You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cennete girmekmi kolay Cehenneme girmekmi zor

Kıdemli Üye
Cennet ucuz değil diye bir söz dolaşıyor etrafta bende tam tersini düşünüyorum cennete girmek kolay aslında cehenneme girmek zor diyorum .

Cehenneme girmek neden zor dersek , birisini öldürmek hiçte kolay değildir , bunu yıllarca çekeceği vicdan azabından tutun , hapislerde çürümesine kadar vs. nice eziyetler çekecektir dünyada , bide üstüne üstelik cehennemde yanacaktır , içki içen bir kişi hem dünyada hastalık çekip azap görecektir , çünkü içkiden ölmek o kadar kolay değildir hemde ahirette bunun hesabını görecek , bütün büyük günahlar aslında böyledir hem bu dünyada bize zarar verir hemde ahirette zarar verir , bu yüzden cehenneme girmek hiçte kolay değildir , acılar üstüne acıdır çoğu zaman cehenneme girmek ,

Fakat cennete girmek neden kolay derseniz , iman eden bir kişi birisini katletmediği zaman hem vicdanı rahattır bu dünyada hapsede girmez hemde ahirette güzellikler onu bekliyordur , içki içmeyen kişi hem dünyada sağlıklı olur acı çekmez inşallah hemde cennette mutlu olur bu örnekler çoğaltılabilir ,

Yani hemen demeyin sadece içki ve öldürmeklemi cennete gideceksiniz diye , ben sadece 2 örnek vererek bu konuya değinmek istedim , yoksa bu örnekler çoğaltılabilir sıraya konabilir , cennete gitmenin aslında hem bu dünyamızı güzelleştirdiğini hem ahiretimizi güzelleştirdiğini anlatmak istedim Cennet Allah ın izniyle kolay arkadaşlar müjdeliyorum sizi inşallah.

“Eğer siz yasaklanan büyük günahları işlemezseniz, Biz de sizin diğer günahlarınızı örter, sizi en iyi bir yere girdiririz.” (Nisa Suresi 31. ayet)
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Cennete girmekmi kolay Cehenneme girmekmi zor
أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُواْ الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ الَّذِينَ خَلَوْاْ مِن قَبْلِكُم مَّسَّتْهُمُ الْبَأْسَاء وَالضَّرَّاء وَزُلْزِلُواْ حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللّهِ أَلا إِنَّ نَصْرَ اللّهِ قَرِيبٌ

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.