You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Çilek Reçeli
[Resim: c3a7ilek-rec3a7eli-1.jpg]

Çileklerin bol olduğu bu zaman diliminde reçel yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Çileklerin ucuzlamasını bekleyip bütün kış yetecek kadar reçel yapıyorum. Tabi bunun için bir sene boyunca kavanoz biriktirmeyi ihmal etmiyorum gülücük Dilerseniz reçel tarifine geçelim:

Malzemeler

• 8 kilo çilek
• 6 kilo şeker
• 1 limonun suyu

Yapılışı

• Çilekleri yıkayıp ayıklıyoruz. Her bir çileği ikiye bölüp kaynatacağımız tencereye koyuyoruz. Tencerenin yeterince derin olmasına dikkat edin. Aksi taktirde pişme aşamasında taşma ihtimali bulunmaktadır.
• Şekerimizi çileklerimizin üzerine döküyoruz. Kapağını kapatarak bir gece bekletiyoruz. Böylece reçelimizin sulanmasını sağlamış oluyoruz.
• Sulanmış olan reçelimizi ocağımızda kaynatıp orta ateş’e kısıyoruz. Yaklaşık on dakika sonra çileklerimizi bir kevgir yardımıyla başka bir kaba aktarıyoruz. Ki, çileklerimiz reçelin içinde kaybolup gitmesin.
• Reçel suyumuza bir limonun suyunu sıkıp dilediğimiz kıvama gelesiye dek kaynatıyoruz. Ben yoğun kıvamda reçelleri tercih ettiğim için yaklaşık 2 saat kaynattım. Bu aşamada üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla almayı ihmal etmiyoruz. Bu şekilde reçelimiz daha berrak olacaktır.
• Çileklerimizi kıvam almış reçel suyumuzun içine usulca döküp on dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz. Oluşabilecek köpükleri tekrar alıyoruz.
• Kaynar hâliyle kavanozlara koyuyoruz. Kavanozları olabildiğince dolduruyoruz. Kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz. Kendiliğinden vakumlanacaktır.
• Kavanozlarımızı ferah ve karanlık bir yerde muhafaza ediyoruz.

Âfiyet olsun!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Çilek Reçeli
Çok güzel,iştah açici gözüküyor.Çilek reçeli yapmanın tam zamanı.Organik olması tercihimizdir tabi.☺

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.