You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cennette hayvanlarımızı (ruhlarını) görebilir miyiz?

Acemi Üye
Şimdi arkadaşlar benim küçük bir hamsterim var ölmek üzere çok hasta baya üzüldüm bende düşündüm öteki tarafta cennette görüşürüz senle artık gibi bir cümle kullandım ağlaya ağlaya.Araştırdım hayvanlar mahşer gününde olacak hesap verecek sonra toprak olacaklarmış.Şimdi tam anlamadım yok mu olacaklar yoksa ruhları cennete mi girecek? Yani ben hayvanımı öteki tarafta görüp konuşabilir miyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Cennette hayvanlarımızı (ruhlarını) görebilir miyiz?
Cevap verebilecek biri var mı? Çünkü tam anlamadım biri diyor 10 hayvan cesediyle girecek diğerleri ruhlarıyla cennete girecek.Kur'an da toprak olacak ve hatta kafir keşke ben de toprak olsaydım diyecekmiş.Yani ruh baki ise hayvanın ruhu varsa ahireti var yani bedeni toprak olacak fakat ruhu ile ilelebet yaşayacaktır ve cennette istediğimiz olacak sonsuz nimet var düşüncesiyle hayvanlarımızı ahirette görebilecek miyiz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Kulakları sağır eden o ses geldiğinde, 0 gün kişi kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçar. 0 gün her kişinin işi başından aşkındır. 0 gün bir takım yüzler ışık saçar; güleçtir, müjde almıştır. Bir takım yüzler de o gün toza toprağa bürünmüş; kapkara kesilmiştir. İşte bunlar inkarcılardır, günahkârlardır." (Abese, 80/33-42)

düşün ki;
annenden,babandan,eşinden,dostundan,arkadaşından,çoçuğundan kaçacağın bir yerdesin.o ruh hali içindeyken "acaba köpeğim buralarda mı" diye düşünmek aklından geçer miydi?

Herşeyi halletiniz,dünyanızı ahiretinizi kurtardınız da bütün mesele cennette köpeğinizi görmeye bulmaya mı kaldı?!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-11-2015, Saat:04:10 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Profesör
bütün bu yazdıklarımdan bunları çıkardıysanız,birşey açıklamaya gerek yok. gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-11-2015, Saat:05:54 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Acemi Üye
Birşey çıkaramadım ki mahşer gününde hayvanlar olacak tamam sorum ne benim hayvanları ahirette görebilecek miyiz.Cevabınız evet hayır bilgi yok gibi olsa anlardım cevabınız ahirette herşey bitti hayvan mı kaldı olunca birşey anlamak mümkün olmuyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
İmam Kurtubi (rh.a), Tevkir: 5 ayetinin tefsirine şunları söylemiştir:

"Vahşi hayvanlar bir araya toplandığı zaman" (Tekvir: 5) buyruğundaki "haşr" biraraya getirip toplamak demektir. Bu anlam el-Hasen, Katade ve başkaların­dan nakledilmiştir. İbn Abbas: Vahşi hayvanların toplanması, ölmeleri demek­tir, diye açıklamıştır. Bu açıklamayı ondan İkrime rivayet etmiştir, Herbir şe­yin hasredilmesi (toplanması) ise cin ve insanların dışındakilerin ölmesi demektir. Çünkü cinlerle insanlar, kıyamet gününe gelecekler (ve hesapla­rı görülecektir).

Yine İbn Abbas'tan şöyle dediği nakledilmiştir: Sineklere varıncaya kadar herbir şey haşredilecektir. İbn Abbas dedi ki: Yarın vahşi hayvanlar haşredilecektir, yani birinin lehine, diğerinden kısas uygulanmak üzere bir araya getirileceklerdir. Boynuzsuz olan koçun lehine boynuzluya kısa.s uygulana­caktır. Sonra da onlara: "Toprak olun" denilecek, onlar da öleceklerdir. Bu açıklama İkrime'nin kendisinden yaptığı rivayetten daha sahihtir. Biz bunu "et-Tezkire" adlı eserimizde, yeterli bir şekilde açıklamış bulunuyoruz. Bu açık­lamaların bir kısmı da daha önce el-En'âm Sûresi'nde (6/38. âyetin tefsirin­de) geçmiş bulunmaktadır. Yani vahşi hayvanların hali, bu olacağına göre, ya Adem oğlunun durumu ne olacaktır?" (Kurtubi Tefsiri.)

Kısacası: Hayvanlar sadece birbirlerine kısas yapılması için diriltileceklerdir. Kısas uygulandıktan sonra yok olacaklardır. Hayvanların cennete veya cehenneme gireceğine dair sahih hiçbir delil yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-11-2015, Saat:06:24 PM, Düzenleyen: Senusî.
General
ayrıca şurdan da bakmalısın insanoğluna cennet ve cehennem yaptıklarımızın sevabının ve günahının karşılığı olarak verilecektir..hayvanlar alemi insanoğlu gibi bu dünya da çetin bir nefs savaşına girmediği için ne günahı ne de sevabı vardır.. cennetle müjdelenen dışındakiler toprak olacak cennet ve cehennemi bilmeyecekler

1.İbrahim as. buzağısı.
2. İsmail as yerine kesilen koç.
3. Salih as bir mucizesi olan deve.
4. Yunus as yutan balık.
5. Musa as ineği.
6. Uzeyir a merkebi.
7. Süleyman a karıncası.
8. Belkıs’in hüdhüd kuşu.
9. Ashabı Kehf in Kıtmir isimli köpeği.
10. Peygamberimizin sav.Kasva isimli devesi. eğer yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin

sen hayvanını cennette görürmüsün görmezmisin bilemem ..

ama kızıp aşırı tepki verdiğin arkadaşımızın demek istediği şu ...o gün canından olan anne babanmızdan evladımız dan önce kendi derdimize düşeceğiz aklımız başımızda olacakmı ki dünya da sevgi duyduklarımız aklımıza gelsin... ki cennete gireceğinizi garantilediniz demi peşin hükümlüsünüz diyor

haklı kızmayın..bu da bir bakış açısı gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben inşallah cennete girersek nimetlerden tadarken ve sevdiklerimizle sohbet ettiğimiz sırada aklımıza dostlarımız hayvanlarımız gelecek. İnanıyorum ki dilsiz aciz muhtaç hayvanlara bakmanın sevabı çok büyüktür. Ayet olarak kesin bir hüküm var mı bilmiyorum ama benim inancım Allah'ın bunu bizden esirgeyeceğini sanmıyorum. Dünyevi duygularımızdan arınacak dünyada yaptıklarımızı hatırlamayacak isek robottan ne farkımız kalır? Unutmayın insan üstün yaratılmış bir varlıktır. Bu üstünlüğü bize kendi irademiz verir. Köpeği hatırlamamak, istememek, sevgisinden mahrum bırakılmak imtihan ve cennet yaşamına aykırıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.