You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

cemaatsiz müslümalık

cemaatsiz müslümalık

Yeni Üye
cemaatsiz müslümalık
merhaba birkaç gündür araştırmalarımdan sonra herhangi bir cemaat veya cemiyete, tarikata üye olmadan müslümanlığımızı yaşayamazmıyız?

ayrıca kendime ilmimi arttırmak her seferinde farklı şeyler öğrenmek üzere aylık bir dergiye üye olmak istiyorum fakat her bir dergi ya nurcu ya fetullahçı ya tarikat mensubu.. yani ne yapmak gerekiyor anlamıyorum.

güvensizlik oluşturan bu cemaatlerin dışında kalarak ama taviz vermeyerek ne yapmak lazım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: cemaatsiz müslümalık
cemaatsiz müslüman evsiz insan gibidir. evsizde yaşayabilir ancak tehlikeye daha açıktır.
önerebileceğim dergi inzar dergisi..
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: cemaatsiz müslümalık
derin bir soru..sanal ortamda herkezin cevap vermek istemeyeceği bir soru...neden dersen herkesin savunduğu,,yolunda gittiği bir cemaat veyahut tarikat vardır ve hiçkimse benim ortamım kötü demez..

tarikata üye olmadan tabikide dinini yaşarsın
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: cemaatsiz müslümalık
Yeter ki iste kardeşim,herhangi cemaat veya tarikate üye olmadanda gayet iyi bir müslüman

olabilirsin.İlla herhangi bir kalıba girmeye gerek yok.Oku ,araştır ,bilgilen,bilgilendir.Tek yapman gereken

budur.

                                                                        “Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: cemaatsiz müslümalık
Cemaat dediğin kendi fikirlerini insanlara aşılayarak onları kendi istediği şekilde islamı yaşatmaya çalışan topluluktur bence.Arkadaş çevren kötü değilse ''kötüden kasıt şimdilerde normal olarak algılanan her konusmanın sonuna bir küfür misal ''Bugun çok yoruldum ..koyim.'' gülücük gibi veya içki içen ya da namazlarını kılmayan vaktini hep boş işlerde harcayan kişiler'' herhangi bir cemaate girmedende dinini yaşayabilirsin.
Önemli olan kafanda ölümden sonra hayatın oldugunu hep canlı tutmaktır.Ölümü sık sık düşün.Öldükten sonra sana kimsenin yardımcı olamayacagını hiç aklindan çıkarma.Bilimsel makaleler oku.Mesela ben Guneşten buyuk yıldızların oldugunu internetten izledigimde kendimi okadar kucuk hissetmiştimki artık kendimi dünyanın merkezi olarak almaktan vazgectim önceden düşünmezdim tek düze bir hayat ve o hayatta önemli olan tek bendim ama şimdi anladımki evrende Allah'ın yarattığı okadar güzel büyük akılalmaz şeyler varki.Sen öldükten sonra onlar kalıcak hayat devam edecek.Bunları düşünürsen zaten kimseye ihtiyaç duymadan genel bilgilerle İslamdan sapmazsın ve hayatına devam edersin tabi insalardan da kopmamak şartıyla.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.