You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Cennet...
[Resim: Sakl_cennet_ve_elale.jpg]

Bir kadın vardı ; her yıl bir çocuk doğurur , fakat çocuk altı aydan fazla yaşamaz, daha üç-dört aylıkken ölür giderdi. Kadın feryat ederek :

-"Yarabbi!... Bu çocuklar bana dokuz ay yük oluyor ... ancak üç - dört aycağız bir ferahlık veriyor , sonra ateşlere terk ediyor . Nimet tez zamanda uçup gidiyor elimden. " diyor, Hak erlerine ağlayıp yalvararak, çocuklarının ölümünden şikayetkâr oluyordu. Bu surette tam yirmi oğlu oldu, öldü.

Bir gece rüyasında kadına ebediyet yurdunu, güzel, kusursuz, yeşillikler içinde ki cenneti gösterdiler.

Nihayetsiz nimetlere cennet dedim, bağ, bahçe dedim. Çünki orası bağ,bahçelerin toplandığı yer, nimetlerin aslıdır. Yoksa ne bağı?... Orada ki nimetleri ne gözler görmüştür, ne de hayale gelmiştir!.. Ancak bir misaldir bunlar ki ; anlamakta âciz olanlar bir koku alsınlar, anlasınlar!

Hasılı kadın cenneti görüp, mest oldu. Teselliyle kendinden geçti. Köşkün birisinde kendi adının olduğunu fark etti , kendisinin olduğunu sandı. Ama dediler ki:

-Bu nimet ; canını feda etmede tereddüdü olmayan ve fedakârlıkta doğruluktan ayrılmayan kişinindir. Bu kuşluk kahvaltısından yemen için bir hayli hizmet etmen gerekir. Fakat sen Allah'a sığınmada tembellik ediyorsun. Bütün bu musibetler de sana , yaptıklarına karşılık olarak Allah tarafından verilmiştir.

Kadın:

-Yarabbi!... Yüz yıl ve istersen daha fazla zaman benden kan dök, evladımı öldür ... razıyım , dedi.

Yavaş yavaş, adım adım o bahçeye girince bütün çocuklarını orada gördü de , dedi ki:

-Yarabbi!... Ben kaybetmiştim ama sen kaybetmemişsin!.

Evet ... insan ; gaybı gören gözlere sahip olmadıkça insan olamaz. Her meyvenin içi kabuğundan iyidir. Teni kabuk , sevgiliyi iç bil. İnsan pek lâtif bir içe sahiptir. İnsansan bir an olsun O' nu ara!...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Cennet...
Allah razı olsun...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Nihayetsiz nimetlere cennet dedim, bağ, bahçe dedim. Çünki orası bağ,bahçelerin toplandığı yer, nimetlerin aslıdır. Yoksa ne bağı?... Orada ki nimetleri ne gözler görmüştür, ne de hayale gelmiştir!.. Ancak bir misaldir bunlar ki ; anlamakta âciz olanlar bir koku alsınlar, anlasınlar!

-Yarabbi!... Ben kaybetmiştim ama sen kaybetmemişsin!..

...

Kaybedilenin karsiligi olmasi ne buyuk bir teselli..

Evet ... insan ; gaybı gören gözlere sahip olmadıkça insan olamaz. Her meyvenin içi kabuğundan iyidir. Teni kabuk , sevgiliyi iç bil. İnsan pek lâtif bir içe sahiptir.

Burasi da cok guzeldi. Allah razi olsun..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sizden de Razı olsun ..inş Rabbimin Razı olması ile Cennete gidebilenlerden oluruz..

sözün özü:

Evet ... insan ; gaybı gören gözlere sahip olmadıkça insan olamaz. Her meyvenin içi kabuğundan iyidir. Teni kabuk , sevgiliyi iç bil. İnsan pek lâtif bir içe sahiptir. İnsansan bir an olsun O' nu ara!...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-12-2014, Saat:11:32 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Uzman
insan ; gaybı gören gözlere sahip olmadıkça insan olamaz. Her meyvenin içi kabuğundan iyidir. Teni kabuk , sevgiliyi iç bil. İnsan pek lâtif bir içe sahiptir. İnsansan bir an olsun O' nu ara!.

emegine yüregine saglık ablacım gerçekten çok güzel bir paylaşım çok anlamlı...

Allah yardımcımız olsun bizlere yardım etsin...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.