılanması olarak adlandırılan YDG-H üyelerinin pasifize edileceği vurgulandı.

basından
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Cizre yöntemi 20 ilçeye uygulanacak.
Kusura bakmayın ama böylesine gizliliği olan bir olayın basına yansımasından dolayı ben samimi olmadıkları düşüncesine kapılıyorum. eminim ki samimi değiller.

Çünkü cizrede neler olup bittiğini bilen pkk ya aynı şeyleri falanca ilçelerde de şu şekilde yapacağız ona göre önleminizi alın bilginize gibi bir açıklamadır bu.

Aynı şeyi Fethullah terör örgütüne de yaptılar. "inlerine gireceğiz" dendi epeyce bir süre sonra operasyonlar başladı.

Ben hiç samimi bulmuyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-09-2015, Saat:09:42 AM, Düzenleyen: alpi.
Uzman
RE: Cizre yöntemi 20 ilçeye uygulanacak.
umarım bu paylaşım dogrudur...

benim din kardeşim haince pusuya düşürülüp öldürülüyor nasıl oluryorda bu itler her türlü şeyden haber alıyor...

anlamadıgım husus pkk denilen bu şerefsizler üç beş tane çapulcu koskoca tsk ordusu bu itleri nasıl kaldıramıyor nasıl...

son iki gündür verdigimiz şehit sayısının haddi hesabı yok yazık bu insanlara yazık kor düşen ocaklara...

hiçbirşey yapamıyorsan çagır türk milletini olağanüstü hal ilan et al askere çıkar daga en azında savaşarak ölelim haince pusuya düşürülüp ölmeyelim...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.