Dua1:" (Gece gündüz hiç bir şey zarar veremez. Sabah akşam okunur.)
Bismillahirrahmanirrahim.
“Allâhümme ente rabbi lâ ilâhe illâ ente aleyhi tevekelltü ve ente rabbül arşil azıym.Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıymi mâ şâellâhü kâne ve mâ lem yeşe’lem yekün a’lemü ennelâhe alâ külli şey’in kadiry. Ve ennellahe kad ehâte bikülli şey’in ılmâ.Allahümme inni eûzü bike min şerri nefsi ve min şerri külli dâbbetin ente âhizün bi nâsiyetihâ inne rabbi alâ sırâtın müstekıym.”
Dua2: (Sabah okunur, musibetlerden korunur. )
"Bismillâhi alâ nefsî,ve ehlî ve malî."
Anlamı:"Nefsim,ailem ve malım için Allah'ın adı ile yardım isterim.
Dua3: (Helal ve bol rızık için dua)
Bol rızık ve bereket için en yaygın okunan dua: "Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke" (Allah'ım! Bana helâl rızık nasip ederek beni haramlardan koru, lütfunla beni senden başkasına muhtaç etme)
Dua4: (Rızıkta bereket ve kanaat için dua için dua)
"Sabah Duası: "Allahumme kanni'ni bima razekteni ve barikli fihi ve ahlif 'aleyye kulli ğaibetin-li bihayr" (Allah'ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl)."
Dua5: (Şifa için dua)
Şifa Duası Okunuşu
Hz. Âişe'den (r.a.) rivayet edildiğine göre Peygamber efendimizin şifa duası okunuşu şu şekildedir:
"Ezhibil-be'se Rabben-nâsişfi ve-enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame."
(Peygamber Efendimizin Hastalara Okuduğu Dua)
Peygamber Efendimizin hastalara okuduğu dua "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın" anlamına gelmektedir.
Dua6: (Şifa için okunabilecek Diğer Dualar)
Okunuşu: Euzu bi izettillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu.
Anlamı: Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım! (İbn Hanbel, IV, 217)
Dua7: (Yemek duası)
Kısa yemek duası, nimete şükrü ifade eden "Elhamdülillâhillazî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel müslimîn" (Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah'a hamdolsun)
Dua8: (Yemek öncesi ve sonrası dua)
Yemek Sonrası: Elhamdülillâhillazî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel müslimîn.
Yemek Öncesi/Genel: Allahümme bariklena fima rezagna vegına azabennari bismillah.
Türkçe Kısa: Bizi yediren, içiren ve Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.
Osmanlı Tarzı: Yâ Rab şükür elhamdülillâh, biz yedik ziyâde eylesin Allâh, artsın eksilmesin taşsın dökülmesin.
Dua9: (Banyoya Girerken ve Çıkarken Okunacak Dualar)
İslami adaba göre banyoya (tuvalet/gusülhane) sol ayakla girilmesi ve sağ ayakla çıkılması tavsiye edilir.
Girerken (Giriş Duası): "Allâhümme innî eûzü bike minel hubusi vel habâis" (Pislikten ve pis olan şeylerden sana sığınırım).
Alternatif Giriş: "Bismillah" veya "Eûzü billah" demek de yeterlidir.
Çıkarken (Çıkış Duası): "Elhamdülillâhil-lezî ezhebe annil-ezâ ve âfânî" (Benden sıkıntıyı gideren ve bana afiyet bahşeden Allah’a hamdolsun) veya "Ğufrâneke" (Affını talep ediyorum) okunabilir.
Dua10: (Helâya girer ve çıkarken okunacak dua)
Tuvalet Adabı:
Tuvalete girerken "Bismillâhi, Allâhümme innî eûzü bike mine'l-hubsi ve'l-habâis" (Allah'ım! Pislikten ve pis olan şeylerden -erkek ve dişi şeytanlardan- sana sığınırım)
Tuvalete sol ayak ile girilir, sağ ayak ile çıkılır.
Girmeden önce "Eûzü-Besmele" çekmek müstehaptır.
İçeride konuşulmaz, şarkı söylenmez ve Kur'an okunmaz.
Çıkarken: "Elhamdülillâhillezî ezhebe annîl-ezâ ve âfânî" (Benden sıkıntıyı gideren ve bana afiyet bahşeden Allah'a hamd olsun) denir.
Dua11: ( Kurban kesmek için dua)
Kurban keserken en az 3 defa "Bismillahi Allahü ekber" denilerek (tekbir ve besmele) kesim yapılır. Kesimden önce En'âm Suresi 79. veya 162. ayetleri okunabilir. Temel dua şöyledir: "İnnî veccehtu vechiye lillezî fataras semâvâti vel arda hanîfen ve mâ ene minel muşrikîn.". Ayrıca, "Allâhumme hâzâ minke ve leke, Allâhumme tekabbel minnî" denilerek kabulü istenebilir.
Kurban Kesilirken Okunacak Ayetler ve Dualar
En'âm Suresi 79. Ayet:
Okunuşu: "İnnî veccehtu vechiye lillezî fataras semâvâti vel arda hanîfen ve mâ ene minel muşrikîn."
Anlamı: "Ben hanîf olarak, yüzümü gökleri ve yeri yoktan yaratan Allah'a çevirdim ve ben müşriklerden değilim."
En'âm Suresi 162. Ayet:
Okunuşu: "İnne salâtî ve nüsukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbi'l-âlemîn. Lâ şerîke leh. Ve bi zâlike umirtu ve ene evvelü'l-müslimîn."
Anlamı: "Şüphesiz namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Bununla emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim."
Kısa Kurban Duası:
Okunuşu: "Bismillâhi Allâhu ekber. Allâhumme hâzâ minke ve leke. Allâhumme tekabbel minnî."
Anlamı: "Allah'ın adıyla, Allah büyüktür. Allah'ım! Bu (kurban) Sendendir ve (rızan için) Sanadır. Allah'ım, benden kabul eyle."
Önemli Notlar
Hayvanın kesimi sırasında besmele kasten terk edilirse, o hayvanın eti Hanefîlere göre yenmez.
Kesimden önce hayvan kıbleye çevrilerek "Allâhumme tekabbel minnî" (Allah'ım benden kabul et) diyerek niyet edilebilir.
Dua12: (Musibete uğradığı zaman okunacak dua)
Musibete uğrayan kişinin Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) tavsiyesiyle okuması gereken en faziletli dua, "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Allâhümme’curnî fî musîbetî ve ehlif lî hayran minhâ" (Biz Allah'a aidiz ve O'na döneceğiz. Allah'ım! Başıma gelen musibet sebebiyle bana ecir ver ve bana ondan daha hayırlısını bağışla) duasıdır. Bu dua, teslimiyet ve sabır vesilesidir.
Musibet Anında Okunacak Arapça/Türkçe Dua:
Okunuşu: "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Allâhümme’curnî fî musîbetî ve ehlif lî hayran minhâ."
Anlamı: "Şüphesiz biz Allah'ın kullarıyız ve şüphesiz O'na döneceğiz. Allah'ım! Başıma gelen musibet sebebiyle bana ecir ver ve bana ondan daha hayırlısını bağışla." (Müslim, Cenâiz 4).
Dua13: (Musibete uğrayan birini görünce okunacak dua)
Musibete veya bir sıkıntıya uğrayan birini görünce, o beladan kendisini koruduğu için Allah'a şükretmek amacıyla okunması tavsiye edilen dua şudur:
"Elhamdülillahillezi afani mimma ibtelake bihi ve feddaleni ala kesirin mimmen haleka tafdila."
Anlamı: "Seni imtihan ettiği şeyde bana afiyet veren ve beni yarattıklarının birçoğundan üstün kılan Allah'a hamdolsun."
Dua14: (Kısmet Açılması İçin Okunacak Dualar
Kasas Suresi 24. Ayet: "Rabbi inni lime enzelte ileyyi min hayrin fakiru."
Anlamı: "Rabbim, bana indireceğin her hayra muhtacım".
Furkan Suresi 74. Ayet: "Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyyatina kurrete a'yunin vec'alna lil muttekine imama."
Anlamı: "Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl".
Ya Habib İsmi: Kısmetin açılması niyetiyle 99 kez "Ya Habib" esması okunarak, sevgi ve huzur için dua edilir.
Kısmet Duasının Okunuşu ve Vakitleri
Zamanlama: Duaların özellikle Cuma günü, abdestli olarak ve tövbe istiğfar getirdikten sonra okunması tavsiye edilir.
Tavsiye: Taha Suresi'nin okunması da kısmetin açılmasına vesile olarak görülür.
Niyet: Duanın temelinde, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanarak, hayırlı bir sonuç için sabırla beklemek yatar.
Dua15: (Şiddetli sıkıntı duası)
"İlâhî bi ehassı sıfâtike ve bi 'izzi celâlike ve bi a'zami esmâike ve bi 'ismeti enbiyâike ve bi nûri evliyâike ve bi demi şühedâike es'elüke ziyâdeten fi'l 'ilm ve tevbeten kable'l mevt ve râhaten 'inde'l mevt ve mağfireten ba'de'l mevt ve necâten mine'n-nâr ve duhûlen fi'l cenneh ve 'âfiyeten fi'd-dünyâ ve'l âhirah bi rahmetike yâ erhame'r-râhimîn...İlâhî bi hakkı Huseyn ve ahîhi ve ceddihî ve ebîhi ve ümmihî ve benîhi hallısnî mimmâ ene fîh bi rahmetike yâ erhame'r-râhimîn..."
Anlamı:
"Allâhım! En özel sıfatın hakkı için, celâlinin yüceliği hakkı için, en büyük ismin (ism-i a'zam) hakkı için, peygamberlerinin ma'sûmiyeti hakkı için, velîlerinin nûru hakkı için, şehîdlerinin kanı hakkı için, bilgimi arttırmanı, ölmeden evvel tövbe nasîb etmeni, kolaylıkla can verebilmeyi, öldükten sonra affına uğramayı, cehennemden kurtulmayı, cennete girebilmeyi, dünyâ ve âhiret rahatını, senden rahmetin hürmetine istiyorum...Ey merhametlilerin en merhametlisi! Allahım! Hüseyin, dedesi, kardeşi, babası, annesi ve çocukları hürmetine, beni içinde bulunduğum bu durumdan rahmetinle kurtar. Ey merhametlilerin en merhametlisi!"
Dua16: (Sıkıntı duası)
Sıkıntı Giderici Dua:
Okunuşu: "Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm."
Anlamı: "Allah bana yeter. O'ndan başka ilah yoktur. O'na tevekkül ettim. O, yüce Arş'ın Rabbidir." (Bu duanın 10 defa okunması tavsiye edilir)
Dua17: ( Tevekkül duası)
Tevekkül Duası:
Okunuşu: "Hasbünallahu ve ni'mel vekil."
Anlamı: "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir."
Dua18: (Borçtan kurtulmak ve maddi ferahlığa ermek için Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) tavsiye ettiği en etkili dua: )"Allâhumme-kfinî bi-halâlike 'an harâmike, ve ağninî bi-fadlike 'ammen sivâke" (Allah’ım! Helalinle bana yet, haramdan beni uzak tut. Fazlınla beni Senden başkasına muhtaç etme) duasıdır. Bu dua, borçları ödeme kolaylığı ve rızık genişliği için içtenlikle okunmalıdır.
Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Diğer Dualar ve Tavsiyeler:
Hz. Ali'den Rivayet Edilen Dua: Dağ kadar borç olsa bile ödeme imkânı sağladığı belirtilen duadır.
Hacet Namazı: Abdest alıp iki rekât hacet namazı kıldıktan sonra istiğfar (Estağfirullah) çekerek borçtan kurtulmayı samimiyetle istemek.
Sıkıntı Duası: "Allah'ım! Üzüntüden ve kederden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından sana sığınırım".
Vakıa Suresi: Maddi sıkıntılardan korunmak ve rızık bereketi için okunması tavsiye edilir.
Dua19: (Ölünün arkasından okunacak en faziletli dualar; rahmet, mağfiret ve kabir azabından korunma taleplerini içerir. En sık okunanlar arasında cenaze namazı duası, Yasin-i Şerif, Fatiha suresi, İhlas suresi ve özellikle "Allâhümme'ğfir lehû..." ile başlayan, ölüye mağfiret dileyen özel cenaze duaları yer alır.
Ölünün Arkasından Okunacak Dualar ve Anlamları:
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Cenaze Duası:
Okunuşu: "Allâhümme'ğfir lehû verhamhu ve 'âfihî va'fü 'anhü ve ekrim nüzülehû ve vessi' medhalehû vağsil-hu bi'l-mâi ve'ş-selci ve'l-beredi ve nekkihi mine'l-hatâyâ kemâ nekkayte's-sevbe'l-ebyada mine'd-denesi..."
Anlamı: "Allah'ım! Onu bağışla, ona rahmet et, onu azap ve sıkıntılardan koru, kusurlarını affet! Cennet'ten nasibini ihsan et! Gireceği yeri (kabrini) genişlet! Onu suyla, karla ve buzla yıka! Beyaz giysileri kirden temizler gibi onu günahlarından arındır!.."
Dua20: (Kabir Azabına Karşı Dua

Okunuşu: "Allâhümme innî eûzü bike min azâbi'l-kabr ve min azâbinnari ve min fitneti'l-mahyâ ve'l-memâti ve min fitneti'l-mesîhi'd-deccâl."
Anlamı: "Allah'ım! Kabir azabından, cehennem azabından, hayat ve ölüm fitnesinden, Mesih Deccal'in fitnesinden sana sığınırım."
Dua21: (Sevgi ve muhabbet duaları, genellikle Allah'ın vedud (çok seven/sevilen) ismiyle, abdestli olarak, niyet edilerek ve samimiyetle okunur. En sık "Ya Vedud" esması, Fatiha, Ayetel Kürsi, Felak ve Nas sureleri ile Peygamberimizin öğrettiği dualar tercih edilir. Temel amaç, kalplerin birleşmesi, sevgi ve saygının artması için manevi destek aramaktır.)
Sevgi ve Muhabbet İçin Yaygın Dualar ve Yöntemler:
Ya Vedud Esması: İnsanlar tarafından sevilmek ve aradaki muhabbeti artırmak için her gün, özellikle 7 gün boyunca, 20 veya 400 defa "Ya Vedud" zikredilebilir.
Peygamber Efendimizin (s.a.v) Duası: Allah'ın sevgisini kazanmak için, "Allahümme innî es'eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve'l-amele'l-lezi yübelliğuni hubbeke" duası okunabilir.
Kavuşma ve Bağlılık Duası: 7 gün boyunca aynı saatte, niyet edilerek, "Bismillahirrahmanirrahim. Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul habir…” ayeti ve ardından sevdiğiniz kişinin adı zikredilerek dua edilebilir.
Etkili Niyet Duası: 7 defa besmele, ardından istiğfar ("Estağfirullah..."), 7 defa "Ya akremeleremin ekrimna" ve 1 defa "Hasbi Rabbi cellallah..." zikri ile niyet edilebilir.
Fatiha Suresi: Sevdiğiniz kişiyle aranızdaki bağın güçlenmesi için günde 3 veya 7 kez Fatiha suresi niyet edilerek okunabilir.
Önemli Notlar:
Duaların abdestli okunması ve samimi bir niyetle yapılması esastır.
İslam alimleri, duaların kabulü için her vakit dua edilebileceğini, ancak cuma sabahları veya perşembe geceleri gibi zamanların faziletli olduğunu belirtmiştir.
Dualar, Allah'tan hayırlısını isteyerek yapılmalıdır.
Not: Bu bilgiler genel manevi tavsiyeler olup, kişilerin inanç ve niyetlerine göre okunmaktadır.
Dua22: (Kur'an-ı Kerim ve Bağışlama)
Yasin Suresi: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Yasin suresini ölülerinize okuyunuz" buyurmuştur.Fatiha Suresi: Vefat eden kişinin ruhuna hediye edilmek üzere sıkça okunur.
Dua23: (Mezar Başında Okunacak Dua)"Bismillâhi ve billâhi ve fî sebîlillâhi ve alâ milleti Rasûlillâh." (Ölü kabre konurken okunur).
Ölünün arkasından yapılabilecek en iyi şey; onun adına sadaka vermek, Kur'an okumak ve bağışlamaktır.
Dua24: (Ezanı işiten kimse şu duayı da okuyabilir: Sa’d İbn Ebî Vakkas (r.a), Nebî (s.a.s)’in şöyle buyurduğunu nakletmiştir)
Ezan Duası Okunuşu:
“Bir kimse ezanı işitince:
(Eşhedü en lâ ilâhe illâ’llâhü vahdehû lâ şerîke leh ve enne Muhammeden abduhû ve Rasûlüh. Radîytü billâhi Rabben ve bi Muhammed’in Rasûlen ve bi’l-İslâm’i dînen.) derse günahları mağfiret olunur.”
Ezan Duası Meali:
“Allah’tan başka hiçbir ilâh olmadığına, O’nun tek olup, hiçbir ortağı bulunmadığına, Muhammed’in de O’nun kulu ve Elçisi olduğuna tanıklık ederim. Ben, Rab olarak Allah’ı, Peygamber olarak Muhammed (a.s)’i ve din olarak da İslâm’ı seçtim.”
Dua25: (Zulümden, haksızlıktan ve korkudan kurtulmak için en etkili dualar arasında) "Hasbünallahu ve ni'mel vekil", "La havle vela kuvvete illa billah" ve ayet-i kerime olan "Rabbi enni mağlubun fentasir" (Rabbim, yenildim, bana yardım et) zikirleri yer alır. Ayrıca, "Ya Müheymin" esması haksızlığa karşı, "Ya Kâşife'z-zulemi" ise zulmü kaldırmak için okunabilir.
Zulüm ve haksızlık karşısında okunabilecek dualar şunlardır:
Zorlukta Yardım İsteme: "Rabbena efriğ aleyna sabran ve sebbit ekdamena vensurna alel kavmil kafirin." (Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.)
Zalime Karşı Dua: "Rabbigfirlî ve li vâlideyye ve li men dehale beytiye mu'minen ve lil mu'minîne vel mu'minât(mu'minâti) ve lâ tezidiz zâlimîne illâ tebârâ(tebâran)."
Zalimin Şerrinden Emin Olmak: "Allah'ım, onların birliklerini boz, topluluklarını dağıt, sayılarını azalt, keskinliklerini körelt."
Korku ve Zulümden Kurtulma: "Hasbünallâhu ve ni'mel vekîl." (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.)
İftira ve Zulüm Karşısında: "Ya Sâbiğan'niami ve yâ dâfia'n-nikami ve yâ fârice'l-ğammi ve yâ kâşife'z-zulemi ve yâ a'dele men hakeme."
Zulüm Karşısında Okunabilecek Esma ve Zikirler
Ya Müheymin (145 kez) Haksızlığa uğrayan kişinin hakkını alması için okunması tavsiye edilir.
La havle vela kuvvete illa billah: Dertlerden ve zulümden kurtulmak için 500 kez okunması tavsiye edilmiştir.
Not: Bu dualar, haksızlığa uğrayan kişinin manevi sığınak arayışıdır. Adli süreçler için yasal yollara başvurmak esastır.
Dua26: (Cehennemden korunma duası)
Furkan suresi 65. ayet:
Arapçası:
رَبَّنَا اصْرِفْ عَنَّا عَذَابَ جَهَنَّمَ إِنَّ عَذَابَهَا كَانَ غَرَامًا
Türkçe Okunuşu:
"...Rabbenâsrif annâ azâbe cehenneme inne azâbehâ kâne garâmâ(garâmen)."
Anlamı:
“...Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı sürekli bir helâktir!”
Dua27: (Cima'dan (Cinsel ilişki)önce dua)
Okunuşu:
«Bismillâhi Allahümme cennibnâ-ş-şeytâne ve cennibi-ş-şeytâne mâ razaktenâ.»
Anlamı:
«Allah’ın ismiyle... Ya Rab beni şeytandan uzaklaştır, şeytanı da bize in’âm ve ihsan buyurduğun şeyden uzaklaştır» demiş olsa, sonra o zevceyn arasında evlâd takdîr olunursa o çocuğa ebediyyen şeytan zarar veremez.” (Buhârî, Deavât, 54)
Dua28: (Tembellikten, acizlikten ve isteksizlikten kurtulmak için Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) tavsiye ettiği en kapsamlı dua şudur: ) "Allahumme innî eûzu bike minel-keseli ve eûzu bike minel-cübni ve eûzu bike minel-heremi ve eûzu bike minel-buhli". Anlamı: "Allah'ım! Tembellikten, korkaklıktan, yaşlılığın getirdiği düşkünlükten ve cimrilikten sana sığınırım".
Tembellikten Kurtulmak İçin Diğer Dualar ve Tavsiyeler:
Hadis-i Şeriflerde geçen dua: "Allah'ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım" (Tirmizî, “Deavât”, 70).
İstiğfar ve Tevbe: Tembellik, manevi bir rehavet olarak görüldüğünden Tevbe Suresinin son ayetlerinin okunması veya tövbe edilmesi önerilir.
Güç ve Kuvvet Duası: "Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil' aliyyil'azîm" (Güç ve kuvvet ancak Allah'ındır) zikri, acizlik ve sıkıntı anlarında okunabilir.
Dua29: (Günahların affı için en temel dua, samimi bir kalp ile yapılan "Estağfirullah" (Allah'tan bağışlanma dilerim) zikridir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) her gün çokça istiğfar ederdi. Tövbe-i istiğfar, günahları sildiren en güçlü sığınaktır. Samimi bir tövbe ve kul hakkı varsa helalleşme ile Allah'ın her günahı bağışlayacağı müjdelenmiştir.)
Tövbe-i İstiğfar Duası ve Anlamı:
Arapça Okunuşu: "Estağfîrullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh".
Anlamı: "Kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan, hay ve kayyûm (ezelî ve ebedî hayat sahibi, her şeyin yöneticisi) olan yüce Allah’tan bağışlanmamı dilerim ve O'na tövbe ederim".
Kısa Okunuşu: "Estağfirullah el-Azîm".
Günahların Affı İçin Okunabilecek Diğer Dualar:
Seyyidü'l-İstiğfar (İstiğfarın Efendisi): "Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va'dike mesteta'tü. Eûzü bike min şerri mâ sanatü, ebûü leke bi-ni'metike aleyye, ve ebûü bi-zenbî fağfirlî fe-innehû lâ yağfirü'z-zunûbe illâ ente."
Af Duası: "Allah’ım, Senden dünyada ve ahirette affını ve afiyetini dilerim".
Kısa Af Zikri: "Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi...".
Önemli Not: Tövbelerin kabulü için işlenen günahı terk etmek, pişmanlık duymak ve bir daha yapmamaya azmetmek şarttır.
Dua30: (Sınava girerken heyecanı yatıştırmak, zihin açıklığı sağlamak ve başarıyı artırmak için en çok okunan dua) İsra Suresi 80. ayettir: "Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ". Ayrıca "Rabbi yessir ve la tuassir, Rabbi temmim bi'l hayr" duası da sıkça okunur.
Sınav Öncesi ve Esnasında Okunabilecek Dualar:
Zihin Açıklığı İçin: "Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli" (Göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır).
Başarı ve Yardım İçin: "Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû" (10 kere okunabilir).
Unutkanlığa Karşı: "Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în" (19 defa okunması tavsiye edilir).
Anlamı: "Rabbim! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çıkar. Katından bana yardım bir kuvvet ihsan eyle".
Sınav öncesi sakinleşmek için 7 adet Ayet'el Kürsi, Felak ve Nas sureleri de okunabilir.