“Allah kendi yolunda cihad etmek için yola çıkana şu garantiyi verdi: Kim sırf benim yolumda bana inanarak peygamberimi tasdi...k ederek çıkarsa onu cennete sokmayı ya da çıktığı evine birçok sevapla veya ganimetler elde ederek döndürmeyi garanti ederim. Muhammed’in canı elinde olan Allah’a yemin ederim ki, herhangi bir kimse ALLAH yolunda yara bere alırsa, kıyamet gününde yara bere aldığı gündeki gibi gelir. Rengi kan renginde, kokusu misk kokusu olarak gelir. Muhammed’in canı elinde bulunduran Allah’a yemin ederim ki, müslümanlara meşakkat vermeyecek olsam, ALLAH yolunda gazveye çıkan hiçbir seriyyeden asla geri kalmazdım. Ancak, onları hayvana bindirecek imkân bulamıyorum. Onlar da beni takibe imkân bulamıyorlar. Benden geri kalmak da onlara zor geliyor.
Muhammed’in canı elinde olana yemin ederim ki, ALLAH yolunda harbe çıkıp öldürülmeyi, sonra yine çıkıp öldürülmeyi ne kadar çok isterdim.” (Buhari, Müslim, Muvatta, Nesai)
ALLAH yolunda cihad edenlere yollar o kadar çok ki elinle, dilinle, malınla, canınla vb. Yeter ki o yola koyul.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz:
“Müşriklerle mallarınızla, canlarınızla, dillerinizle cihad ediniz.” buyurmaktadır.
Bu kadar Rabbanî ve Nebevî bir ikaz ve müjdelerin muhatabı olan mümin, cihaddan nasıl fariğ olabilir? Nasıl zulüm ve haksızlıklara bigane kalabilir? ALLAH kendisini, yeryüzünün halifesi olarak yarattığı halde, Allah’ın hükmünün hâkim olmasını yasaklayanlara karşı nasıl mücahede etmez?
Haydin imanı yaşamak ve yaşatmak için!
Allah’ın mülkünde Allah’ın adının anılmasına mâni olan zorbalarla ve kâfirlerle mücahedeye!
Yürüyelim ALLAH yolunda yürüyenler! Yürüyüşümüz dünya ve dünya üzerindeki her şeyden daha hayırlıdır.
Verelim ALLAH yolunda verenler! Rabbimiz bire yedi yüz verecek.
Vuralım ALLAH yolunda vuranlar! Biz vurmadan ALLAH vuracak.
Ölelim ALLAH yolunda ölenler! Makamımız cennet olacak.
Koşalım ALLAH yolunda koşanlar! Terimiz toprağa düşmeden amelimiz Allah’a ulasacaktır
SubHane RabbiyeL aLa...